ВУЗФ и СБУ организират Трета национална конференция за повишаване на квалификацията на учителите

27 фев 2023 10:58, Красимир Ангелов
2
ВУЗФ и СБУ организират Трета национална конференция за повишаване на квалификацията на учителите

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Синдикатът на българските учители организират Трета национална научно-приложна конференция на тема „Повишаване на квалификацията на учителите – проблеми и перспективи“, която ще се проведе на 17 март 2023 г. от 10.00 часа във ВУЗФ, гр. София, ул. „Гусла“ 1, зала 501.

Форумът се организира под патронажа на д.ик.н Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители (СБУ) и доктор хонорис кауза на ВУЗФ.

Конференцията ще бъде открита от ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев, министъра на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов и председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева.

Целта на форума е в открита експертна дискусия да се обсъдят въпросите, свързани с продължаващата квалификация на учителите и съвременните тенденции в учебното съдържание в средното образование през погледа на висшето образование.

Първият панел ще бъде посветен на състоянието на квалификацията на учителите, съществуващите проблеми и предлаганите решения. В него основен доклад ще представи д.ик.н Янка Такева. Доклади по темата ще бъдат представени и от Полина Фетфова, началник на отдел „Квалификация и кариерно развитие“, дирекция „Политики за стратегическо развитие, квалификация и кариерно развитие“, МОН и  Димитър Асенов, директор на Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.

Във фокуса на втория панел ще бъдат съвременните тенденции в редица изучавани дисциплини и научни направления. Водещи преподаватели от ВУЗФ ще представят своя опит по различни теми, сред които са: дефицитите в обучението по икономика в средното образование; зелено ли е бъдещето на планетата; учителят като ментор в живота на ученика; обучението по финансова грамотност и др.

Основни презентации по време на форума ще изнесат д.ик.н. Янка Такева, проф. д-р Боян Дуранкев, акад. Сава Гроздев, проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, проф. д-р Даниела Илиева, проф. д-р Теодора Лазарова и доц. д-р Джеймс Йоловски.

В конференцията е предвидена и дискусия, в която ще вземат участие учители и директори от средните училища в цялата страна, преподаватели във ВУЗФ, експерти и анализатори по въпросите на образованието, представители на МОН, Синдиката на българските учители, бизнеса, академичните и научните среди.

Програма на конференцията можете да видите ТУК.

Конференцията е без такса за участие, но със задължителна регистрация.

Краен срок за регистрация: 14 март 2023 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg.

Конференцията се организира с подкрепата на ЗАД „ОЗК-Застраховане АД“, генерален спонсор на събитието.

Форумът ще бъде излъчван на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: СБУВУЗФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
хх преди 1 година
Образованието в България е толкова орязано, че един Очен лекар няма представа какво представлява Оптичната система на един зрителен орган! Нето пък знае с какви средства се изследва тя!Някой да е чул за физика на Оптиката?