Баш прокурорът: Убийството е наш важен приоритет

Това е поредната трагедия и основателно предизвиква общественото недоволство, но ми се струва, че не бива да преместваме акцента, коментира Борис Велчев
9 фев 2007 13:12,
Баш прокурорът: Убийството е наш важен приоритет
Прокурор № 1 - Борис Велчев. Снимка: Булфото

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че е образувано досъдебно производство и е определен наблюдаващият прокурор по случая с убийството на 51-годишния таксиметров шофьор, предаде БГНЕС.

Провеждат се оперативно-издирвателни дейности от страна на МВР, случаят се разследва от следствието.

Това е поредната трагедия и основателно предизвиква общественото недоволство, но ми се струва, че не бива да преместваме акцента, коментира Велчев.

Важно е да хванем убиеца и това ще бъде наш много важен приоритет не само за това убийство, а и за всички убийства в страната. По-важно е да се вземат превантивни мерки, защото и да хванем довечера убиеца, това няма да гарантира, че подобен инцидент няма да се случи и утре, и вдругиден, смята каза още той.

Мисля си дали е достатъчно да разчитаме на това, че таксиметровите фирми ще решат да инвестират за безопасността на своите шофьори, дали самите фирми ще се ограничат в печалбата си и ще си сложат ограничителни стъкла например между задната и предната седалка, или ще си сложат паник бутон или някакви други модерни устройства, или държавата трябва да ги накара да го направят, коментира още прокурор №1.

Започвам да си мисля, че държавата трябва да ги накара, но това не е работа на прокуратурата, заяви още Велчев.

В отговор на въпрос за другите убийства на таксиметрови шофьори, Велчев каза, че няма никакво съмнение, че се работи по всички убийства, но за съжаление понякога резултатите идват бавно.

Дано тези резултати да дойдат, допълни главният прокурор. Запитан има ли свидетели на случая Велчев каза, че не знае. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание