От опит за сплашване в опит за убийство

Колегите на зверски пребития Огнян Стефанов за работата, разследванията и версиите за поредното посегателство срещу журналист
23 сеп 2008 11:22,
39
От опит за сплашване в опит за убийство
Огнян Стефанов. Снимка: БГНЕС

Опитът за сплашване се превърна в опит за убийство.

Така пред Dnes.bg редакторът от Frognews Александър Иванов коментира зверското посегателство срещу журналиста и собственик на новинарския сайт Огнян Стефанов.

Иванов бе категоричен, че покушението няма битов, нито частен характер.

"Побоят е свързан със статиите, които пишеше, и с разследванията, които правеше", категоричен е Иванов.

"Много отдавна си мислех и вероятно съм се залъгвала, че не по този начин се решават нещата в тази държава, но за съжаление оказва се, че нечии интереси са настъпени", обяви и Ани Кочева, също редактор от Frognews.

И двамата смятат, че статиите му за президентството, МВР и ДАНС са в основата на снощния побой.

"Там може някой да се е почувствал засегнат", каза Иванов.

"Свързаха го и със създаването на един друг сайт, който ние не сме правили, мнозина хора се уплашиха, че се изнася информация, задават се неудобни въпроси", допълни Кочева.

И двамата са категорични обаче, че спреният от ДАНС сайт "Опасните" няма нищо общо със Стефанов и съдружника му във Frognews - оръжейния търговец Младен Мутафчийски.

Dnes.bg припомня, че снощи 54-годишният журналист беше пребит жестоко на бул. "Петко Каравелов" в столицата.

Сигналът в МВР е подаден от съпругата на Огнян Стефанов, която го придружавала на излизане от ресторант.
Няколко души, облечени с тъмни дрехи и шапки, са пребили до неузнаваемост колегата с чукове.

В момента Стефанов е в кома във ВМА, счупени са всичките му крайници, загубил е над 2 литра кръв. Лекарите не дават гаранции за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Представете си догодина като имат право да ни влизат в имейлите (разните му там разпоредби на конституцията за тайна на кореспонденцията немат значение) и да ни проверяват всякаква информация съвсем спокойно - кой къде влязъл, къде сърфирал, какво писал... Тотален контрол, тотално вдъхване на страх, кат в сталинско време, да не смееш да споделиш мнение.Обжалванията на тая наредба не дадоха резултат - ще си влезе в действие.Важното е да се следи за терористи... Бъка от терористи в нашта република. Ще преборим световният тероризъм и враговете на Америка. И като знам, че такива като ДАНС ще се занимават с това...
17
0
 
0
 
! Отговори
az sym преди 15 години
CENZURA,CENZURA,CENZURA,CENZURA,CENZURA,CENZURA,CE NZURATova e lipsva6tata duma v 14 i 15
16
0
 
0
 
! Отговори
Az sum преди 15 години
Липсващата дума в коментари ном 14 и 15 е .Думата липсва, благодарение на редакторите.
15
0
 
0
 
! Отговори
Az sum преди 15 години
Истината е ,че в БГ винаги е имало .Ченгетата са пуснали пипалата си навсякъде в пространството.По конституция, всеки гражданин има право да търси,получава и разпространява информация.Малко статистика:от 1999г-2001г в България са издадени над 10 000 разрешения за използване на СРС, като нищожен процент от тях, едва 100, са влезли в съдебната зала.Във Великобритания за 10 години са дадени 400 такива разрешения.Коментарът оставам на вас...
14
0
 
0
 
! Отговори
Az sum преди 15 години
Истината е ,че в БГ винаги е имало .Ченгетата са пуснали пипалата си навсякъде в пространството.По конституция, всеки гражданин има право да търси,получава и разпространява информация.Малко статистика:от 1999г-2001г в България са издадени над 10 000 разрешения за използване на СРС, като нищожен процент от тях, едва 100, са влезли в съдебната зала.Във Великобритания за 10 години са дадени 400 такива разрешения.Коментарът оставам на вас...
13
0
 
0
 
! Отговори
Стефан Солаков преди 15 години
Държавата отново се тресе в клещите на най-новата национална истерия. Продължава избиването на свидетелите, които се осмеляват да посочат виновните за създаването на криминалните структури, окупирали върховете на политическата власт. Стрелбата срещу писателя-мафиот Георги Стоев показа, че нашата престъпна класа е по-жестока и от "Коза ностра" , чиито босове бащински охраняваха и дори по своему симпатизираха на летописеца си Марио Пузо. Българските кръстници са от съвсем друга порода, защото родилният им белег носи едно от най-ужасяващите клейма - на корупционната политика. В морето от вербални страсти, което залива информационното пространство след последните разстрели, съвсем тихомълком се прокрадват и откъслечни реплики, произнесени по различни поводи от истинските кукловоди на криминалния преход у нас след т.нар. демократични промени. Онези, които обичат да стоят в дебелата сянка на политически и финансови чадъри и в типично конспиративен стил да редят днешните и утрешни пъзели на дивия капитализъм в България. Онези, за които човешкия живот е дребна, а понякога и досадна пречка, пред изпълнението на "грандиозните" им заговори. В суматохата около убийството на Георги Стоев и даже малко преди това дочухме интересни изявления от членове на емблематичния кръг "Монтерей", известен с доста любопитния състав на неговите членове. Бивши генерали, посланици и съмнителни бизнесмени се изживяват като кукловоди от масонски тип, а всъщност олицетворяват идеята, че престъпните среди у нас нямат политически цвят. Ръководи ги единствено чувството, че българския народ е едно кротко и безсловесно стадо, което трябва да бъде безмилостно доено и стригано от съвременните наши мафиоти. Всеки, който застане на пътя на тази безскрупулна и жестока шайка, бива отстранен - било по физически начин, било чрез широко обществено омаскаряване.
12
0
 
0
 
! Отговори
средностар наивник преди 15 години
Бацe, за всеки пребит журналист само и единствено държавата е виновна , защото не гарантира свободата на словото и сигурността на списващите (само в Русия са на противоположно мнение). Преди години комунистите допускаха до образование по журналистика само своите си хора. После , знаеш, нещата станаха по-демократични и информираността - по нецензурирана. Почеркът на това убийство (часове или дни ни делят от смъртта му в реанимацията) е познат - претрепват някого уж за нещо странично, но под благословията на държавата. Случаят е повече от ясен - който е претрепал човека, е бил окрилен от факта, че ДАНС го разследва...тоест, че държавата ще остави пребиващите неосъдени, дори и да се докаже, че е от чисто лични, криминални или други неполитически, подбуди. Това само по социализма го имаше. А от няколко (три-четири) години мнозинството в парламента на пирински се държи като законодателен брат-близнак на тошовото народно събрание, демек дерзаят да вменяват и на ДАНС законодателно пълна идентичност с ДС. Направи си сам изводите кого са целели да сплашат като са пребили съвсем страничен човек и дали ще ги накажат за това или пак ще има недостатъчна политическа воля за спазване на законите от всички. Защо ли побоя се разследва от РПУ-то, при условие че е имало предхождащо спец-държавно разследване ? Можеш ли да ни просветиш?
11
0
 
0
 
! Отговори
НСО преди 15 години
Дори и да е свързан със службите, Стефанов е част от IT общността. Единствената наказателна мярка на общността е прилагането на реципрочни действия срещу тези скопени грухтящи прасета, меките китки от хомодружинката на Миков, и разбира се чупене на сайтовете на полицейската мафия. Време е правителството спешно да прочисти МВР от ***. Министерството е пълно с ***, извратеняци, перверзници и всякакъв вид комплексари и неудачници, които не могат да се похвалят нито с интелект, нито с образование, нито с някакви знания или умения. Единственото им достойнство , с което парадираха, е това между краката им. Но вече както Европейският парламент, така и цяла Европа разбраха, че и там нямат нищо. Кореспонденти на скандални западни издания обикаляха нощните заведения на България и срещу солидни суми получаваха пикантни подробности за сексуалните похождения на хомодружинката, предвождана официално от М. Миков. Правителството се опитва да отклони вниманието от *** на полицейския генералитет към побои на журналисти, към каналите за проституция и публичните домове. Разбираемо е да са притеснени най-много тези мъжествени мачовци от системата на МВР, които направиха бърза кариера, благодарение на сексуслугите, извършвани от тях в йерархията. Един мачо например стана известен с това, че за старанията си в кръга на генерала, кръстник на БГ мафията, светкавично беше издигнат, а за труда си също получи генералска звезда, дори две. Проблемът е, че всички канали за проституция и трафик са организирани и ръководени от полицейската мафия в България. Каналите трябва да бъдат затворени. МВР се оправдява, че създава структури и канали за проституция, за да хваща трафика за оръжие и наркотици. Според него там където има канали за оръжие и наркотици има и проституция. МВР обаче не е разкрило нито каналите за оръжие, нито тези за наркотиците за последните 20 години. Защото каналите и структурите са собственост на извратения, обратен генералитет, който трупа от тях огромни печалби. Унищожаването на каналите е първа крачка към превръщането на меката китка МВР в желязната ръка на държавата. Побоите над журналисти показват безсилие.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти да не си Гоце ? Усрахте се напоследък !!
9
0
 
0
 
! Отговори
ju преди 15 години
Ето един типичен анонимен коментар на ченге
8
0
 
0
 
! Отговори
Осведомен за нещата преди 15 години
"Операцията" по пребиването на Стефанов е дело на ДАНС и е разпоредена лично от Алексей Петров заради изнесените факти, уличаващи Алексей Петров в изнудване и заплашване на митнически служители, по-специално началници на митнически пунктове, които са били принуждавани да отделят суми и да занижат контрола на трансграничния поток чрез поверените им структури. Това Алексей Петров е постигнал с помощта и съучастието на Румен Божинов, зам-началник на Агенция "Митници".Шефа на ДАНС Петко Сертов е просто маша и кукла на конци на мутрите, управляващи задкулисно нашата страна. Истинския шеф на ДАНС е Алексей Петров, нека ви напомня, че заради него си отиде цял министър!Такава е истината, читатели!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
B1rzo vikaite lineikata.Imame tragi4en slu4ai s komunisti4eski psihopat
6
0
 
0
 
! Отговори
Do Komuniagata преди 15 години
V1rvi spe6no v psihiatriata da ti promiat malko zak1rnelia 4erven moz1k
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти да не си изкуфял нещо? Младен Мутфчийски знаеш ли кой е изобщо? Като разбереш *** и разправяй кой крал от баницата. Много *** народ бе.. Я вземи и ти стани оръжеен търговец да те видим дали ще изкараш и седмица преди такива като Мутафчийски да са те убили. Все едно да станеш съдружник с Маргините и после като те пребият някъде да се чудиш кой и защо те е пребил .. И да обвиняваш за побоя над теб Президента и Премиера!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що не го лапнеш,бе,***!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей комунист смръдлив, я марш на село в ТКЗС-то нещастна ***...такива като теб са срам за България...но най-вероятно са гордост за родителите доносници
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приятел, седни прочети малко повече по темата преди да се изказваш. Ясно е, че и ти чупиш от баницата, както всички политици в тази изгнила държава!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
когато съдружника му във Frognews е оръжейния търговец Младен Мутафчийски няма смисъл да питате защо е пребит. Че той и съдружника му може да го пребие.. Когато си в бизнеса с оръжие трудно можеш да обвиняваш за проблемите си Президента и Парламента.. Мисля ,че вече това се превърна в клише.. Пребит журналист Първанов и правителството виновни !! Ако Бойко Борисов бъде убит виновни са пак Президента и Вътрешния министър пък твърдят от ГЕРБ!!! Във Варна изгоря клуба на Атака пак Първанов и Правителството виновни казват от Атака!! Волен Сидеров стрелял по 18год. тинейджър а бодигарда му преди това пребил хлапето виновни за това са Първанов и правителството ,които пратили невъоръженото момче да направи атентат на Въоръжения и охранявания Сидеров на магистрала Тракия!!! Вече почва да звучи смешно и ако някой хора търсят вина във власта или ги гони параноя или го правят с политическа цел само дето вместо дивиденти ще си спечелят смеха на избирателя.