Край с чиновническото раб. време - от време на време

Ще работят 40 часа седмично и ще стоят извънредно, ако има опашки, зарече се министър Николай Василев
8 май 2008 10:42,
43
Край с чиновническото раб. време - от време на време
Снимка: БГНЕС

"Звената на обслужване на гражданите в държавните и общинските администрации ще  са отворени по 40 часа седмично и може да приемат до 2 часа след края на работния ден ако пред гишетата има опашки", категоричен бе министър Николай Василев.

По думите му, звената за обслужване на гражданите в съответните администрации може и да нямат работно време от 09,00 до 17,00 часа, а примерно от 12,00 до 20,00 часа - "важното е то да е удобно на хората", подчерта министърът.

Той обясни, че работното  време на тези звена ще се определя от ръководителя на ведомството.

Днес правителството ще разгледа нова Наредба за административното обслужване, в която са  записани тези нови правила, съобщи Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като превеждаш пари, банката ли ги прибира или този, на който ги пращаш, бе, *** марийкин?
21
0
 
0
 
! Отговори
леля ви златка преди 15 години
все лелките ви винавни ...ами туй младото министърче кво работи бе момчета ,открива табелки из страната ..на колко министерства беше министърче ама така то младите момченца сте специалисти по всичко ,всичко и много работите , адски печелите и сте супер ама супер всички до един а лелките тях кучета ги яли всичките ...ама те се ви и майки ...на какво ли са ви научили ....
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е само че парите ги прибира банката, а не касиера.
19
0
 
0
 
! Отговори
ЧИНОВНИК преди 15 години
ТОЗИ *** ОТ УСТАТА ЛИ СИ ГО ИЗВАДИ? В БАНКАТА КАК Е _ПРЕВЕЖДАШ ПАРИ ПО СМЕТКА И ПЛАЩАШ ЗА УСЛУГАТА
18
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 15 години
Леле, сега кога лелките ще си ядат пастите, вафлите и бонбоните и ще си пият фантата и колата? Че във всеки НАП винаги е яка трапеза. Откакто им отвориха и гишетата да не се гледаме като котараци през прозорчетата, шведската им маса е съвсем на показ на изгладнелите ни души:)
17
0
 
0
 
! Отговори
КЛИЕНТ преди 15 години
ДАНО НЕ ВИ СЕ ИЗПЪЛНИ ЖЕЛАНИЕТО,чЕ ПОВЕчЕТО ОТ ВАС щЕ УМРАТ ОТ ГЛАД -ПРИ 4-5 ОБСЛУЖЕНИ КЛИЕНТА, КОЛКО ПАРИ щЕ ИМАТЕ НАКРАЯ НА ДЕНЯ? ИЛИ ПОТРЕБИТЕЛСКАТА ТАКСА ЗА ВАС ТРЯБВА ДА Е ПО-ВИСОКА ОТ ЛЕКАРСКАТА, ЗАщОТО СТЕ МНОГО УчЕНИ?
16
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 15 години
чакай да видя дали правилно съм те разбрал.искаш хората да ти дават пари, за това, че са дошли да ти дадат пари?а *** не щеш ли?!
15
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 15 години
Mi hodi uchi za lekar, da vidim togava. Ama lekarite ne si barkat v nosa kato vas po cial den, ami rabotiat... Az kolkoto chinovnici poznavam, nikoi ot tiah ne varshi rabota i za 5 pari, po cial den kisant vav forumi i chatove. Kakva taksa, kvi 5 leva ne znam.Ne stiga, che noishto ne pravite, ami i stavate sutrin samo s edna cel- da draznite horata..
14
0
 
0
 
! Отговори
ЧИНОВНИК преди 15 години
ИСКАМ КАТО ЛЕКАРИТЕ ДА ПОЛУЧАВАМ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА !КОЙТО И ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕН , ПЪРВО ДА СИ ПЛАЩА , А ПОСЛЕ ДА ПОЛУЧАВА ! ДА НЕ СМЕ ПО - МАЛКО ОПРАВНИ ОТ ЛЕКАРИТЕ. И НИЕ ИМАМЕ СЪЩИТЕ ПРАВА КАТО ТЯХ.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не може 10 човека да те чакат и ти да говориш с майка си по телефона... с - трябва да си абсолютен ***...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Свалям ви шапка ако успеете да промените българската държавна администрация! Време е вече да разберат, че администрацията е заради хората, а не обратното!!! Още веднъж ЕВАЛА!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в долния пост исках да кажа НАП
10
0
 
0
 
! Отговори
pepetlika преди 15 години
Наистина ще се учудя, ако успеят да променят нрава на затлъстелете и злобни лелки зад гишетата. Но дано, защото не може вечно така да се продължава, колкото и на тях да им се иска...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като ходя до нам едни лелки ме гледат все едно съм изял децата им няма добър ден едно тъпо ме гледат едни опашки те си приказват смеят се не показват никакво отношение към изнервените хора а за агенцията по вписванията няма да коментирам там е кошмарно
8
0
 
0
 
! Отговори
xyz преди 15 години
Точно така! Наслагали са едни лелки по държавните институции, които като ги накараш да си изпълнят задълженията, се цупят и ти отговарят така, сякаш си им прекъснал почивката. Мързеливи и мнооооооооого нагли!! Никъде го няма това. НИЕ им плащаме заплатите и вместо да ни обслужват с песен, само крещят и не ти ценят времето. За да свършиш някаква работа, трябва да си вземеш отпуска. Безобразие! За работата, която вършат и тези заплати са им много. И 2000лв. да им дадеш пак ще е така- това е навик!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти къде си видяла чиновник да работи? Ти знаеш ли защо стоят и не се пенсионират? Щото знаят ,че ще им скъсат гъзовете от работа за същите пари в частния сектор.. В Часния сектор не се работи на час а на труд.. Имаш поръчка ,имаш и срок ако не успяваш в работно време оставаш и до 12ч. вечерта ,че и до по-късно.. Това не ти е да идваш на работа и на всеки 30 минути 15мин почивка!!! И катоти мине работното време си тръгваш а цял ден си си клатил краката.. Няма по-мързелива и корумпирана единица от чиновника.. Няма!! Обърнете внимание ,че корупцията се шири масово точно при чиновниците.. В частния бизнес да сте видели корупция? Няма и да видите!! Все едно да ви вляза при частника и да му кажа -абе тледам, че строиш магазин аре да ти дам бетона от моя бетонов възел и на всеки тон ще ти плащам по 200 евро ама на еди си каква цена ще го купуваш от мен! Частника ще каже не ме интересува взимам го много по-евтино и толкова!! А чиновника ще каже - кво ми пука ,че набутвам държавата нали прибирам в джоба еврото... Това е разликата.. Щото на единия му излиза от джоба а другия бърка в народния джоб и не му пука за народа..
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно беше членувано-министърЪТ трябва да е
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе правителство некъдърно не разбра ли че да накараш хората да работят трябва да им платиш достойно.и не в проценти, а в пъти
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моля, обоснови забележката си. Аз мисля, че това е подизречение и в него "министърът" си е ***. Вярно, че самото изречение е много зле формулирано : "По думите му ... подчерта министъра", но ако се задълбаем в езиковите способности на журналиста ще излезем от темата.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 15 години
Няма смисъл мой човек. Вече колко хора са се изредили да им правят забележки и ефектът е нулев. Дори и животните правят разлика между подлог и допълнение и знаят как се членуват мъжките им форми, както и определенията към тях. За жалост dnes.bg са уникални сами по себе си. Те граматика не признават.