"Право" е най-желаната специалност в СУ "Св. Климент Охридски"

На второ място е „Психология“
Обновена: 5 юли 2022 17:42 | 5 юли 2022 17:38, Камелия Цветанова
19
"Право" е най-желаната специалност в СУ "Св. Климент Охридски"
Снимка: БГНЕС

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2022/2023 г. беше обявен днес.

9 356 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Това съобщиха от пресцентъра на университета.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство". На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Международни отношения“ (редовна форма на обучение), „Журналистика“ (редовна форма на обучение), „Връзки с обществеността“ (редовно обучение) и „Компютърни науки“.
5 682 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение.

След първото класиране са приети 21 лауреати и 42 първенци на национални олимпиади и състезания, пишат още от висшето училище.


 


19
Още по темата: правоуниверститет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Медицина
17
0
 
2
 
! Отговори
... задавайки щурави преди 1 месец
въпроси "търси" в подсъзнанието им причината за техните неуспехи. И накрая открива, че генетичната им памет е съхранила спомен за предателство, извършено от близък човек - изневяра, или че прадядо му бил ограбен от родния си брат, или че м.а.йката на прадядото е предпочитала повече дъщеря си и това травмирало сина й. Така "психоаналитикът" изравя от подсъзнанието им неща, за които те дори не са подозирали, че някога са се случили! И плащат яки цени! Все едно да идеш на врачка да ти гледа на кафе
16
0
 
4
 
! Отговори
Тревожи ме това, че преди 1 месец
специалността "Психология" е толкова желана. Дали няма връзка с факта, че от година на година у нас става все по-актуално да се ходи на психоаналитик. Дори започнаха да се срещат реклами за курсове, които подготвят такива "специалисти" - по улиците лепят едни листчета и се оказва, че ти обещават за един или три месеца да станеш психоаналитик(?!) И се намират хора да си дават парите, за да лежат на кушетка в някой гараж или мазе, а "психоаналитикът", задавйки щурави въпроси търси в подсъзнанието
15
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 1 месец
Ти пишеш за хората, които през соца кандидатстваха право без да ползват предимство по някой от многото предвидени за целта параграфи. Ако си дете на служител на МВР, влизаш и с тройки. Разказвах ви тук за моя съученичка, която късаше нервите на амбициозната ни директорка, защото беше мързелива и не-умна. Но бяха намерили някаква връзка да я запишат в елитна гимназия. Баща й беше най-обикновен старшина. Два пъти кандидатства и втория път я приеха право. След 10 г. беше с диплома. Недоумявам как.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак е по-добре от "Политология" и "Мениджмънт". През 90-те години все живо беше луднало да стане политолог и да се кипри по телевизията, обяснявайки защо хората ходят на митинги и реват като бесни там. Или пък да завършат "Мениджмънт" защото това им звучало като "Уча се за управител", демек "Много вожд, малко индианец".
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юристите стават телефонаджии към колектори заплашват хората.. Повечето работят измамници ..
12
0
 
9
 
! Отговори
Спондж Боб преди 1 месец
И после ще има най много юристи сред таксиджиите и сервитьорките.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТУ-София е най-доброто , всяка година пускат нови актуални специалности , а тази година направо е върхът на копието.. Нови специалности - Интелигентни системи , Анализ на данни , Компютърна сигурност
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Лаладжия" е най-разпространената специалност в България.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как няма да е желана като се влиза само с диплома... Едно време ако нямаш пълно 6 в дипломата и поне 5.50 на изпита ще влезеш право ама друг път... От зле на по-зле отиват нещата. Бъдещите съдии ще са влезли право с диплома 3.50 и ще за завършили с 3 по милост. Боже пази България!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко много безполезни специалности! И после армия от сервитИори и продавачки...
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За психолози не знам, но със сигурност трябват психиатри...
6
0
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Тоа па, язък при толкоз пари за програмистите един лев за шампоан нямат :)
5
1
 
8
 
! Отговори
голям смях преди 1 месец
До умните.. Тези програмистите ще са най-зле като удари електромагнитният импулс и занулим сметките.
4
10
 
3
 
! Отговори
умните.. преди 1 месец
стават програмисти. Адвокатите така или иначе са обслужващ персонал на програмистите - като им трябва да купуват апартамент или при разводче нещо.
3
0
 
9
 
! Отговори
Кики преди 1 месец
Най добре като Боко , пазвантин и след това милионер.Вие си губете времето.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СУ е един "лаладжийски" университет, каквато е и цялата държава.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Губят си времето в тоя Софийски. Да инвестират като неграмотника Кирчо и да платят двуседмични курс към Харвард, както той е направил заедно с тоя на Македония и министърпредседателката на Молдова.