Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя
18 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
299
Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

"Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

"Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

"Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", каза Нинова.

Тя цитира поговорката: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му".  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

"Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
2
 
! Отговори
Антирусофоб преди 11 месеца
До Анонимен - "Когато МОН беше подчинена на СССР , какво учеше децата ни" - мога да ти кажа: неграмотните не се оставяха да изкласят, за алкохол и цигари имаше строги наказания, учеха се истинска бг история, литературна класика бг и чужда, родинознание, математика и наука почти на нивото руското образование, и много други. Нямаше джендърология. Образованието не беше перфектно, но много по-добро и ефективно от сегашното. Сега дори не четат книги и не могат да пишат без груби грешки
229
2
 
2
 
! Отговори
Мене преди 1 година
Е това е ДЕМОКРАЦИЯ.
228
0
 
2
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
*** допуснали това фентъзи книжле да се чете от ученици 5ти клас трябва да им се наложи жестоко наказание! Това налива вода в мелницата на червените популисти "единствените защитници" на българските деца . Не пропускат и най- малкия повод да се рекламират.
227
5
 
62
 
! Отговори
Баба. преди 1 година
Автора ми прилича на дърт извратеняк!Даскалите се продадоха за големи заплати незаслужени и преподават каквото им се заложи! Няма истински държавни служители, защото няма Държава!
226
9
 
43
 
! Отговори
Кърджалия преди 1 година
До 243...Да ти кажа на а времето на ямаше такава пошлост,а бяхме русофилска държава,та май други имат принос...
225
42
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се смях какво е констатирала Нинова, след толкова години във властта.Лелчето едва сега видя, че образованието е 0, че умишлено се държат хора неграмотни и нали точно те, избират управляващите срещу 50 лева.На Нинова синчето вече 8 години живее в Америка.Можеше да завърши в Свищов или Москва.Но лицемерката и нейните колеги от НС ги изпращат далеч от гнилоча, който точно те ни докараха с русофилските си глупости, от които печелят само те, но не и народа.Лицемерка!!!
224
2
 
22
 
! Отговори
Миряна преди 1 година
Тези гнусотии ако е истина всички в Министерството на образованието да бъдат уволнени .Да не се правят ,че не знаят,всички са за разстрел.
223
1
 
16
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Нинова,думите пет пари не струват,ако не са подкрепени с реални действия.Колко от апаратчиците по места се срещнаха с хората и поговориха с тях - не само по този проблем?(Не на събрание,а в личен рразговор).Не отговаря йте.Няма нужда.Просто нямате( всички апаратчици) нито усет,нито умение да работите с народонаселението.И това ще ви коства все - по малко избиратели.
222
5
 
8
 
! Отговори
Жжж преди 1 година
Първо си виж себе си!
221
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оуу, измря ти електоратът от естествена смърт по причина ЕГН и още мучиш по телевизии и радиа.... Айде оттегли се вече, дано спре да пропада това БСП. Всъщност, стой си, няма лошо:-)))
220
26
 
10
 
! Отговори
Бориславов преди 1 година
Cлaнuнова имеет си хас ти да яхнеш вълната на партия ***. Дано има още едни избори та да не минете граница от 4% и бспто да умре :)
219
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко си идва на мястото. Вече книги се пишат за примитивните български мозъци. :)
218
4
 
46
 
! Отговори
Така ли? преди 1 година
Нищо не казвате за съдържанието и езика на книгата, за автора, а се нахвърляте само срещу Нинова. Каквато и да е, тя иска да защити и вашите деца. Така ли ги възпитавате - не"родна реч омайна, сладка..", а като се събудил, кой какво и къде вкар.л? Не е от мен, в книгата е! И всеки може да го прочете, нищо, че е отправен към децата ви този текст!
217
2
 
42
 
! Отговори
Майка преди 1 година
Гледайте важното! А то е, че в случая Нинова казва истината. Отвратително е това, което позволяваме да правят с децата ни. Наистина ли мислите, че такава безсрамна, цинична, вулгарна книга случайно се е промъкнала през комисиите и е стигнала до деца от 4 клас? Авторът е награждаван многократно, насърчаван и вероятно добре платен за ""полезната" си книга. Разчитали са, че родителите няма да я прочетат и забележат към какво се насочва вниманието на децата им. Написано по най-просташки начин!
216
18
 
22
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Абе другарко Нинова Вие участвувахте в разграбването на България.Вие се договорихте с всички управлявали след Вас да бранят откраднатото.За добро или лошо партийците в голямата си част са в гробищата.По всичко изглежда,че следващия път ще сте още по малко в Парламента.То затова децата Ви са в САЩ там да изхарчат откраднатото.Дано Българския Пиночет се появи скоро,ще му направим паметник.
215
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Нинова "децата НИ" са в САЩ. С руски пари.така че тая тетка се опитва да яхне вълната за да не я забравят 8-те процента избиратели.
214
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, Боже прости хора с прости коментари,. Не никога не съм била фен на Нинова нито на когото и да било в полата селска политика, дори не гласувам след демокрацията, когато стана ясно че са предатели, но поколенията са с изкривени мозъци бръщолеват простотии вате да имитирсти винаги са защитници на иьвратеното. *** Вие сте плод на неуспели *** и толкова можете. Ужас
213
48
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пак да попитам....Когато МОН беше подчинена на СССР , какво учеше децата ни.Госпожа Нинова засяга ли я тази тема за обсъждане.Или и тя получава амнезия като ,,господин" Борисоф.
212
44
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак темата за масоните и едни зли хора дето искат да ни навредят.Забелязвате ли болшевизма .Ксенофобията.Все зачатъци на старата ,,октомврийска революция".Едни лоши хора са ни нарочили, и ,,ние сме вашите спасители от лошите".Такава е природата на мошеника.А кой десетки комунистически години насаждаше на поколение безбожие.Кой беше ,,лош човек" дето учеше поколения и изкривяваше българската история .И ни подчиняваше на лъжливия ,,бог" Русия.
211
34
 
8
 
! Отговори
Мила ми Мира преди 1 година
пали джапанките за рушкатаКлоака дарагая немедлено.

Спонсорирани публикации