Оставиха езика ни

Даниел Вълчев: Няма да отпадне изискването за задължително изучаване на български език
8 май 2008 15:27,
47
Оставиха езика ни
Снимка: БГНЕС

"Най-вероятно няма да отпадне държавното образователно изискване за задължително изучаване на български език в училище", прогнозира министърът на образоването Даниел Вълчев.

Днес депутатите започнаха разглеждането на второ четене на промени в Закона за народната просвета, в който е записано предложението на кабинета да отпадне държавното образователно изискване(ДОИ) за задължителното усвояване на българския книжовен език.

Министър Вълчев обясни, че мотивът за включването на този текст, е бил да се избегне атакуването в съда на задължителните матури.

"Веднъж вече беше използвано основанието, че не може да има държавни зрелостни изпити, без да има ДОИ за български език", уточни той.

Според него, депутатите са се обединили след дискусия днес, че законът не трябва да се променя и въпросното изискване трябва да остане.

Министърът допълни че оставането на нормата за книжовния български език, няма да създаде проблем за провеждането на матурите след около 20-тина дни.

Даниел Вълчев заяви, че е готов да инициира и участва, в подготовката на закон за български език.

"Важно е, да се знае, да се говори правилен български език", подчерта Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако се премахне след време изучаването на българскя език,ще пишем неграмотно,ще говорим не свързано,но засметка на това ще знаем турски....ако преди това не изчезнем от управлението на милотони правителство.Да се премахне математиката,физиката и програмирането за да затапее повече българския народ за полесен контрол.Така малко знаещи хора ще бягат от наща мила родина и ще се увеличат приръста и като бонус да спират по често тока за да има повече бебета :).И да се гласува ....Вместо да правят паркинги на тяхно място могат да се направят големи хубави хотели, а място за паркиране ще има като се забрани да се кара кола,на човек с доход под 5000лв. така и замарсяването ще е по малко.....Ех колко лесно да се правят закони в България.....
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Най-вероятно няма да отпадне държавното образователно изискване за задължително изучаване на български език в училище", прогнозира министърът на образоването Даниел Вълчев. абе тоя да не е резнал карабината
4
0
 
0
 
! Отговори
Ivanov преди 15 години
To ostavashe i da mahnete bulgarskiq ezik i da vzemem da preminem dobrovolno kum Turcia ili nqkoia si dyrjava .. Mnogo umni tezi nashite ministri .. takiva umni raboti mislqt .. 4ovek 4ak da se o4udi ot kade tolkova potencial v tqh .. Bravo ... mahnete go zashto da se u4i bulgarski .. heheheheheh basi i smeha .. tva ot den na den vse po golemi gluposti.. ediniq ezika shte maha drugiq novonazna4en ministyr na MVR "nqmalo mafia v Bulgaria" samo biseri da slushame ... puuuu nqma da se organizirame na barikadite pak ama da si hodqt vsi4kite 240 maloumnika ot tam ..
3
0
 
0
 
! Отговори
baba hakerka преди 15 години
ne samo da se govori, babinoto, no i da se chete i pishe e mnogo, mnogo vajno !!! [ EDNO GOLIAMO IZVINENIE KAM VSICHKI KOITO SHTE PROCHETAT TOVA, NO VIAMAM BG. AZBUKA V KOMPIUTAPA ]
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Shto za diwotii - na koj *** mu e hrumnala izobshto takawa poprawka. Da napuska wednaga parlamenta, nyama myasto tam.
1
0
 
0
 
! Отговори
РП преди 15 години
"Най-вероятно няма да отпадне държавното образователно изискване за задължително изучаване на български език в училище" - Но за сметка на това Доган налага задължителното усвояване на турски език от общинските администрации и от учителите. Следващата стъпка след година ще е обявяването на турския език за втори официален.