Да живей, живей... средната класа у нас

20 на сто от българите се оказаха в тази социална прослойка - образовани млади, добре платени и аполитични
22 окт 2008 15:59,
87
Да живей, живей... средната класа у нас
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Все по-отчетливо социолозите, политолозите и политиците привиждат средна класа у нас.

Днес на дискусията "Политическите сценарии в навечерието на изборната година", социологът Живко Георгиев обяви, че през последните две-три години у нас се формира градска средна класа.

По думите му новата прослойка обхваща около 18-20 на сто от активното население - образовани млади хора, с добре платени професии, които просперират заради лични качества и жизнени стратегии.

"Тази нова средна класа е най-зле представената група сред политическите партии, като част от нея през 2001 г. "залитна" по проекта на НДСВ", каза Георгиев.

Според него тази нова класа ще бъде "голям играч на парламентарните избори", като ще се намеси активно в правенето на българската история.

"ГЕРБ обаче не е проект, който допада на тази нова прослойка", посочи социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде сега, никой няма да се хване на предизборни трикове. Средна класа Няма и след падането на социализма Не е имало. Опитват се да изкарват по-малко мизерстващите като отделна класа.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая средна класа да не би да е от живеещите на кредит и неплащашти парното си?
5
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko ATAKISTA преди 15 години
И аз съм от тази прослойка. Гласът ми ще отиде за ПГ АТАКА. Доган, Симеон, Станишев, Костов... не благодаря. Стигат ми 19 години простотии, нагледах се на какво ли не. Крайно време е да започем да живеем като белите хора, имаме ресура и потенциала, които се изискват. Но на първо място промяната трябва да започне от самите нас.АТАКА ПОБЕДА!
4
0
 
0
 
! Отговори
J. преди 15 години
И аз...ама да вземем да гласуваме всички, а?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква средна класа?! В България има 2 класи. Супер богаташи и мизерстваш народ. Ако това, че все още успявам да оцелея и да си плащам всичките сметки и отвреме на време да си позволявам по някое малко удоволствие ме прави средна класа... ми така да бъде. Обаче съм живяла в чужбина и мога да ви кажа, че това което тук наричате средна класа няма нищо общо със средната класа тук. Хората на Запад могат да си позволят в пъти повече неща от колкото ние тук! Без коментар оставам факта, че там представителите на същата тази класа изобщо немогат да си представят, че ние имаме затруднения при задоволяването на най-елементарните си нужди, като плащането на сметките за парно, например.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
подкрепям те напълно!
1
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 15 години
Аз съм точно от тази класа и ще гласувам с две ръце за Костов на следващите избори. Трябва да си ***, за да се вържеш на поредния "проект" ГЕРБ. Костов до дупка и това е, той единствен показа, че може и знае как да прави нещата. От другите нищо не видях.