Национален траур

Скърбим за Елена Халачева, Антоанета Тодорова, Галина Иванова, Валерия Желева, проф. Рашо Рашев, Даниел Вичев, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов
5 мар 2008 08:30,
76
Национален траур
Снимка: БГНЕС

Днес е ден на национален траур за трагично загиналите деветима българи при пожара на 28 февруари в бързия влак София-Кардам .

Елена Халачева, Антоанета Тодорова, Галина Иванова, Валерия Желева, проф. Рашо Рашев,  Даниел Вичев, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов.

Националният флаг на държавните институции днес ще бъде свален наполовина.

В знак на съпричастност към жертвите и техните близки, правителството призовава да бъдат отменени планираните тържества.

Министрите решиха още наследниците на загиналите в жестокия инцидент да бъдат подпомогнати от държавата с по 10 000 лв.

Средствата ще бъдат изплащани чрез Агенцията за социално подпомагане.

Днес в социалното министерство ще излязат списъците на семействата, които ще бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
bella преди 16 години
Съболезнования на близките на загиналите хора.Каквото и да си говорим днес, те повече няма да видят своите бащи, майки, любими. Съвсем наскоро загубих най-добрия си приятел и зная колко боли. Боли зверски, до изтощение, до отчаяние, до лудост боли. И времето не лекува, нищо не лекува.Аз няма да оплюват тук нито държавата, нито политиците, нито общественото бездействие. Не това е важно днес. Ще спомена само, че вчера температурите надвишиха 20 градуса. А днес и времето плаче. Има пътища, които не водят към вкъщи...Мир на праха ви!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
на местото на министера сън немаше да хвана и всички щеха да са на терен, докато не видя и гарантирам сигурност,другото е чатабоксеринг
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
априорно отхвърляне на тероризъм е национално безотговорно, това е най-масов транспорт и истинска национална сигурност проблем, отговорният министър промени ли нещо от досегашната практика на превозите, осигури ли пожарни гасители напримерно, бедите често са в серия
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да не го обръщаме на чат. Ще ти го обясня по футболен начин, българите разбират от футбол и политика най-много. Кой отбор би могъл да спечели Шампионската лига: Барса (Ман Юнайтед, Реал - според предпочитанията ти) воден от Мъри/Стойчо или Левски/ЦСКА воден от Рийкард/Сър Алекс/Шустер...? Аз мисля, че чужди футболисти с бг треньор ще са много по-добре, отколкото бг футболисти с чужденец на кормилото. Е, същото е и с управлението на държавата...
51
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Днес е дне на траур!Опитайте се да се сдържите поне малко и да не се карате на политическа тематика.Едноминутно мълчание,е това,което трябва да се стори!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Днес е ден на траур и чалга телевизийте отново дънят маанета и показват, че нямат нищо общо с България!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
vanq преди 16 години
dalbik poklon za nevinnite zertvi!Skarbim za vas!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е така е, но си има ръководство тази държава, не може всичко да е на самотек и както казваш да чакаме да се случи трагедия за да се реагира! Погледни ги колко са нахални, със заря и салюти честваха 3март, докато 9 българи бяха загинали толкова жестоко!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не съм в политиката и нямам абсолютно никаква изгода да защитавам правителството. Просто се опитвам да кажа, че всеки един има еднаква вина, но всички чакаме другия пръв да стане 'праведен'. Мен лично не ме интересува кой е виновен, важното е да няма проблеми, а когато се случат - да си извадим поука и да предотвратим следващите подобни. Вие продължавайте да търсите виновния... Я да видим: трябва да се запали вагон и изгорят хора, че да видим какво е нивото на безопасността и на ЖП прелеза като цяло. Трябва да се наводним, че да изчистим речните корита. Трябва да арестуват сестрите, че да се сетят, че е трябвало да напуснат Либия когато са били предупредени... Между другото - познаваш ли някой, който е наказан (отнети точки от талона примерно), който да си е взел поука и да спазва закона? Аз не.Политиката ли? Аз симпатизирам на Костов. Комунист ли съм :)
46
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 16 години
Съболезнования на близките и роднините на трагично загиналите!Каква е цената на един човешки живот? - ПИТАМ 10 000 лв. Това си е направо подигравка с мъката на опчалените. Държавниците са основните виновници за този инцидент. БДЖ отдавна трябва да премине през сериозно преконстроиране. Оборудването и обезопасяването на почти всеки вид транспорт в България е под всякаква критика.Щом инцидент трябва да има и наказание за виновниците. Или и тук отново няма да има виновни. Къде е държавата?
45
0
 
0
 
! Отговори
xristo преди 16 години
Най-напред..децата от "ЛИМ",после ..децата от Дискотеката........Мислих си коя ли ще бъде следващата нелепостт,която да доведе отново смъртта..Ето яяяя.. появи се отново....благодарение на изключителната немърливост на бългърина......пожарът във влака...Затова гопод ни е орисъл да плащаме скъп данък за немърливостта си?Във всички сфери корупция,некомпетентност,простотия.Кой ще удари с юмрук по масата? Кой най-после ще поведе Истинки България?после децата от Могилино
44
0
 
0
 
! Отговори
Маринела преди 16 години
СЪД И ЗАТВОР ЗА НЕКАДЪРНИТЕ УПРАВНИЦИ, КОИТО НИ РАЗКАЗАХА ИГРАТА - ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ
43
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 16 години
Бог да прости душите им и мир на праха им!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе пич стига си ги защитавал!!!!!!!!!!!!!!! Ти комунист ли си ?! СМЕШНО Е ДА СЕ ВОЗИМ НА ВАГОНИ НА ПО 40-50 ГОДИНИ!! БЕЗ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ, ЗАЩОТОТО СИ ГИ ВЗЕМАТ, ЗАЩОТОТО ЗНАЯТ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА В БЪЛГАРИЯ ЗА НИЩО, ВСИЧКО Е ЦИРК! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОХАРЧАТ ЕДИН МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА ТРИ ДЕНА, А ЖИВОТНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА УМИРАТ БЕЗ ХРАНА, ДА НЯМА ПАРИ ЗА ДЕЦАТА, ЗАПЛАТИТЕ ДА СА ПО 200-300 ЛЕВА, ТРАНСПОРТА ДА НИ Е НА НИВО-АФРИКА! НЕ ЗАЩИТАВАЙ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТЕ НОСЯТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ВИНА!
41
0
 
0
 
! Отговори
smith преди 16 години
Мир на праха им
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хайде да си представим, че управниците ни са ангели начело с Христос. Отпускат пари за бензин за полицията, връщат на бг имотите на Симеон и каквото се сетите, никой не гласува с чужда карта, не си купуват нови коли всяка година... Те обаче не могат, дори с ангелската си същност, да минат на проверка всеки вагон от БДЖ за безопаснот, всяка кланница и магазин за храни, да стоят зад всеки пътен знак и до всяка пешеходна пътека... Отново всеки, който има достъп до нещо ще го краде, всеки ще е по-велик от другия и т.н. Продавачките пак няма да са усмихнати и ще си го изкарват на клиентите, учителите дори да са с коефициент на интелигентност 200 - децата пак няма да искат да учат, заплатите да станат по 3000 евро минимум пак ще се търси скатавката...
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък не съм гласувал за тях и ги обвинявам! Тях ги избират червените бабички и турците, докато българите си стоят по къщите когато СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТАКА!Следващия път си направете труда ако ви интересува бъдещето на децата ви и се замъкнете до изборните урни!
38
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 16 години
много ми е чудно защо обвинявате управляващите? Първо ги избирате, след това били некадърни и не ставали, що ги избирате тогава? Така никога няма да се оправим, докато има такива които гласуват за Гоцета, ГЕЙ Станишевци, Догановци, Царе и другите там ***... ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ, така, че докато тоя народ не се опомни ще има още много да тегли...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА КАКВО ТОЛКОВА ГО ИЗХАРЧИХА? ЗА ТРИ ДЕНА?
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За мен няма други виновници освен държавниците.Не може от едно ношо и никакво пожарче да става такава трагедия.Как се е стигнало до там?Не е имало пожарогасители и затова се стигна до тази трагедия.Отделно обурудването ни е под всякаква критика и това не е само в БДЖ!Това е на всякъде!В Полицията,в Пожарната,в Здравеопазванетои на всякъде за където се сетите!Просто всичко е абсурдно.Полицаите да нямат бензин,да карат трошляци,да пишат върху бюра,на които и куче няма да легне,да дойде Бърза помощ да те спасява и да няма инхалатор и т. н.!Да има толкова съобщения по вестници,телевизия и радио за болни хора в беда и да казваме,че сме държава!Не,не сме!