Държавата ще изплати 1,416 млн. лв. за деца без забавачка

Най-много са в София и Пловдив
7 фев 2024 14:55, Стела Стоянова
5
Държавата ще изплати 1,416 млн. лв. за деца без забавачка
Снимка БГНЕС, архив

Държавата ще изплати 1 416 877 лева. компенсации на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина в периода от 1 ноември до 31 декември 2023 г.

От тях 1 413 315 лева са за 1603 деца в Столична община, а 3562 лева са за четири деца в община Пловдив.

Право на компенсация от държавата имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в 1-ви клас, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища, в които са кандидатствали. За тях общината по местоживеене не е предложила друго равностойно място в общинска детска градина или училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: детска градинаМССофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Липсата на места в детските градини в най-големите градове е признак на лошо държавно управлние. Държавите, които гледат на хората единственои като на работна сила, са с лоша система за предучилишно обхващане на децата. Обществената система сега е изключително глупааава, защото не е истинска система, а скачени модули. Възпремат ни като обекти, от които може или не може да се извади келепир.
1
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Какво значи "които не са приети в държавни или общински детски градини или училища, в които са кандидатствали"? Значи аз подавам документи за най-предпочитаната детска градина, с ясното съзнание, че точките ще бъдат малко и няма да се класира детето ми, и, хоп, компенсация. А в други градини може и да има места и моето дете там да има повече точки и да бъде прието. Ама ние искаме само тази детска градина.