ВУЗФ стартира академичната година със смели заявки за бъдещи успехи

Официалното начало постави министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов
Обновена: 3 окт 2023 11:32 | 3 окт 2023 11:23, Красимир Ангелов
5
ВУЗФ стартира академичната година със смели заявки за бъдещи успехи

С тържествена церемония на 2 октомври 2023 г.  Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) откри новата си академична година.

Церемонията беше открита с вдъхновяващо приветствено слово на проф. д.ю.н. Борис Велчев, ректор на водещия икономически университет, който акцентира върху ключовата роля на образованието и знанието за бъдещето развитие на младите специалисти. Проф. Велчев подчерта в обръщението си също така колко много университетът цени студентите си и се гордее с тях.

Приветствие към студентите на официалната церемония отправи след това г-н Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията на Република България. Той адмирира студентите, затова че са последвали мечтите си и уверено тръгват по пътя на знанието, по пътя на изграждането на нови компетенции и взаимоотношения, които ще бъдат в основата на тяхното професионално развитие. Министърът на икономиката поздрави ръководството и преподавателите на ВУЗФ за тяхната отдаденост и висока компетенция в изграждането на едни стойностни млади хора, които могат да допринесат за израстването на нашата държава и да бъдат пример за обществото.

Студентите бяха поздравени и от Ивайло Баръмов, председател на студентския съвет към университета за старта на новата академична година с пожелание за високи постижения. Слово произнесе пред аудиторията и д-р Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети, който бе награден с благодарствен плакет за подкрепата към ВУЗФ от ръководството на висшето училище.

Участие в церемонията по откриването взе и Ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на Митрополитския храм "Св. Неделя", който благослови студентите, преподаватели и всички гости на церемонията.

По време на официалното събитие бяха връчени и дипломите за заемане на академични длъжности на преподавателите във ВУЗФ проф. д-р Теодора Лазарова, доц. д-р Виктория Гацова, доц. д-р Радостина Димитрова, доц. д-р Христина Атанасова, доц. д-р Даниела Караангова, доц. д-р Джеймс Йоловски и доц. д-р Дияна Банкова.

Сред официалните гости на церемонията в университета бяха г-н Левон Хампарцумян – член на настоятелството на ВУЗФ, председател на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и г-н Константин Велев, член на настоятелството на ВУЗФ, председател на Асоциацията на българските застрахователи, член на УС и представляващ изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“, и председател на НС на „ЦКБ“ АД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ВУЗФБогдан Богданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
И такъв ли...университет отвориха,по...застраховане и финанси,не знаех. На Марс нямаме...такива. (безплатно...съобщение на МАНИ -клон Марс)
2
0
 
1
 
! Отговори
Пришълецът преди 6 месеца
Поне троен академик:)))
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Смях!