Готова е дигиталната раница за учениците

Това обяви Галин Цоков
13 авг 2023 11:09, Росен Стойчев
75
Готова е дигиталната раница за учениците
Снимка: БГНЕС

„Готова е т. нар. „дигитална раница“ – вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове. Това е специален сайт на Министерството на образованието, който  учителите и децата могат безплатно да използват“.

Още по темата
Това каза в интервю за БТВ министърът на образованието Галин Цоков в отговор на въпроса кога ще бъде намалена тежестта на училищните раници.

Министърът напомни, че вече има промяна за изпитите след 7. клас, които са много важни за децата, а именно – ще има допълнителна дата за тези, които по здравословни причини не са успели да се явят на външното оценяване.

„Досега тези ученици получаваха служебно нула точки. Оттам, те нямаха шанс да се класират за училищата, които бяха избрани. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава ситуация. Трябва да им се даде възможността за избор“, коментира Цоков.

Той уточни, че допълнителните дати ще се определят със заповед на министъра на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Мандо до 31 преди 9 месеца
Е....виждаме ефекта , не много умни лелки , които люпят семки и не вършат никакава работа . Българска администрация = на ад .. ти даде отговора защо , наемат хора , които не могат да напишат CV на PC yep
37
2
 
2
 
! Отговори
Коректор преди 9 месеца
До Анонимен - А, не само офталмолозите, психиатрите също!
36
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 9 месеца
До 7Поправям се .Еднакви , а не нееднакви.
35
2
 
6
 
! Отговори
7 преди 9 месеца
Втора матура не трябва да има,защото двете групи ученици не се явяват при нееднакви условия!Втората матура ще е с по-лесни задачи ,както на поправителните изпити-"да мине".Ще се намерят доста хитреци за нея!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички министри на образованието трябва да се приготвят да влязат в раницата и децата да ги носят до училище и там да ги поучат, как се прави лека раница!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дигитализирайте ги още. Малко са им смартфоните дето по цял ден се взират в тях. Съюзът на офталмолозите в България ще е вечно признателен на МОН затова, че след 10 г. почти всички ученици ще бъдат клиенти на очните лекари.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само тревата и райския газ ще останат натурални.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гиб Мелсън Ако не те вземат само си губиш време и пари.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мандо В администрацията подаваш молба за работа само на хартия. Няма онлайн. Може да провериш.
29
2
 
3
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
В раницата включена ли е поредицата на Георги Стоев БГ Мафията, защото младите хора ще имат най-истинска представа за близкото минало , в какви интересни времена живеят и какво да променят , ако искат да останат и живеят в България!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Миле до 17 преди 9 месеца
Техниката трябва да бъде подсигорена от държавата , тук съгласен . Но една книга в момента е минимум 20 лв някой са по 40-50 , а аз ги намирам в дигитални издания за ои 5- 10 лв , и ако книгата ми хареса , задължително се купува на хартиен носител при това луксозно издание . Хартиената книга не може да бъде изместена от нищо и вярвай ми инвестирам в библиотеката си повече от колкота за колата ми или нов смартфон
27
0
 
0
 
! Отговори
Актуализирай се преди 9 месеца
До 24 Анонимен Една фирма взе едни пари, та наслагаха по стаите в училищата 42 инчови извити екрани. . . . . . . . . Това са екрани за работа върху проeктиране нa PCB или FEM и се гледа пред екрана, ако имаш 6-8 layer PCB или правиш postprocessing на FEM!
26
2
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 9 месеца
до 21 Мандо Един час информатика в седмицата стига. Достатъчно да се научиш как да си пишеш CV-то. Робската психика си знае-сивито е най-важно. Винаги трябва да служиш на някого. Аз лично никога в живота си не съм започвал работа вследствие на C.V. Някой да ти чете сивито и да чакаш да ти звънне. Трябва да си доста закъсал за да чакаш да си намериш така работа. Най-лесно се намира работа като си набележиш къде искаш да работиш и отиваш на място да те видят и да говорите за условията.
25
1
 
2
 
! Отговори
Миле до 22 преди 9 месеца
Защо да са по ефикасни , защо според теб ако четеш от хартия е по- ефикасно ако е от монитор , при условие че вечер четеш на лампа което също е вредно за окото .
24
3
 
2
 
! Отговори
Двоичен специалист преди 9 месеца
Ако това е министърът на образованието Галин Цоков, може и без раница! Биографично е специалист по педагогика, а не по дигитализация! Така пише във Вики-то
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Една фирма взе едни пари, та наслагаха по стаите в училищата 42 инчови извити екрани. Обяснявам: извит 42 инчов екран се предполага че се гледа от 2.5 метра. Учениците от първи ред са на 3 метра, от последния на 13.Друга фирма взе пари и продаде на училищата лаптопи. С по 4GB RAM. Един съвременен телефон има 16GB RAM. На този лаптоп и текстов редактор не върви добре.Дигиталната раница явно иска да измести вече съществуващите две системи за електронен дневник. С една дума - лапаница да има!
22
1
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 9 месеца
как ли сме живели и оцелели без компютри и без компютърна грамотност . дали всички сме подковавали коне ? а и да те СВЕТНА БРАТ ( щото ти си от поколението дето не се обръщате с име към някого ) ако не ги е имало тези дето подковават конете ти щеше още да лазиш , не да ходиш !
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гиб Мелсън "в очилище" Добре... Ами кво да ти кажа, така трудно ще убедиш някого, че хартиените учебници са по-ефикасни....
20
3
 
3
 
! Отговори
Мандо преди 9 месеца
Гип маелсъне , а като станат децатат ти на 18 , как ще си напишат CV за да кандидатвтват за работа бе хахахаха на хартия формат а4 с молив ?
19
5
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 9 месеца
Тия дигитални дииващини трябва да ги забранят със закон. До 18 години децата не трябва да ползват дигитални джунджурийки в очилище иначе слагат очила масово. Като сложиш очила на 15 ставаш половин иннваалид.