Подготовката на един първолак тази година от 100 до 1000 лева

Офертите на търговците средно с 20-25% повече от миналата година
40
Подготовката на един първолак тази година от 100 до 1000 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подготовката за училище ще излезе по-скъпо тази година. Това показват сметките на родители и търговци на прага на новата учебна година. Повишение на цените има както при помагалата и материалите, необходими за клас, така и при разходите за раница, спортен екип и обувки.

„Родителите ще бъдат инструктирани и ще получат съвети за по-лесна адаптация на първата родителска среща. На нея преподавателите ще се запознаят с тях, ще им разкажат как ще протече учебната година, каква е целодневната организация, какви са допълнителните материали”, обясни преподавателят Димана Филипова пред Нова телевизия.
„На пазара има много голямо разнообразие от модели и марки. Една тетрадка за най-малките може да бъде от 90. ст.- 1 лв. до 1.50 лв. Цветните моливи са от 4 до 6 лв. Гумичка може да намерите както за 60 ст., така и за 2 лв.”, уточни Станислава Георгиева, управител на борса за ученически пособия.

Най-голяма е разликата в цените на раниците. Там и изборът е най-голям.

Само за пособията, необходими в клас, сметката за един първокласник може да се движи от 100 до над 1000 лв. в зависимост от избора на продукти, показват изчисленията на търговците. Така разликата в разходът на родителите може да стигне и до десет пъти.

Пособията за клас тази есен са по-скъпи от миналата учебна година, показват офертите на търговците - средно с 20-25%, а при някои от продуктите – и с 30 на сто.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Продълж. на 36 преди 8 месеца
Ако чрез принудителен труд бъдат задължени да отработват издръжката на всичките си деца, родени след първото и прибрани в социален дом, за да не гладуват, тогава едва ли ще се стараят толкова да създадат дори и второ дете. Безмилостен натиск, за да бъдат накарани да работят - това е единственият изход от сегашното положение. Един определен контингент се бои от труда като дявол от тамян. И ако не им хареса това, че тук ще ги принуждават да работят, нека се изселят където искат, та да си отдъхнем.
34
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 8 месеца
Точно за тези, за които пишеш, разните НПО-та осигуряват какво ли не, а държавата щедро гребе от парите на данъкоплатците за училищни автобуси, за програми с цел подпомагане и за всякакви благини, които не са предвидени в закона. Ако ги оставим без никакви помощи, включително и без детски надбавки, няма да се размножават като невидели. Нека да има всичко осигурено само за първо дете, та всеки да може да си има потомство. Но за останалите да отговаря сам. Впрегни го да отработва издръжката....
33
0
 
0
 
! Отговори
Добре преди 8 месеца
До Преди да пишете () Как?
32
0
 
4
 
! Отговори
Преди да пишете (–) преди 8 месеца
Искам да уточня, че у нас вече е опрял нож до кокал и е неотложно да озаптим агресивното ударно размножаване на върлата малограмотност и "трайна безработност" и да стимулираме създаването и отглеждането на колкото е възможно повече градивни личности.
31
0
 
3
 
! Отговори
Безплатна екипировка преди 8 месеца
безплатна храна и детски надбавки до трето дете също е добра идея, но само за потомците на РОДИТЕЛИ С МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, каквото да са завършили и майката, и бащата. За такива ученици до трето дете нека да има безплатна екипировка и храна, също и детски надбавки чак докато завършат средно образование. Всички останали да са ЗАДЪЛЖЕНИ да пращат децата си на училище поне до 16 г., като поемат целия масраф и да плащат зверски глоби, ако не го направят. Който няма пари, да отработва.
30
0
 
2
 
! Отговори
Може и до трето дете преди 8 месеца
Всеки да може да получи пълна екипировка, но САМО ЗА ПЪРВОТО СИ ДЕТЕ и то от най-евтината. Първородното дете да получава и безплатна храна в училище, без значение от кой етнос е и какъв е доходът на родителите му. Ако безплатната екипировка и храна не му харесват, няма да ги взима. За всички останали деца грижа да имат родитерлите им. Не сме длъжни да дундуркаме едни, които не ценят образованието и пращат децата си на училище само за да вземат полагащата им се безплатна храна.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 100 лв.? Който си приготви първокласника за 100 лв., да ми се обади!
28
0
 
0
 
! Отговори
Коментар по снимката преди 8 месеца
Тоя син *** няма място върху нашите училища, защото 99% от тях са основани много преди идеята за ЕС.
27
0
 
2
 
! Отговори
Вики преди 8 месеца
До1.Едното е 1 ,другото 5 клас.В училище абсолютно са забранени телефоните.При голямата досега се е случвало 2 пъти да ми звъни учителка за здравословен проблем.Телефон в училище не е необходим.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
90 стотинки за тетрадка не знам, ама има задоволителни за по 4-5 лева. 8 такива, моливи, химикали, гумички и 30-40 лева за неква евтина китайска чанта. Така или иначе, каквото и да вземеш, верочтно ще стане на дармадан за годината.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена 25 - Представа си нямаш, как са някой деца, ако не ги пращат на училище. Едни ***, една тенсика и това. Обувки няма - имаджапанки. ИЗимата са вкъщи на толо.
24
0
 
4
 
! Отговори
234 преди 8 месеца
Ей така се вдигат цените.Кой ви пречи да си купувате по нещо през лятото и да не чакате последния момент?Тетрадки,моливи ,хартийки,блокчета не се развалят.
23
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
Дрехите и обувките не са за училище. И да не ходеха на училище децата, пак трябва да са облечени и обути. Униформите са проблемът.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То па едно време, като не ходиха със сатенени ризи, ами с калпаци и каскети, с кърпени пантални, па викаш, нищо не стана от тея хора ...
21
2
 
2
 
! Отговори
Селски бек 69 преди 8 месеца
Унифрмите са лоши, защото не можеш да пратиш детето си с дизайнерски дрехи, че да покаже на тъпите селяни, какво е хбаво и умно, като мама и тати!
20
0
 
2
 
! Отговори
Вики преди 8 месеца
Попаднахме на много свястна учителка.Още като записвахме детето даде списък.Всичко изпълнено -100лв с раницата за 20 от кварталния магазин.Дрехи и маратонки си има.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Хаха - В училище, в последните 10 години, не ги учат мнгоо на мислене ...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
90 стотинки до 1.5 лева за терадка? Това 2002-а, бе! Аз хубава тетрадка за под 5-6 лева не мога да намеря.
17
0
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 8 месеца
Напълно подкрепям коментара Ви!
16
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
До сега тези деца голи и боси ли ходеха?Защо е необходимо да се купуват дрехи и обувки накуп,децата растат бързо.С каквото и да го облечеш и обуеш,ако не го научиш да учи и мисли,все тая.

Спонсорирани публикации