Олекваш с 50 лева за омазан номер на колата

Парламентът окончателно одобри промените в Закона за движение по пътищата
25 сеп 2008 10:24,
27
Олекваш с 50 лева за омазан номер на колата
Снимка: Булфото

50 лв. глоба ще се плащат за нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер на автомобила. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът одобри окончателно.

Половината от събраните средства от глоби ще се трупат в специална извънбюджетна сметка на МВР, от която ще се финансира изграждането на системи за видеонаблюдение на движението по пътищата.

Според промените пътните полицаи с добри резултати ще получават допълнително възнаграждение до 35% от заплатата си.

Промените предвиждат още да могат да се подават документи за издаване на шофьорска книжка и за прехвърляне на собственост на автомобили по електронен път.

В случай че загубят документ за самоличност гражданите са дължи да заявят това в срок до 3 дни в най-близката служба на Министерството на вътрешните работи.

До 3 дни трябва да бъде подадена и декларация, в случай че личната карта е загубена, открадната, повредена или унищожена. Промените в закона влизат в сила от 1 януари 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
"Извънбюджетна сметка на МВР":)) в нечий джоб,много ясно.
5
0
 
0
 
! Отговори
Хубавелка преди 15 години
50 лева?... от каде? Освен да почнем да им плащаме в натура. Ако си хубав/хубава като мен, *** 50 кинта и пълна програма за актове над 100 лева. И мъжко и женско под кожената палка на закона... че ни е малко ебането.
4
0
 
0
 
! Отговори
blackvolf преди 15 години
*** и полицейската държава,пари за видео наблюдение,какво ще ме гледат докато ходя до тоалетната ли?ЕЙ СКАПАНИ ПОЛИТИЦИ оправете поне пътищата в тази държава тогава мислете как да изкарате още пари от НАРОДА.О неразумни и юроде! Стой си,мълчи си и нека да те мачкат.
3
0
 
0
 
! Отговори
никола ларини преди 15 години
Не си мийте улиците както навсякъде по нормалният свят!???Па тогава да глобявате хората че и мръсни колите???А *** МВР-ски????ТВА ВАЩО Е РЕПРЕСИЯ И НАГЛОСТ !!!ТАКИАВ *** СТЕ КАКТО ГОЦЕ ТРИПЕРА И ГЕЯ СТАНИШЕВ
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Откога личните карти са обект на Закона за движение по пътищата?!А ако полицаят е неграмотен и затова не може да ми прочете номера, ще ме глобят ли?
1
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 15 години
....Какво са променяли....!? Закона за личните документи или Закона за движение по пътищата....?Ако е второто,този закон не се занимава с личните карти....! Абе, във вашата медиа,всички ли са завършили 8-ми клас....???