Такситата вдигат тарифите

Браншовици твърдят, че такситата поскъпват от май, метанът скочил; шофьорите пък изнемогвали заради лизинговите вноски
30 мар 2008 16:49,
71
Такситата вдигат тарифите
Снимка: БГНЕС

Поскъпването на метана с 13% от 1 април ще затрудни още повече работата на таксиметровите шофьори, коментират от бранша.

Засега обаче няма решение за увеличаването на цените на таксиметровите услуги.

Голяма чмаст от такситата в страната ползват метан.

"Настоящите тарифи са много ниски", каза таксиметровият шофьор Димчо Иванов, председател на независимия транспортен синдикат “Авто 94”.

Той заяви, че повечето от шофьорите изнемогват заради големите лизингови вноски, които плащат всеки месец за новите отговарящи на нормативните изисквания автомобили.

Междувременно от Асоциацията на таксиметровите синдикати настояват за въвеждането на дневна тарифа от 1,20 за километър и 1,32 лева на километър за пътуване през нощта.

Това прави увеличение на цената от около 150%, спрямо сегашните цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
wew преди 16 години
ОЛИО ДА ГИ ПОПАРИ БЕ !!! Не стига, че карат на метан всичките и с 13 лева минават по 200 км, не стига че са *** и даже да не им кажеш задръжте рестото се правят на луди ама аз казвам може ли рестото винаги СЪМ ИМ МАЙКИТЕ.... на мен тия пари да не ми падат бадева ! Плюс това лъжат помпат и се циганят за къси маршрути
49
0
 
0
 
! Отговори
gadnqr4eto преди 16 години
тея са наглите парчета, като се дигне бензина вдигат тарифите (при положение че всичките карат на метан) сега вдигат метана...... те пак вдигат, къде са тъпите ни контролни органи да се усетят че има нещо гнило с тея *** и че вдигат цените както си искат и когато си искат ?!
48
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 16 години
"Реват" ,че нямат работа, а в същото време ги чакам доста когато си поръчам по тел. Всяка вечерми се налага да викам поне 3 таксита и ги чакам по 30-40 мин. През деня е същото...Искат за 2-3 часа да са направили заработка 150лв и после "чака-рака".Не става, като не им изнася...сменят професията.
47
0
 
0
 
! Отговори
Rumi преди 16 години
Пропуснах нещо важно - не са шофьорите тези, които вдигат цените, те нямат интерес от това, *** ***!
46
0
 
0
 
! Отговори
Rumi преди 16 години
Като ви е скъпо, не използвайте такси! Брат ми е "бакшиш" и знам колко му е трудно да изкара за наема, горивото и т.н. и да му останат пари за сметките и храна... Не знае какво е празник със семейството... Не слагайте всички шофьори под един знаменател - има и свестни такива!
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Umrete gnusni mirizlivi bokluci jalti...i bez tova 30% veche sa ***....BOIKOT!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
зевзек преди 16 години
Бакшишите са хитри *** - като не им датат да увеличат цената на км, ще намалят броя метри в 1 км - от 1000, на 800. И така ще си решат проблема.
43
0
 
1
 
! Отговори
Томов преди 16 години
И аз съм "ЗА" да се пусне денонощен градски транспорт и билетчето да е 1.5 лв дори, пак ще е 10 пъти по-евтино от такси през нощта. Само не разбирам как, като им е толкова скъпо всичко на башкишите, не се отказват, а още повече се увеличава броя на такситата? Това противоречи на всякаква пазарна и икономическа логика. Значи има далавера да си бакшиши, собено ако одрусваш чужденците и другите клиенти с помпа на брояча.Новата метрична система на бакшишите е 1 км за 700 метра.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
за бакшишите може... за учителите - не :)
41
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 16 години
Като искат и 10 лв да го направят!За кво реват!Ми те си решават.Е,и!?После-на трупчета!Къв е проблема?
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия луди ли са? 150% увеличение!!! Ако го направят сами ще си изядат хляба, щото никой няма да се качи в такси при тия цени. И ще има да си висят по стоянките... и повечето малки фирмички ще фалират. Така че, сами си решават. Да подържат умерени цени и да печелят или да висят без работа и да фалират. Изборът е техен.
39
0
 
0
 
! Отговори
lmpg преди 16 години
Тия са големи смешници! Сега говорят някви пълни глупости - 1,20 - 1,50 лв/км, после ще увеличат тарифата с 20ст. и едва ли не добро дело дето са направили. Това ни го пробутват за 3ти път! Аз не знам въобще кой им вярва на тия! След последното увеличение есента, аз вече се качвам само в краен случай и мога да заявя, че доста ми намаляха разходите. Сега остава и в краен случай да не се качвам - пълна тъпотия! Тия защо си мислят, че с тия тарифи ще има кой да возят - така няма да си платят лизинга !
38
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 16 години
То и сега има гадняри, които возят на 1.2лв за км. Написали са 0.53 лв. нощна отгоре за заблуда и 1.20лв. за дневна отдолу и като пгледнеш първо горната тарифа си казваш О.К, не поглеждаш в бързината долния ред и главата ти е отрязана до кръста.Така скоро един малък отворко щеше да ми отреже главата им му казах,че просто няма да му платя, след което се разбрахмеда му платя толкова,колкото обикновенно плащам.Така,че гледайте първо тарифите,защото копелетата са много нагли, като всички останали навлеци в тази объркана държава разбира се.
37
0
 
0
 
! Отговори
Сцилла преди 16 години
как в възможно да има толкова много таксита, при положение, че е толкова трудно да оцелееш като такси!? Според мен не стават за друго..освен за джигити.
36
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 16 години
аз фикам да го праат 10лв/км! тамън ше изчезнат такситата от улиците и ше намалее трафика....
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Браво 33!!! Денонощен транспорт! Както в европейските градове. Който иска с такси който иска с рейса. На 1 час до определени стратегически места. Аз утре ще пусна до общината подписано предложение за денонощен транспорт и съм готов да им плащам двойна такса за билет. *** с такситата да си ядат ушите.
34
0
 
1
 
! Отговори
javor преди 16 години
дано умрат от глад тия ***. Най-големите неудачници стават таксиджии. Мародери селски. Мислят се за дъжава в държавата. Ше ми блокират цялата столица щот убили един от техните. си майката кво са ви вновни останалите граждани. Ако ние ги блокираме така ще умрат от глад. Искали от министъра закон за въвеждането на решетка - закон ли ви трябва за да си го въведете простаци такива. Причината да си купа кола беше именно да не давам повече пари на тая ***
33
0
 
1
 
! Отговори
мими преди 16 години
ще вдигат цените??! *** си нахалството. пълно гадно нахалство. аз се 4удя как този долен, мръсен, мутренски *** ББ не се сеща да сложи денонощен градски транспорт, а трябва да бъдем рекетирани от смрадливи гадни таксиджии. ми то всички ще си купят коли си - има за по 1000 евро вече коли, сте си ги избие всеки от гадните таксита.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз от години вече не им ползвам услугите. Да вдигат. От мен пари ще видят когато започнат да говорят на чист български, да са вежливи, да карат по правилника без да притесняват другите водачи, да слушат оперна музика и да ми цитират Ницше. Дотогава един среден с два сгънати отстрани.
31
0
 
0
 
! Отговори
$42 преди 16 години
12, **баняко, личи си, че си бакшиш... колко докарваш на месец - 1000... а сещаш ли се за двата апарата които ползваш, за да не плащаш данъци? Гадни ко****а