След дъжд – качулка

Мутафчиев разпоредил допълнителни мерки за безопасността на пътниците в железопътния транспорт
6 мар 2008 11:20,
27
След дъжд – качулка
Мутафчиев бил готов да подаде оставка. Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви в Народното събрание, че очаква днес да бъде готова експертизата, която окончателно да покаже дали пожарът във влака София-Кардам е причинен от техническа неизправност.

Напомняме, че другата теза, по която работят органите, е за умишлен палеж.

По думите на Мутафчиев, Министерството на транспорта ще предостави подобен вагон на следствието, за да се направи възстановка и да се уточни как точно е избухнал пожарът.

Министърът каза, че разпоредил да се вземат допълнителни мерки за безопасността на пътниците в железопътния транспорт, които включват регистриране и контрол на пътуващите със спални и кушет вагони, както и тотална забрана на тютюнопушенето във всички пътнически вагони.

При трагичния инцидент през нощта на 28 февруари загинаха девет души, но национален траур бе обявен едва на 5-ти март т.г.

Министър Мутафчиев каза във вторник, че е готов да подаде оставка заради пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
32
 
! Отговори
SD преди 16 години
От това което се чува излиза, че огънят е бил много силен и се е разгорят бързо. Всъщност вагоните са изгоряли без да има сериозен опит за гасене.
5
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Защо чак на седмия ден пуснаха специалисти по версията атентат?Всеки нормално мислещ човек би се сетил първо за атентат в навечерието на 3 ти март-Националния ни празник Отговор-защото така им е угодно на долните управляващи!Крият истината!Държат ни в мат!Страхуват се за кожите си и хич не ги е еня за нашите....Крайно време е да се събудим от дълбоката летаргия
4
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
не разбрах как са гасени вагоните, с вода не може, под високо напрежение са, и какво промени той и гарантира сигурност в пожароопасни вагони
3
8
 
32
 
! Отговори
Стокс преди 16 години
Най-после някой се сети да забрани тютюнопушенето. Дано само да не стане като предишните забрани-само на хартия.Ако някой се сети и да глобява всеки ,който си изхвърля фаса или какъвто и да е *** по улиците........ех,мечти.
2
8
 
32
 
! Отговори
Горан преди 16 години
тоя трябваше вече да е подал оставката си
1
8
 
32
 
! Отговори
e преди 16 години
ТЕ ВСИЧКИ СА ГОТОВИ ДА ПОДАВАТ ОСТАВКИ, НО ДОСЕГА НИКОЙ НЕ СИ Я Е ПОДАЛ!!!И ТОЗИ НЯМА ДА ПОДАДЕ