РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?

Сдружението е изпратило сигнал до МОН, ДАНС и МВР
Обновена: 14 мар 2023 16:20 | 14 мар 2023 16:00, Анисия Иванова
264
РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?
Снимка: РОД

Кой позволява вкарване на джендър обучение в учебник за 6 клас? Кой е одобрил псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници? Тези въпроси задават от сдружение "РОД  Интернешънъл" в сигнал, изпратен до Министерството на образованието и науката /МОН/, Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Държавната организация "Национална сигурност" /ДАНС/.

Вчера сдружението е получило сигнал за опасно пропагандно съдържание в учебник по "Човекът и природата" за 6-ти клас на издателство „Просвета“.

Конкретният текст се намира на стр. 155 от учебника в урок N 74 със заглавие "Грижа за растежа и развитието в училищната възраст“ (страница 155 е премахната от електронно четимия вариант на учебника на сайта на издателството) и гласи следното:

„Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.

Задача N 3 в същия урок има следното съдържание:
„Дискутирайте различните видове сексуална ориентация…“

От РОД отправят следните въпроси към българските институции, които са отговорни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред в страната:

"Кой и на база каква образователна стратегия, утвърдена от МОН, е позволил тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници?

Спазени ли са всички изисквания за контрол и мониторинг на учебното съдържание, влизащо в употреба в българските образователни институции?

Имало ли е и има ли натиск, или лобиране в посока имплементирането на идеите за нетрадиционна сексуалност в учебни материали и пособия, и ако има, от страна на кои лица/организации?

Ние от Сдружение "РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ" като отговорни български граждани и родители сезираме Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност и настояваме за незабавна намеса и действия за изтегляне на посочения учебник от българските училища, пълно и прозрачно пълномащабно разследване на този пропуск в процедурите на МОН, подвеждане под отговорност на всички лица, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите, както и срещу демографската стабилност и националната сигурност на Република България".

Писмото е подписано от УС на Сдружение „РОД Интернешънъл“ - Иван Вълков, адв. Владимир Шейтанов и Давид Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В крайна сметка, кое е по-силно? Природата, или психиката?
125
3
 
6
 
! Отговори
Вятърна мелници преди 1 година
Бели насилствени сексуални роби и робини продължава да изнася Евросъюзна ужБългария а доброволният хомосекс им е виновен за геноцида над извънземните.........На Адолф Хитлер самият Адолф Хитлер му пречил........На Сталин самия Сталин му пречил......Задължително трябва да си изфантазиран ВРАГ..........без фалшив изфантазиран ВРАГ ще обезглавяват елитите и звездите................Омагьосан народ от безправни и безмозъчни роботи е крайната цел
124
1
 
21
 
! Отговори
до 104 преди 1 година
Борбата против джендърството, няма нищо общо нито с Русия ,нито с комунизма! Това не е политика! Това е защита на НОРМАЛНОТО ,на децата, на семейството! Това, че според статистиката под 2% от хората са хомосексуални , означава, че нормалното е 98 % !!!!
123
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Усещам, че в сигнала, която това сдружение, което не е и казало почти нищо за себе си, кои са, какви са им целите, писмения сигнал, има доста глупости. Ако не се лъжа и в моя учебник по биология за 6 или 7 клас това същото нещо го е пишело. Аз съм бил ученик преди доста години. Тези сдружения са вредни за дечицата. Тези деца трябва да имат много богата обща култура и за това трябва да се погрижи училището. За никакво *** обучение не става въпрос. И обща култура, и свобода им е нужна.
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aз съм 100% хетеро, но нямам абсолютно нищо против тези които са хомо, или *** (каквото и да значи това). Напротив - по-малко конкуренция
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки сам си преценя....
120
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо притеснително няма в този абзац. Децата трябва да знаят че има и такива хора. И това не ги прави престъпници.
119
12
 
15
 
! Отговори
Таня преди 1 година
И кое от написаното не е вярно? Че няма хора с влечение към същия пол или че дълго време се опитват да си го обяснят?
118
1
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 121 Не съм забелязъл да са модерни.
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето напират от Азия и Африка, жендари ли са?
116
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземете учебници от преди 30-40 години и ще видите, че тези влечения бяха определяни като болести, а сега са модерни. Какво да кажем?
115
0
 
9
 
! Отговори
Спарта преди 1 година
Момченце на 3 дни, ако не вдигне самолета, да го хвърлят от скалата!
114
2
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Те институциите нали и те получават пари под масата за развращаване на българите!
113
0
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Медиите ви уведомяват за тези неща, не защото са на ваша страна или неутрални, уведомяват ви, защото разчитат на мълчаливо съгласие. Ако не сте съгласни трябва да го заявите. Коментар в новинарски сайт, клюкарене с познати или приятели е напълно достатъчно. Хората не предполагат каква сила притежават когато заявят желанията си. "Искайте, и ще ви се даде"
112
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре са го обяснили. Светът си е такъв. Приемете го най-после....
111
1
 
11
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 1 година
Едно време баба викаше "Куршумът, бабе, всичко лекува". Права беше жената, и джендъризъма ще излекува ;)
110
3
 
12
 
! Отговори
ПИ преди 1 година
Сега да си кажа честно аз съм мъж и харесвам мъже, НО грам не възприемам в учебниците да има такива неща. Не не нужно да го набиваш от малки на децата какво що как или още по-малко да се обсъжда нещо в тази насока.!!!!!!! Веднага да се запали този учебник и да се уволнят писателите на текста!!!!!!!
109
0
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Истината е, че в училище трябва да има обучение на тема сексуално здраве, в по-горните класове.
108
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом още не са вкарали и педофилията и зоофилията и цялата гама девиации пак добре! Не трябва да се мълчи!!
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казва Господинов- как ще решим дефицита на бъдеще? Ами като вкараме джендерия в децата и им създадем илюзията, че това е борба за нещо смислено и важно! Вместо бъдеще- отрова!