Национален траур

Скърбим за Елена Халачева, Антоанета Тодорова, Галина Иванова, Валерия Желева, проф. Рашо Рашев, Даниел Вичев, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов
5 мар 2008 08:30,
76
Национален траур
Снимка: БГНЕС

Днес е ден на национален траур за трагично загиналите деветима българи при пожара на 28 февруари в бързия влак София-Кардам .

Елена Халачева, Антоанета Тодорова, Галина Иванова, Валерия Желева, проф. Рашо Рашев,  Даниел Вичев, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов.

Националният флаг на държавните институции днес ще бъде свален наполовина.

В знак на съпричастност към жертвите и техните близки, правителството призовава да бъдат отменени планираните тържества.

Министрите решиха още наследниците на загиналите в жестокия инцидент да бъдат подпомогнати от държавата с по 10 000 лв.

Средствата ще бъдат изплащани чрез Агенцията за социално подпомагане.

Днес в социалното министерство ще излязат списъците на семействата, които ще бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пожарът във влака София-Кардам е започнал в шеста кабина според очевидката Ива Енгиозова, която е пътувала в същото купе. Според нея огънят е възникнал, след като на земята в кабината е паднала луминесцентна лампа. "Пътувах в шеста кабина, нещата станаха страшно бързо. Огънят беше много силен и първата ни работа беше да го кажем на шафнера. Ние бяхме първите хора, които разбраха. Там пламна огънят. При нас падна лампата. Аз последно си погледнах часовника към 10,30, след това се чу силен трясък и като погледнах - вече светлината не идваше от тавана, идваше от земята. Като погледнах надолу, бях на последното легло, се виждаше силен пламък, отвсякъде, нямаше как да се потуши с нещо, защото излизаше отвсякъде. Настана паника в купето и всички започнахме да излизаме през вратичката. Като казахме на шафнера, той спря влака и отиде да търси пожарогасител". Ето какво е положението на БДЖ и не само, помислете си защо е така!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вагон-цистерна се обърна пред влака София-КардамТоварен влак на частната "Българска железопътна компания" АД е дерайлирал в 3.55 ч. в района на гара Синдел и е препречил пътя на влака СофияКардам.Това съобщи началникът на жп район - Добрич Димитър Василев, цитиран от Дарик. Жертви и пострадали няма.Дерайлирали са един вагон, превозващ киселина, както и движещият го локомотив. До момента влакът не е преместен от района на произшествието и по тази причина влаковете на БДЖ, които се движат през този участък, се отклоняват. Около 35-*** пътници от бързия влак София-Кардам са били превозени с автобус от Синдел до Добрич. Хората са пристигнали на гарата в Добрич около 9 ч, вместо в 6,37 ч, както е по разписанието на влака. "Аз лично ги посрещнах, атмосферата беше спокойна", каза инженер Василев. Той обясни, че са дерайлирали последният вагон и бутащият локомотив на товарната композиция. Инцидентът става само няколко дни след трагедията край Червен бряг, при която загинаха девет души след пожар в нощния влак по същата дестинация. Днес в страната е ден на национален траур за жертвите при пожара.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Огледало но не са огледало нашите управляващи на народа, тук има многооооооо свесни хора, които ще се справят 100 пъти по добре!!!! Но те не искат да се замесват с мръсната игра на политиката! Не ги защитавай, най-лесно е да се каже, ами той народа е такъв, да ама НЕ! Когато те поставят в абсурдната ситуация в която живеем положението става трагично, не случайно умните и можещите, че и простите напускат България, тук няма свясно управление! Няма свестен транспорт! Не се залавят престъпниците! Това е! Един милиард и половина се изхарчиха за 3 дена, за удоволствия и глупости!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ТАЗИ СУТРИН СЕ Е ОБЪРНАЛ ТОВАРЕН ВЛАК, ПРЕВОЗВАЩ КИСЕЛИНА, ПО ЛИНИЯТА СОФИЯ - КАРДАМ!
31
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 16 години
Боже,спаси ни от некъдърни управници.Защо все на обикновенните хора се случва.Мойте най -искренни съболезнования на близките.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо да са виновни управниците? Те са огледало на народа. Всички в тази държава гледат как да минат тънко, да не се минат, да са тЕрикати, гЯволи, ***... Да сте видели някой да спазва закон, ако няма да бъде санкциониран? Навсякъде е така, при пътните знаци, при проверките за безопасност. Колко от вас се осигуряват на реалната си заплата? Колко от вас имат само фишове и актове, но нито веднъж не са 'бутали' на КАТаджия? А колко от вас станаха да защитят ПРАВДАТА поне веднъж? 5 рома без билет, но глобяват българин пред погледа ви ***, джип и лада минават с превишена скорост - спират ладата, обещават ви предизборно неща, за които после не държите сметка... Всеки може лицемерно да се кичи с траурни лентички за загиналите. Те сигурно са били човеци, но Вие такива ли сте???
29
0
 
0
 
! Отговори
съгласна преди 16 години
Точно казано!Траура освен за нелепо загиналите трябва да е и за ДЪРЖАВАТА!Тази държава вече трябва да се изписва България-Абсурдистан!Няма такава друга държава която да причинява такива *** неща на населението си!
28
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 16 години
Дано душите им намерят покой за нелепата смърт!
27
0
 
0
 
! Отговори
Natalia преди 16 години
Каква е тази държава загинали са млади и невинни хора,на който живота им сега е почнал да се развива,а тези с костюмите щели да дадът по 10000 лева и с това да няма да ги върнат,те плачат ли сега и чудят ли се ами сега каде ми е детето.Само се излагат с пошли изказвания,и пак вината не е във вагоните им.Искрени съболезнования на очернените семейства
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗА МЕН СА ВИНОВНИ УПРАВНИЦИТЕ НИ! МОГА ЗА 2 ДЕНА ЗА ИЗХАРЧАТ ЕДИН МИЛИАРД И ПОЛОВИНА, НО ДА ОСИГУРЯТ БЕЗОПАСНОСТТА НИ НЕ МОГАТ! А НАРОДА ВСЕ ПОВЕЧЕ ОБЕДНЯВА И ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО! МОЙТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ,аз лично много тежко го приемам!!! Нека повече да не допускаме тази държава да пада до ниво в което всеки да се спасява и от никаде помощ да няма!
25
0
 
0
 
! Отговори
Petya преди 16 години
Искрени съболезнования и поклон! Добрите хора не умират, не се превръщат в пепел или в дим, след себе си оставят светла диря и светъл път, по който да вървим!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
МТС преди 16 години
... и все пак ето какво прикрива властта ... Както знаете в последния ден на февруари от високосната 2008 започва голямто еврейско празненство Пурим. То е в чест на убитият антисемит Аман след манипулациите на Мордохай. Празника се е отбелявал някога с кръв от гой и печено месо Какво се случи в България на 29-и. Какво прикрива и властта?Точно така, става сума за атентата в спалните вагони на бързия влак Кардам-София. След трагедията с Индиго и Лим, българите бяха манипулирани отново с поредните лъжи от Режима. Румен Глъвътъ още без да е направен точен анализ побърза да обяви, че няма умисъл и да обвини една счупена луминисцентна лампа за причината на пожара. Това хвърли в недоумение всеки, занимавал се с противопожарна безопасност и елементарна техника. Уважаемо Министерство на шадраваните, луминисцентни осветителни тела се използват задължително при работа в затворени пространства с повишена концентрация на огнеопасни газове като горивни резервоари. Причината е точно, че не могат да искрят и да загряват така, че да предизвикат пожар. Тази версия за пожара е напълно безсмислена, точно както и за запалената цигара. Пожарът е бил толкова внезапен и силен, че дори метала се е разтопил, което не може и да бъде изгасено с вода. Просто е друг клас пожар. Мястото за атентата е избрано също внимателно. Който се е возил в спален вагон знае, че шаферите имат лошия навик да заключват външните врати и междинните към останалия влак за да не ги безпокоят и да не влизат пътници от малките гари. Така че тези вагони се превърщат в своего рода кафез, от който може да се излезе само през прозорците. За съжаление те са малки за да може някоя възрастна жена да се измъкне.Самата запалителна смес най-вероятно е представлявала т.н. напалмова бомба, която рецепта може да се вземе без проблем от интернет и да се направи с подръчни материали. Оставена в един голям сак - и пожарът е готов и по-лошото, че не може да се загаси. Подобни "специалисти" от малцинствен произход предизвикваха цяло лято по подобен начин пожари в българските гори. Георги може да обясни как точно го правеха.А кои бяха влаковите терористи от гара Буново е излишно да споменаваме. Имат си паметник дори, а един от тях е спонсор и на президента Гоце.Институцията към МВР пък, чието дело е да разследва и обезврежда терористични актове се казва ДОТИ. Новият и шеф е добре познатия ни бивш директор на МВР Пазарджик Жоро Стоицев. Известен като човека, прикрил *** сводници, зверски убили сестри Белнейски, както и като добър приятел по чашка на Пикаещия. Така кръгът се затваря. Че извършителите са същите жп специалисти , предизвикали няколкото жп катастрофи през 80-те е много верояно. СЛед като ДПС и *** Метко (Аамед) взеха власта, спряха и жп катастрофите (имаше и необявени като тази на експреса Янтра). Така до наши дни, когато българите почнаха да си надигат пак главите. До деня на Пурим.Какви могат да бъдат мотивите? Тогава бяха ясни - да дестабилизират България. Сега са малко по
23
0
 
0
 
! Отговори
nataliqi преди 16 години
Моите най-искрени съболезнования към семействата на нелепо загиналите в опожарения влак !
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗАЩО НЕ ОБЯВИМ ТРАУР И НА НЕЛЕПО ЗАГИНАЛАТА НИ ДЪРЖАВА?
21
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Някога ще се наложи да скърбиш за някого!Тогава ще разбереш какво е мъка и какво е да не виждаш повече един човек когото си обичал!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не би трябвало да се усеща всичко докато изгори мозъка. В огромен процент от случаите смъртта настъпва от силния шок заради болката, а не защото е изгоряла до такава степен.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Искрени съболезнования на близките им:(
18
0
 
0
 
! Отговори
Буба лази преди 16 години
И ти си като политиците! Ще ти се наложи един ден ЖЕСТОКО да скърбиш, повярвай ми! Всичко на този свят се връща! ПОНЕ ЗАМЪЛЧИ, не е необходимо да изпитваш върховно удовослствие от това, че си различен от ЧОВЕЦИТЕ! Не е привилегия, напротив!
17
0
 
0
 
! Отговори
ИБРИВИГО преди 16 години
СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА НЕЛЕПО ЗАГИНАЛИТЕ - тяхната единствена вина беше, че се родиха в скапаната държава ***, управлявана от некадърни и продажни политици, където хората *** нелепо (пътища, козирки, вагони) и никога няма виновни и наказани - МИР НА ДУШИТЕ ИМ
16
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
..че това е най-жестоката смърт-изгарянето,защото мозъка последен изгарял.усещало се и се осъзнавало всичко.С КАКВО СМЕ ТОЛКОВА ГРЕШНИ,ЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА?! ДА ПОЧИВАТ В МИР!!!ПОКЛОН!