Наказаха директора в Крушовица за детето в кокошарника

Санкцията е, защото няма подаден сигнал
21 дек 2023 13:58, Стела Стоянова
14
Наказаха директора в Крушовица за детето в кокошарника
Снимка БГНЕС, архив

Директорът и учителите в с. Крушовица ще бъдат наказани заради това, че не са подали сигнал навреме и по съответния ред за малтретираното дете, живяло в кокошарник, предаде БНТ.

"Mоето момче учи с нея, бяха заедно в детската градина. Виждах в какво състояние е детето, видимо беше тормозено, имаше синини. В детската градина абсолютно никой не ме отрази, докато нашите учители от училище "Христо Ботев" взеха мерки", заяви жителката на с. Крушовица Десислава Стоянова .

Проверката на социалното министерство и Държавната агенция за закрила на детето са установили, че училището не е подало сигнал до компетентните органи, въпреки че е имало основание.

Проверката е установила пропуски в задължителната документация, която всяка институция, работеща с деца, трябва да води, за насилието в училище. Именно заради това са наложени санкции, актове за нарушение на Закона за закрила на детето на директора на училището, класния ръководител и на учителя по занималня на 7-годишното дете.

Жителите на селото излизат на протест, за да подкрепят училището, защото смятат, че не е справедливо.

Още по темата

"Не сме тук, за да съдим и сочим някого с пръст, а сме в подкрепа на нашите учители, защото те са хората, които спасиха детето", каза организаторът на протеста Виолин Илиев.

"Да, те не са подали жалба директно по канален ред, но са взели мерки. Въпросът е: Къде са другите институции?", коментира Вихра Цанкова.

С детето вече работят психолози. То е посещавано от социални работници всяка седмица в семейството на вуйчото, където е настанено в момента.

Случаят остава под наблюдението на Министерството на труда и социалната политика./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
мехамет преди 4 месеца
Как може така да тормозят дитето, кой разреши до има обор училище то да им работата без пари. Който е виновен да ги накаже!
7
1
 
0
 
! Отговори
коя преди 4 месеца
КРУШОВИЦА
6
1
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 4 месеца
Ужас! И от такива комунисти по убеждение да чакаме да разпознаят насилието?! Те самите са упражнявали насилие и не са признавали човешките права. Пълно е в БГ с такива!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горната статия оставя много дупки - липса на информация за доста неща и аспекти. Ерго - никакви изводи, освен на някаква емоционална основа, не могат да бъдат направени от нея. Ето това също е непреавилно, ама ни карат да го търпим! До кога?!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А компетентните органи ще бъдат ли наказани, след като стана ясно, че са игнорирали сигналите, които бабата е подавала!?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е нали трябва да има изкупителна жертва ами това са учители и доктори които работят всеки ден и не натискат някакъв звънец като Росен Желязков и не викат днес сме съдити няма да работим Ами такава държаваАко имаше държава първите наказани трябва да са от Социалното министерство
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Директорката е на Корнелия, на чинка и детето,а дедо и е иправителя на трудово възпитателния лагер Белене
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
К-урнелия и тя е държана у кокошарника като малка :)))