Янка Такева: Много добри неща се случиха в образованието

Учителите са високо квалифицирани
29 дек 2022 21:40, Росен Стойчев
38
Янка Такева: Много добри неща се случиха в образованието

През тази календарна година се случиха много добри неща в образованието.
Още по темата
Първо - подписахме колективен трудов договор с Министерството на образованието в лицето на служебния министър г-н Пенов. Подписахме много колективни трудови договори на общинско равнище, в това число Варна, Бургас, Велико Търново, София. Създадоха се много добри условия за подобряване на материално-техническата база", каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ българското образование разполага с най-модерните информационни технологии.

"Българският учител е високо квалифициран. Всеки родител, който си е изпратил детето в чужбина и след това е поискал да върне детето си от чужбина, ще подкрепи моите думи. Това са толкова много родители. Тази година около 300 деца се върнаха от чужбина. Някои от тях се върнаха, защото там не им харесва образованието там, други се върнаха, защото изтичат договорите на техните родители. Всички тези деца минаха през комисия в Министерството на образованието", допълни Такева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че българските родители трябва да бъдат спокойни, че децата им ще бъдат ограмотени и ще получат необходимите знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
21
 
! Отговори
Будна съвест преди 1 година
Относно качеството на образованието в България госпожа Такева е права. Българският учител е високо квалифициран специалист. Даващите негативна оценка по-всяка вероятност са от райони, отдалечени от големите градове. Не разбирам що за идиотска позиция към учителското съсловие! Някой от тези критикари дали е в състояние да издържи 6-7 часа дневно освен собственото си невъзпитано дете и поне още 25? Но едно е ясно, че освен на системата и хаоса в държавата, децата са жертва на родителите си!
24
4
 
9
 
! Отговори
75 преди 1 година
Вечната Янка! 75-годишна класика. Да ни е жива и здрава да удари стотака! Всеки така бодра стража на съвременното образование.
23
17
 
10
 
! Отговори
Уууу преди 1 година
Много добри неща разбира се се случиха!!!!Колко пъти ви вдигнаха незаслужено заплатите некадърници?!И има ли някой от вас, който не дава частни уроци?! И пак не ви стига!Отвратителни дебилки - от детската градина като хванеш, до 12 клас. *** даскалици. Само интриги създават.Увеличение на заплатите, но не поголовно, а само на тези, които заслужават! Ситото трябва да е мноооого ситно!
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3Не 2000 ,а 200 са им много на неграмотните даскали ....
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вярва ли си ,учителите са по неграмотни от тези които 'убучават '
20
2
 
8
 
! Отговори
,,ТАКОВА,, преди 1 година
дрънкаш глупости
19
12
 
9
 
! Отговори
Мила преди 1 година
Госпожата е на 75 години, защо не се изявява в някоя частна фирма.С данъците ни непрекъснато без основание се увеличават заплатите на учителите, без да има реални резултати.За учителите се намират пари за увеличение на заплатите , а за лекари и мед.сестри няма.Що подарявате при пенсиониране на учител 11 брутни заплати, що пилеете данъците.
18
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОБРАЗОВАНИЕТО Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ. ОПРОСТЕТЕ УЧЕБНИЦИТЕ. ПРЕКАЛЕНО СА СЛОЖНИ. ПРЕЗ 80-ТЕ И 90-ТЕ ГОД. ТОВА, КОЕТО СЕ УЧЕШЕ В 3 КЛАС ДНЕС СЕ ИЗУЧАВА ВЪВ 2 КЛАС. ДЕЦАТА НЕ МОГАТ ДА РАЗКАЗВАТ УРОЦИТЕ СИ. ТЕСТОВАТА СИСТЕМА ГИ СЪСИПВА. ТРОИКА СЕ ПИШЕ ДОРИ САМО ЗА ПРИСЪСТВИЕ В ЧАСОВЕТЕ. УНИЩОЖИХТЕ АВТОРИТЕТА НА УЧИТЕЛИТЕ И ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ ЗА СМЕТКА НА ДИРЕКТОРИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ. НО ИНАЧЕ СМЕ ДОБРЕ.
17
3
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Време е това създание да бъде прибрано в специално лечебно заведение.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените на дипломите може вече да се купуват на едро, добри новини!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля така..
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази женица вероятно пребивава в паралелна реалност и не вижда какво се случва в системата на българското образование...Тотална неграмотност, тотално безхаберие на учители и ученици не прочели и една книга в живота си...Делегирани бюджети, дистанционно обучение и клатещи си краката даскали в присъственото...Пълен крах и анархия...Последната матура го доказа
13
1
 
22
 
! Отговори
Хумор преди 1 година
Вече следващо поколение неграмотни излизат. Вече и родителите не могат да ги обучават.
12
1
 
17
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Наяла се е.
11
1
 
21
 
! Отговори
Тъ преди 1 година
Затова са такива резултатите на изпитите.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тя на учителите от членовете на тройния съвет-работодатели,профсъюзи,държавни служители от властите-министерствата,парламента,съдебната или обществен регулатор за преценка.
9
2
 
19
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Няма отърване от тези комунисти! Тази има виждания от 70-80 год на миналия век. Какво се е променило,че децата ходят с по тежки раници или че учат неща които никога няма да им са нужни,че не са подготвени,а ги бутат от клас на клас заради субсидиите.Единствено увеличиха заплатите на добрите и некадърните учители!!!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, Боже един изкукуригал бабишер дава мнение за образованието и то било към добро?!? Моля?!? Тази, че е дементна е ясно, но защо е нужно журналистите да се подиграват с образоваността на децата ни? От училище българчетата излизат функционално неграмотни, с промити, шлифовани мозъци, лесни за манипулации, консуматорчета, единствено се приучават да зубрят безсмислени дати, числа и да се нагаждат към средата, в която са сигурни. Позор за апотеоза на шита в образованието ни!
7
2
 
23
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Вечната паразитираща *** - гжа Янка такева
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познат :)