Директор иска изключване за ученици, подали бомбени заплахи

Според Асен Александров това е естествена санкция
10 апр 2023 12:05, Анисия Иванова
19

След седмиците на ежедневни бомбени заплахи - директорът на столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" Асен Александров поиска тежки наказания за учениците, подали фалшиви сигнали за бомба. На този фон, новите разписани правила от МВР за действие при бомбена заплаха срещат сериозен отпор от страна на директорите на училищата.

Поздравяваме и сме благодарни на МВР за изготвянето на правила за реакция при бомбена заплаха, недоволни сме само от начина на прилагането им. Наредбата пристигна при нас във вторник след изборите, но някои от директорите не бяха получили тези нови правила и след заплахите действаха, както в предходните 15 години. Това коментира директорът на 51-о училище Асен Александров в ефира на "България сутрин".

По думите му никой не иска да поеме отговорността за евакуирането на дадено училище.

"Служителите на МВР още не са свикнали с тази процедура", смята той.

Гостът поясни и какво точно изискват правилата, спуснати от МВР към училищата - след получаването на бомбена заплаха се изпраща сигнал до МВР, а до пристигането им предварително определена група обхожда сградата и записва съмнителни детайли.

Според него най-голямото неудобство след евакуацията на децата от сградата на училището е взимането на решението дали да се върнат, за да продължат с учебния процес, или да се приберат у дома.

"Директорите искат твърдо и ясно да им се каже дали да евакуират децата, или да не го правят", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Aлександров коментира и предложението си-изпращащите бомбени заплахи да бъдат изключвани от училище.

"Санкцията е много естествена, колегите ми също я подкрепят. Подобна процедура обаче е много трудна - пише се до Агенцията за закрила на детето, а родителите имат 14-дневен срок за обжалване, в който ученикът посещава училище", отбеляза директорът.

Гостът каза още, че имейлите, до които са били изпратени част от заплахите, са били от база данни от преди 11-12 години.

"Безспорно трябва всички имейли да минат към една структура и да могат да бъдат проследявани", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Директорите какво се правят на неразбрали , ако гръмне бомба и не са направили евакуация да ги съдят, ако пък евакуират учениците и няма бомба също да ги съдят, сами да решават какво да правят ,да не би са малки
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте бе, какви ученици, нали лично Путин от бункера ги пускаше заплахите, с кикот и протриване на ръце като в анимационен филм.
12
3
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Абсолютно си прав!Тоя директор е типичен чиновник,страхливец треперещ си за пенЦийката!Такъв бяга от отговорност!Интересно ми е,каква ще е реакцията на министЕра!?
11
0
 
7
 
! Отговори
и те така преди 1 година
не само изключване , трябва и реално наказание - в тухларна или стъкларска фабрика за един месец минимум . дреме ми че са деца и имали права !
10
0
 
10
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Навремето за такива "юнаци" имаше ТВУ...
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При доказана вина за бомбена заплаха, директно ще изключа съответния ученик, ако съм директор и заплахата е подадена от ученик на училището или негов родител. Аз като директор, ако съм, нося най-голяма отговорност за сигурността на персонала на училището и за учениците. С МВР ще обсъждаме после действията ми, от инструкции в този случай нямам нужда. И няма да козирувам на никого, дори и да си загуба поста за това.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директорите искат твърдо и ясно да им се даде инструкция какво да правят... Какво значи това на практика? Значи, че директорите искат да бягат от отговорност. Ако утре действително гръмне бомба в някое училище, съответният директор просто ще покаже инструкцията и ще каже, че е изпълнил всичко по предоставения му план за действие. Типично поведение на бюджетник, точно като лекарите по време на Коко 19. Дай им на тях дембелски козирувания.
7
0
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Анонимни пубере ,охлювите са такива като теб.Май доста повечко ви дойде слободията!И един здрав пердах, трябва на такива без мозъчни лигльовци с мозък на амеба,
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само да ги изключат,а да ги пратят в трудово-възпитателно училище да им дойде акъла.Не може някакви *** да разиграват цялата държава и да стресират други деца и родители.Това е тероризъм,макар и от непълнолетни.
5
11
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТОЯ ПА ОХ-ЛЮВ ЗА МНОГО ВАЖЕН СЕ ИМА!!! ТИ СИ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ! НЕ НЕОДОБРЯВАМ , ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБИ ПРИМЕРНО НЕГОВ ДРУГАР ДА МУ ВЗЕМЕ ТЕЛЕФОНА И ДА ПУСНЕ ТАКЪВ СИГНАЛ ИЛИ ОТ ПОЩАТА МУ! ОСВЕН ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО НАКАЗАНИЕ БЕЗ ДА ИМА РЕАЛНА ЗАПЛАХА!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма изключване, че ни отиде бюджета.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А директор ,които си прави селфи в банята .......
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама първо един хубав бой, за да не продължат с това и там където ще отидат.
1
1
 
14
 
! Отговори
родител преди 1 година
Много добра идея която трябва да се изпълни.

Спонсорирани публикации