Стартира кандидатстването за иновативни училища

Обявени са нови срокове
Обновена: 29 дек 2022 21:50 | 29 дек 2022 21:50, Росен Стойчев
4
Стартира кандидатстването за иновативни училища
Снимка: БГНЕС

Училищата вече могат да подават своите проекти, за да влязат в Списъка на иновативните за учебната 2023/2024 г. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Срокът за кандидатстване е 31 януари 2023 г. В Списъка могат да влязат държавни, общински и частни училища.

Още по темата
Училищните проекти трябва да бъдат предварително одобрени от Педагогическия съвет, от Обществения съвет и от родителите на учениците, които ще бъдат включени в иновацията.

Иновативните елементи могат да бъдат в методиката на преподаване, организацията, учебната среда, качеството на образованието, учебното съдържание и/или в 10% от учебните планове и програми на образователен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нашето училище всеки учител трябва съвместно с колега от друга специалност да проведе два интердисциплинарни урока в годината. В съседното пък иновацията се изразяваше в създаването на зеленчукова градина, известна по-рано като опитно поле
2
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 1 година
При Мао в Китай работниците пишеха научни трудове .При нас сега -иновативни училища!Всеки учител и всеки ден ли могат да се правят иновации т.е. нови открития!?Кой ги контролира?Не водят ли до извращения и ощетяване на децата?Кой гарантира , че не се вреди на учениците?Простотия!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредния ид-ио-ти-зъм в образованието- целта - окончателното му скап-ва-не- всичко по сценария от краваршингтон