Осем са областите в страната с обявена грипна епидемия

Грипна ваканция от днес до 31 януари и в Пловдивско
25 яну 2023 08:10, Анисия Иванова
12
Осем са областите в страната с обявена грипна епидемия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Осем са вече областите в страната, в които е обявена грипна епидемия до края на месеца.

От днес до 31 януари учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция. От Регионалната здравна инспекция отчитат увеличение спрямо миналата седмица на острите респираторни заболявания и на случаите на грип. А по данните на Регионалното управление по образование, 20% от децата отсъстват от училище.

След като приключи грипната, започва междусрочната ваканция. Така учениците в Пловдив и региона ще бъдат в почивка две седмици.

В Ямболска област също се повишава броят на заболелите деца, заради което учениците излизат във ваканция четвъртък, съобщи БНР. Грипна ваканция до края на седмицата е обявена и в Габровска област. Възстановяват се учебните занятия в Ловешко и Пазарджишко.

Първата област в страната, в която започна дистанционно обучение, бе Стара Загора. Там до 27 януари включително учениците ще учат онлайн, а грипната епидемия е удължена до 31 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2 седмици сме болни и всички около нас кихат и кашля, нооо нямало нужният брой. Навсякъде е така. Разбира се за ковид веднага си го докарват броя както им скимне. Ковидианци, сър.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със София върви голямата подигравка!!Нямало нужния брой,а наоколо всички кашлят,кихат и секнат сополи!
7
2
 
17
 
! Отговори
мен преди 1 година
за пръскане, не знам, но великите началници не обявяват грипна епидемия в София град,защото видиш ли болниците имали свободни легла.Не се обръща внимание на процента заболели. а от свободните легла, разбираш ли..И в един момент не дай си боже ако се запълнят,какво правим?Защо не се вземат мерки превантивно за да няма разпространение на заразата,а чакаме всички да се тръшнат,недоумявам и не приемам тази гледна точка.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Търново децата се натръшкаха още преди 2 седмици и не ги пуснаха ваканция,сега тръбата наляво и надясно ,че Търново било с най -малко болни !Загубена работа !
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в София трябва да обявят грипна епидемия, но по някаква причина не искат...
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След грипната вълна ще дойде ковидната. Казвам, да няма пак изненадани. И ако следващата грипна ще е чак догодина, то ковидните са целогодишно. Честито на неваксинираните!
3
4
 
7
 
! Отговори
Кемтрейлс до 3 преди 1 година
ОК, убеди ме, огледай се да няма кемтрейлс над теб, и бягай на врачка (звездоброец), да ти погледне какво ще се случи днес.
2
7
 
8
 
! Отговори
Кемтрейлс преди 1 година
По - необразованите хора, когато не могат да си обяснят някакъв природен, физически феномен, главите им раждат боговете, сатаните, духове, вещици. Правят жертвоприношения да няма следващо слънчево затъмнение например, молебени за дъжд .. такива неща. Така е и с кемтрейлс, има простичко физично обяснение в определени слоеве в атмосферата, при определени физични състояние (влажност, температура), но е по лесно да се обясни с кеймтрелс, явно по лесно се смиля.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здраво пръскат със самолети - тоя кемпрейлс не е от въздуха - грипни облаци валят из цялата страна