Кабинетът одобри до 3 млн. лв. за ремонт на студентски общежития

Целта е да се подобрят условията за студентите
30 авг 2023 23:10, Красимир Ангелов
2
Кабинетът одобри до 3 млн. лв. за ремонт на студентски общежития
Снимка: БГНЕС

До 3 млн. лева за ремонт и саниране на студентски общежития одобри правителството, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В Министерството на образованието и науката (МОН) са постъпили документи от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" и от Софийския университет "Св. Климент Охридски" за вече извършени разходи в общ размер на 1 256 340 лв. Отделно предстоят плащания за ремонт на общежития и на други висши училища.

Отпуснатите с днешното постановление до 3 млн. лева са част от одобрените със Закона за държавния бюджет средства за саниране и ремонт на студентски общежития за 2023 г.

Очакваните резултати са подобряване на социално-битовите условия на студентите и осигуряване на по-добър достъп до висше образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Тези три милиона преди 7 месеца
ще бъдат дадени на фирми, които са се преборили (най-често с връзки и с рушвети), за да получат подобни обществени поръчки. Това означава, че солидна част от парите ще бъдат присвоени от собствениците на тези фирми и с много по-малка сума ще се купят строителни материали и ще се плати на работници. Не е ли по-разумно на фирми да се възложат само ремонтите на общите части, а по-голямата част от парите да се дават на настанените н окаяните стаи момчета и момичета? Всеки сам да си ремонтира стаята.
1
0
 
2
 
! Отговори
Идея преди 7 месеца
Защо не предвидят пари за ремонт на стаите в общежитията, който да бъде правен от самите студенти? Само който не е виждал в какви стаи биват настанявани дори в Студентския град в София, той не знае как родителите запрятат ръкави и започват сами да ремонтират или наемат майстори за своя сметка. Впрочем, тук понякога са качвали снимки, показващи скандално мизерния вид на порутени, наводнени и т.н. стаи, които студентите приемат, защото свободните наеми са непосилни.

Спонсорирани публикации