"Подкрепа" иска грипна ваканция, а не онлайн обучение

Синдикат "Образование" настоява и за удължаване с 4 дни на срочната
30 яну 2024 16:07, Петър Бойчев
11
"Подкрепа" иска грипна ваканция, а не онлайн обучение
Снимка БГНЕС

По време на грипна ваканция да няма дистанционно обучение, а междусрочната да бъде удължена с няколко дни заради епидемичната обстановка. За това настоява Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" след провеждането на национално изследване с участието на учители и родители.

89,6% от участвалите смятат за неправилно решението да се въвежда обучение от разстояние в електронна среда при обявяване на грипна епидемия. Само 10 на сто от отговорилите намират решението за добро. В същото време всеки втори смята, че не трябва заместващ учител да поема онлайн обучението.

От синдиката изтъкват, че не е правилно да се обявява дистанционно обучение по време на грипна епидемия, предава БНТ. Причината е, че няма как болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават, а болни учители - да изпълняват трудовите си задължения.

Според 69,8% от участвалите в проучването ваканцията трябва да бъде удължена с четири дни - до края на седмицата и да бъде от 5 февруари до 9 февруари. 25,3% смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с два дни, а 2,8% смятат, че не трябва да се удължава.

Сега междусрочната ваканция за учениците в страната е от 3 до 5 февруари включително според обявения график от Просветното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Трети и четвърти преди 2 месеца
февруари са събота и неделя. Само пети е ваканция.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да върнат онлайн обучението, че ние учителите само даваме пари за гориво за колите за да ходим на работа.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
8-ми, при Католиците 6.01 е съшо почивен ден (нарича се навсякъде различно) и затова и зимните вакнции са донакъде (поне в Европа) съобразени. Оделно няма междусрочна ваканция, за грипни и прочие глупости да не говорим.
8
0
 
15
 
! Отговори
Родител преди 2 месеца
Не помня кой от всички минестри, че.те бяха много през последните години се изказа, че междусрочната ваканция от 1 ден вече.ще бъде по-дълга зя сметка на Коледната. През тази учебна година коледната ваканция на учениците беше 11 дни, но реално от тях само 3 бяха работни за всички, останалите 8 бяха съботи, недели и почивни за Коледа и Нова година. Цял свят бяха на училище на 7ми, ние не - на 3ти. Лятото 3 месеца, айляк, но затова през годината липсват адекватни интервали за учене и почивка.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слабо ме вълнува кой какво иска. Всеки мислещ родител отдавна е завел децата на ски и ще ги прибере след края на грипа.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер наглост е да се броят за ваканция официалните почивни дни. Реално срочната ваканция е само един ден - понеделник.
5
1
 
7
 
! Отговори
Без робски намордник преди 2 месеца
Снимка на дете БЕЗ МАСКА нямате ли?
4
2
 
21
 
! Отговори
Рада Госпожина преди 2 месеца
Междусрочната ,,ваканция" е 1 (ЕДИН) ден! Не лъжете хората; не създавайте раздори в обществото! Не са ваканция почивните дни и празниците. Тогава всички са в почивка. Или и други, освен ученици и студенти, имат ваканция? А, да, сетих се: това са онези, които ,,ваканцуват"... Да сте чули как се повишават техните заплати? Не? Но за учителите всички знаят колко забогатяха напоследък. Иначе нищо не заслужават, защото ПИСА (ПИЗА, ПИЦА ..); неграмотни; данъци и осигуровки ... и пр., и пр. глупости.
3
10
 
5
 
! Отговори
Жени преди 2 месеца
А на мен кои ще ми гледа децата? Аз правя кариера като продавач консолтан и скоро ще стана оправител. Това че учителите нямат кариера има хора като мен с голема кариера.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подкрепа са безделници
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даже да я слеят с априлската ваканция и да се приключва учебната година