Конкурсът за студенти "Млад одитор" стартира за 13-а поредна година

Официалното начало на националния конкурс бе дадено на 5 март 2024 г., а сред организаторите е бизнес университетът ВУЗФ
3
Конкурсът за студенти "Млад одитор" стартира за 13-а поредна година

На 5 март 2024 г., за тринадесета поредна година, стартира конкурсът „Млад одитор”, в който взимат участие студенти от цялата страна.

Основни организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), oдиторски дружества „Ейч Ел Би България“ ООД и „Захаринова Нексиа” ООД.

За тринадесета поредна година националният конкурс отваря вратите си за всички студенти и докторанти, обучаващи се в професионално направление Икономика, от всички университети и колежи в България, независимо от степента и формата си на обучение.

През годините „Млад одитор“ се доказа като един от малкото успешни състезателни формати, събирайки на едно място студенти от различни университети в България с интереси в сферата на одита и счетоводството. В предходните издания на конкурса до момента са се включили над 1000 студенти от над 11 университета в страната.

Идеята за конкурса се ражда поради съществуващата до известна степен неяснота около фигурата на одитора, както и с основна цел да се утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите.

През 2024 г. конкурсът ще премине през 3 етапа - регистрация, тест и казус.

Първият етап е регистрацията на участниците, която ще се извършва в дните от 5 март до 1 април 2024 г. Всеки един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Регистрационната форма се намира на сайта на ВУЗФ и може да бъде попълнена ТУК.

След приключване на срока за регистрация, допуснатите участници за втория етап на конкурса получават на електронната си поща потвърждение за успешната регистрация и допускане до втори етап.

Вторият етап на състезанието е тест, който ще бъде отворен за участие от 3 април до 01 май 2024 г. Всеки участник ще получи достъп до линка с качения тест, който да реши.

Третият етап на конкурса се изразява в решаване на казус. До него се допускат участниците, които са решили теста от предишния етап с над 50% верни отговори.

Участниците, допуснати до казуса, ще могат да изпратят решението си в срок от 9 май до 2 юни 2024 г. на имейл mladoditor@hlb.bg.

До участие в конкурса не се допускат кандидати, работещи в одиторски дружества или печелили „Млад одитор“ в предходни години. Конкурсът се провежда на български език.

И тази година, на успешно изявилите се кандидати, ще бъдат предложени много и различни награди. Стажове в одиторски дружества, стипендии за последващо образование - това са само част от наградите за победителите в конкурса „Млад одитор“ - 2024 г.

Официални партньори на конкурса са Сметната палата на Република България, Комисия за публичен надзор на регистрираните одитори и Институт на дипломираните експерт-счетоводители в България.

Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ВУЗФМлад одитор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
конкурс преди 1 месец
3-4 месеца само учиш за испити без да ти плащат и накрая съжаляваме избрахме друга. И само си губиш времето.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо конкурси за професори и кой издържи го слагат за чистачка. Трябва да знае сичко а после заплата на чистачка.
1
0
 
1
 
! Отговори
младо пиянде преди 1 месец
нашия Конкурс кога ше е