Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци

За 15 г. у нас са направени 1500 джамии. За сравнение в Гърция - нито една, обяви кметът
27 окт 2008 09:43,
196
Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци
Снимка: БГНЕС

За пореден път кметът Бойко Борисов предупреди, че у нас са възможни етнически конфликти.

"Знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци", заяви Борисов.

По думите му написаното в тефтерчето предупреждение на Ахмед Емин, че има хора, които искат да ни върнат в 1985 година, е достатъчно основание да се внимава много в този процес.

"Тъй като много лесно страната ни може да се дестабилизира, а и в ДПС има хора, които са готови на всичко, за да запазят властта. А етническата дестабилизация е единственият им шанс", каза Борисов пред Нова телевизия.

Кметът съобщи, че в периода 1985–1989 г. е участвал пряко в процесите на възродителния процес.

В това време Борисов бил в Дулово, изпратен от Висшия институт на МВР, за да пази реколтата като пожарникар, тъй като турците я унищожавали умишлено.

"Тогава имаше насилие от двете страни", заяви кметът.

Той изрази убеденост, че в България действат структури на ислямския фундаментализъм.

"Аз знам, че действат", заяви Борисов, без обаче да посочи доказателства.

По думите му в момента ДПС е структурирана на кланова основа.

"Аз не мога да седна с Доган и да направим правителство", категоричен бе неформалният лидер на ГЕРБ.

През последните 15 г. у нас са направени около 1500 джамии, обяви още кметът Бойко Борисов.

"Нашата толерантност е минала всякакви граници", каза той.

Борисов попита откъде ДПС има тези средства и даде за пример съседна Гърция, където за 15 г. не бил построен нито един мюсюлмански храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички гласуваме за ГЕРБ за да изгоним мръсните турци от власта!!!Инък ще търпим предателя Стани-шеф и гадната Мъсларка...Ще ходите пак на море през зимата...
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може да е всякакъв Бат Бойко но правилно казва, БРАВО !!!
113
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Ако наистина има вече такава партия,нека излезе на светло с идеите си, с това което може да направи за този изстрадал народ, да покаже кандидатите за водачи и тогава вече ще можем да говорим за други неща.В момента чета коментарите и виждам,колко са объркани хората и е нормално да е така, лъгани са много години,лъгани са техните баби и дядовци, в момента лъжат родителите им и ако така вървят нещата за в бъдеще ще бъдат лъгани и децата на тези родители.Много са сложни нещата,не са еднозначни и най вече,самите ние сме много различни.Именно поради това ни е така трудно да се обединим около една идея,една личност,да повярваме и най сетне да си подредим живота.Как ще стане това и кога не знам,нямам логичен отговор.
112
0
 
0
 
! Отговори
............... преди 15 години
Защо плюете Бойко Борисов? Какви банки,казина и щуротии? ЗАЩО МАМА ВИ ТУРСКА НЕ ИЗКОМЕНТИРАТЕ АХМЕД ДОГАН? А? ИЛИ ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ - ДРУГИЯ МРЪСЕН ***? ЖИВЕЕТЕ НА ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА, КРАДЕТЕ, НАПЪЛНИХТЕ ДЪРЖАВАТА НИ С ***, И МНОГО МОЛЯ ФОРУМА Е ЗА ХОРА КОИТО ОБЕКТИВНИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ И ПОНЕ С МАЛКО МОЗЪК В ГЛАВАТА! ПРИМЕРА С ГЪРЦИЯ Е МНОГО ТОЧЕН И ПРАВИЛЕН, НИЕ СИ ДАДОХМЕ ПОД НАЕМ НА ТУРЦИЯ, НОВИНИ НА ТУРСКИ, ХРАМОВЕ, УЧИЛИЩА ИСКАХТЕ, Е СТИГА ВЕЧЕ, СПРЕТЕ СЕ, НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА, ХОДЕТЕ СИ В ТУРЦИЯ, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ СПРЕ, ВЗЕМЕТЕ СИ ЕМЕЛЧЕТО, АХМЕДЧО, ВСИЧКИТЕ *** КАРАБИНИ И МАЗНИ *** И СИ ВЪРВЕТЕ!
111
0
 
0
 
! Отговори
България преди 15 години
Тук само аз,мога да бъда булка.Засукани ергени,които едно говорят-за друго си мислят,хитруват да се излъжа,и жълти стотинки една по една да ми подават,защото с времето да се омая-дала простотията.Но лошото е ,че не знаят,какво означава думата булка, а другото е -дама която се омъжва-невеста.
110
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
И Бойко и Волен трупат точки като набиват очевидната истина в лицето на народа в национален ефир. Доста популистко от тяхна страна. Ама да вземат да дадат конструктивна програма как да се решат тези проблеми? И двамата не могат.1. Никой не го интересува на какъв език си говорите на кафе или у вас. На хинди, копанарски или турски. Говорете си го свободно. А *** в Америка и говори на обществено място на друг език освен "Американски" и виж как ще те гледат! Единствено испанският е допустим до някъде, макар че всички латиноси, родени в Щатите говорят перфектен английски. Официалният език в Република България е БЪЛГАРСКИ. Всеки е длъжен да го говори, разбира и пише на него свободно.2. Който не се чувства българин да хваща гората! Религията не определя националността. Но най-лесно се манипулират неуките. Затова след като потурчи Родопите, Доган тръгна да потурчва и ***. До къде ще спре тази асимилация??? Че той потурчи ли *** (дето за 10 лева на ръка и виетнамци ще станат) може да си сформира правителство сам и да ни анексира към Турция!
109
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Мога да ВИ дам готови отговори за такава партия но...на адрес rumen221***abv.bg
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BRATQ BALGARI,SPRETE ZA MOMENT DA MISLITE KOI KOLKO BANKI IMA I FIRMI,A SI PREDSTAVETE KOI SA HORATA IMASHTI SILITE I SPOSOBNOSTITE DA IZVEDAT BALGARIQ NAPRED ???????
107
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Изненадан съм, че огромната част от мненията във форума се базират на тяснопартиини предпочитания и изобщо не засягат този проблем, който е от национално значение. А противниците на ББ не отчитат един основен момент, че при подобни инициативи на ББ не става въпрос за неговата простовата и неадекватна позиция, а за проблем изваден от хората, които стоят зад него. А проблемът наистина е изключително сериозен и тук няма място за партиини спекулации.Факт е, че в БГ и не само е налице пълзяща ислямизация. Лошото е, че за разлика от Западна Европа положението на Балканите е значително по-различно поради доста сериозната историческа обремененост и лошия икономически статус. Не бива да се игнорира и фактът, че примерите за мирно и тихо съжителство на ислям и християнство в световен мащаб определено не са никак много, поради куп изключитело сериозни различия и степен на развитие на тези две религии.Така че преди да се правят каквито и да е изказвания не е лошо да се помисли доста преди това, защото за българите проблемът е доста двупосочен, а балансът между световните демократични ценности (в случая християнски - защото защитата на правата на човека са характерни за християнските страни) и националната политика е доста сложен и трудно постижим
106
0
 
0
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 15 години
ХАРД РОК.понеже те гледам колко си умен ,я ми кажи тези които напичаш кестени,колко от тях обаче идват от разни села и паланки и колко от тях са дори от твоя град или кадето живееш.аз мога да ти помогна.около 90%.така че не се правете на голямите патриоти понеже несте.точно вие сте най големите *** на турски и точно вие им се КЕФИТЕ НА МААНЕТАТА И ЧАЛГАТА.голями умници се извъдихте ама сте иначе най голямите подлизурковци .даже нямамте и таша...и не ги наричате турци ,ами гальовно ТУРЧЕТА.айде сега с здраве и преди да пишете софиянци и варненци какви били се замислете вие какви сте и колко от тези варненци и софиянци са наистина такива
105
0
 
0
 
! Отговори
HARD ROCK преди 15 години
и кестените ви стига сте плюли бат Бойко - всичко казано от него е истина , елате в малките и средни градове със смесено население да видите за какво става въпрос бе *** кестени, седите си и пет пари не давате за патриотизма. Добре , че се появиха партии като Герб и Атака, че на народа малко да му просветне пред очите за надежда. Айде трайте си на задните части и не се обаждайте неподготвени !!!
104
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Аз лично се съмнявам,че в скоро време ще има партия за каквато говориш.Прекалено сме различни, прекалено сме разединени.погледни само, какво става в така наречената"опозиция",уж всички искат да работят за България, а стане ли въпрос да се обединят се дърпат,този въпрос дори не се коментира, има ли различия.За какви различия става въпрос?Всичко опира до личния интерес,те и за това не искат да се обединят, все още има хора ,които работят,които правят неща, значи има какво да се краде.В момента, в които страната изпадне е безизходно положение,когато е пред закриване или се самозакрие, едва тогава ще се появи ЕДНА,/а не безброй много партии/партия с наистина демократична програма и тогава, който е останал тук ще не ще трябва да гласува за нея,защото иначе......просто България няма да я има,но дотогава какво да чакаме и колко да чакаме, нови 4 години,след това ще се появи може би друг сладкодумник и на него ли да повярваме?докога.....животът ни изтича неусетно, ние ще остареем,децата ни няма да живеят в България/те вече и не живеят тук/докога да чакаме?Аз лично за себе си имам отговор и той е-нямаме време и не можем да чакаме повече.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
УВАЖАЕМИ БАТЕ БОЙКО,РАЗПАЛВАНЕТО НА ЕТНИЧЕСКА ВРАЖДА НЕ Е НАЧИНЪТ ДА СТАНЕШ ВЕЛИК.ЗА ДА СТАНЕШ ВЕЛИК ТИ ТРЯБВАТ ШАЙКА *** И ТИ ДА СИ НЕ ГЕНЕРАЛ,А ЕФРЕЙТОР.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Борисов хубаво казва колко храмове са се издигнали.Но ще го помоля и да каже той самия за 15 години колко фирми работят за него и колко банки има .Да каже освен него някой политик ималиси собственна БАНКА и колко казина и ВИНПРОМИ работят за него .А обикновенния гражданин какво има
101
0
 
0
 
! Отговори
ГерБоБо преди 15 години
Боже, какво нахалство!?! Командир на полк от МВР!? Пряк участник във възродителен процес!?!? Жив участник и командващ на насилия и безобразия!?!Боже слез да си вземеш вересиите....
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
79. - 12:03 - до 60От: иван грозниНе пиши глупости ефрейтор ,нито свестни командири е имало ,нито хляб и вода си носил И аз там бях и си ми смешенКога бе батка си бил там - когато си гледал паважа от крачола на баща ти ли? Кой набор си - явно си от тези дето скатаха казармата. В Джебелското поделение винаги е било много гадно да се служи и там пращаха предимно софиянци, а ти повече приличаш на ***. Аз нямам нищо против мюсюлманите,аз съм противв тези които ги използват. Колкото до офицерите, хората бяха много свестни за разлика от шапкарите по върховете. А, че СМЕ НОСИЛИ хляб и вода на мюсюлманите ТОВА СА ФАКТИ, КОИТО ТЕ САМИТЕ НЕ ГИ ОТРИЧАТ!
99
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
1.Приемам членството на ГЕРБ в ЕНП като самоопределение за "Партия на дясната диктатура"...2.Почти напълно споделям мнението ти, че при бъдещо управление на ГЕРБ, ще има нови 4 загубени години, но в България все още няма истинска партия с демократична програма за истински социален и национален прогрес...
98
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Толкова глупости, колкото изръси Бойко тази сутрин, не съм чувал от години! Лошото е, че ще ни се наложи да го слушаме доста време г-н Пожарникаря от МВР. Коритаров го спука от бъзик, но и на него не му стискаше да го размаже до край! Все пак това е бъдещия ни премиер. Да ние честит!
97
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
;((Ако наистина мислиш,това което си написал за ГЕРБ,означава че си в голямо заблуждение.ГЕРБ нито е дясна нито е лява,това е една сбирщина от хора,които през годините са участвали във всички партии и или са отлюспени от тях или сами са напуснали партиите си,за да се обяват за независими.Те са второто НДСВ на България.Моето лично мнение е,че ако те вземат повече гласове в бъдещите избори, ще имаме изгубени нови 4 години,но незнам дали можем да си позволим да бъдем вечно на губеща позиция.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе хора толкова ли е трудно да се разберат прости неща? Не ми е ясно за каква етническа размирица ми говорите, като в крайна сметка всички сме заедно затънали в мизерия? Колко процента си живеят добре в тази държава?То на горката държава нищо не и е ня мястото. от години политици крадат от нас - народа без значение какъв е по националност този политик. Да има майчин език-език всеки който говори, има и официален език, който е български? За какво е толкова шум. Историята не е само за украса, а и за да се поучат някой хора от нея. Никой не е тръгнал да вдига е бг друга държава.Говоря за народа, хората на улицата. Половината не знаят какъв вид е замесен в семейството му, грубо казано раждаш се казват ти че си такъв с еди каква си религия и това е. Родината е там където са ти корените, там където са гробовете на дедите ти...а не както някой твърдят... Омразата поражда омраза, етническият въпрос е бомба със закъснител и края винаги е ясен....краят на нацистите, краят на възродителният процес, краят на сърбия...Мюслюманите са миролюбив народ, но за добро не прекалявайте.