Психологията на един труп? Смешно е

Инспектор Ботьо Ботев постави под съмнение редица факти около самоубийството на Ахмед Емин
26 окт 2008 21:34,
46
Психологията на един труп? Смешно е
Самоубийството на Ахмед Емин повдигна много въпроси. Снимка: dps.bg

„Няма право никой от разследващите органи да обявява дали е убийство или самоубийство. Никой в този първичен момент не може да дава такива обяснения. Това значи, че се предрешават нещата“.

Това заяви пред Нова телевизия Ботьо Ботев, инспектор в Столичния инспекторат и бивш началник на отдел “Убийства” при Дирекцията на Националната полиция по повод мистериозната смърт на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Ботев заяви, че има ясна представа колко човека охраняват сараите на Доган. Да се говори, че изстрел не е чут, е смехотворно.

При наличието на толкова хора там – отвън, вътре и т.н., е странно, заяви топполицаят. Според него по принцип в имота на лидера на ДПС е невъзможно дори да се влезе с оръжие, а още по-малко и да се стреля. Ботев се усъмни в часа на смъртта на Ахмед Емин.

Съдебният лекар не е в състояние да определи точния час на настъпването на смъртта. Викан ли е бил човек от „Бърза помощ“, кой лекар отиде там, кой лекар констатира смъртта, попита Ботьо Ботев.

Според Ботев самият случай е хвърлил в стрес както всички присъстващи, така и самите разследващи. Куп глупости се подадоха на обществото, без да се мисли, че и хората разсъждават, заяви още бившият началник на отдел „Убийства“.

Според полицая е невъзможно да се прави портрет на труп. Не знам каква е целта на това, което се пуска в общественото пространство.

Смешно е да се изследва психологията на мъртъв човек. Изследва се, като е жив, а не мъртъв. В този случай би трябвало специалисти да се назначат и да изследват приживе какъв е бил този човек, каза още Ботев.

Бившият началник на отдел „Убийство“ не изключи варианта и за инсценировка на самоубийството.

Какво пречи на определен убиец да стреля от упор? Какво пречи след убийството извършителят да вкара пистолета в ръцете на жертвата с неговите ръце, попита Ботев.

Според него, когато нещата изглеждат като самоубийство, са много по-сложни. Когато първоначалната обстановка говори за самоубийство, тогава професионалистите трябвало да са много прецизни.

В никакъв случай, дори когато е намерено предсмъртно писмо. При тази обстановка би трябвало да се работи непрекъснато поради големия обществения интерес, каза Ботев.

Според него е странно предсмъртно писмо да се пише в тефтерче. Това обаче не било изключение от практиката.

Обикновено човекът, решил да прибегне до този акт, изпада в особено състояние. Обикновено писмата се пишат на подръчни средства там, където се извършва самият акт.

Съдебният лекар започва да прави оглед, а следовател записва. Лекарят е този, който пребърква джобовете и слага в отделни пликове това, което намери, обясни Ботьо Ботев. Според него, за да не се намери писмото, за да не се разчете, аз имам едно обяснение - петък е било, паниката е била невероятна.

Събота и неделя никой не си е направил труда да отвори тези пликове. Това е мое предположение, застрахова се Ботьо Ботев.

Според него предсмъртното писмо би трябвало да се намери още в събота, а не два дни по-късно, когато тялото на Ахмед Емин беше погребано в родното му село Козица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
do 16 преди 15 години
ti naistinasi bez mozik hayde v ludnisa
44
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 15 години
А г-н Ботьо Ботев даим теглихубав лабут на тия, както само он си знае и они одма ще си признаят кой го е усмъртил.
43
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
Разбира се, че всеки решава сам според камбанарията си на кого да вярва. Но не съм съгласна, че няма значение кой е Ботьо Ботев. Истеризирането на неща пречи на спокойния поглед. Какви заключения може да направи Б.Ботев отстрани - само тенденциозни. Що се отнася до честният човек Ахмед Емин - за мен той е бил предан слуга и е изгърмял когато е трябвало, заейки преди това какви рискове поема. Може да е бил твърде самолюбив и да "наказва" шефовете си - вероятността за самоубийство е по-голяма отколкото за убийство, според мен. Но Ботьо Ботев, Коритаров и един куп други шамани идват твърде много.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
собствено мнение. Народа не яде доматите с колците. Кой е Ботю Ботев и кой какво си мисли за него това не е толкова важно. Важното е кой ни управлява? Много страшно звучи, че човек с психически разстройства, лесно раним, с проявена двойственост и т.н. диагнози е носил оръжие, заемал е отговорни постове почти десет години и едва след смъртта му разкриват, че този човек е направо болен. Е като го гледам на снимката, като му чета биографията, това е един много интелегентен човек, всеотдаен и най-важното, което научавам от хората - честен! Този порок да си интелегентен,честен и работлив много пречи в държавичката ***. Много страшно се живее тук, щом започнахада хулят и мъртавците - защото не напразно е казано за мъртвия или добро или нищо! Кой може да си позволи да маскари мъртъвци- един богохулник, едно жалко *** създание.
41
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Дали е убийство или самоубийство нема да се разбере ако некой каже обратното и после се съмоубие на некоя катерушка.Всичко е ясно че става въпрос за много пари поради поста който заема в ДПС.Ако се е съмоубил за това може да ти въздейства човек над тебе а това е Доган.Негова е вината и нема защо да разправя хуморески за вселилите се много човека в жертвата.Срамота е и така много да падне човек.А забравих той не е човек той е АГЕНТ.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мюсюлманите задължително се погребват в деня на смъртта си, ако е след пладне и е невъзможно, най-късно на следващия ден погребението трябва да се направи. В този случай има известно закъснение зарадаи аутопсията и транспортирането вероятно.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изобщо - онова беше ден с 2 странни "самоубийства", на странни места.Вече започвам да подозирам, че екзекутираха професора, за да премахнат единственият човек, който можеше да направи обективна аутопсия на Емин (а може би и на задаващия се известен брой трупове преди изборите - както предрекоха че ще има убийства и Костов, и Борисов)
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Накрая ми направи обаче впечатление Ботев като каза нещо, което явно държеше да каже така че да се запомни от зрителя: "Защо обаче Емин се е самоубил точно в сараите?" Според мен той искаше да каже, че е невероятно да се е самоубил там, защото човек избира друго място за това.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз още тогава си помислих, че бързат докато не са още делнични дни да го погребат, защото през делничните дни всички са на работа и труп "смърди" повече. Българинът - знем - нищо не го интересува като стане събота - неделя. Това са едни от малкото хубави моменти в живота му, за да хване да мисли сериозно за нещо, камо ли па за работа.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Събота и неделя никой не си е направил труда да отвори тези пликове."Aма в събота и неделя можа бързо и експедитивно да се вземе решение за погребение... Него го погребаха няма и 48 часа след обявената смърт. Извинете, ама и обикновените хора не ги погребват така. Нормалното е да има поне 2 дена и на 3-тия да го заровят човека. Аз досега не съм чувал за погребение през ден от смъртта.
35
0
 
0
 
! Отговори
Незлоблив преди 15 години
Браво, който и да го е направил и поради каквито и да е причини, мога само да му кажа това (заглавието).
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много се забави г-н Ботев с истината,това се предполагаше,че не е самоубийство.Но сигурно пак ще потулят и този случай,което е типична практика за България
33
0
 
0
 
! Отговори
МИТКО преди 15 години
надушиха ги ДПС, че не им е чиста работата (не че на другите им е чиста, ама ТЯХ НАДУШИХА) и човека направил равносметка, взел трезво (за самия него) решение - решил, че в затвор не му се ходи и прибягнал до превантивни мерки - пистолета, главата, спусъка.
32
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
е един от последователите на Вишински - самопризнанието е достатъчно доказателство за вина. Тоя беше човекът разговарял с престъпните босове докато командосите се избиваха на стълбището в Бели брези. Това е човекът "доказал" вината на т.н. убийци на Луканов, чрез самопризнанията им. Той е водил и разследването по едно отдавна забравено дело за намерена убита жена, при което в последствие беше осъден съпруга й, самопризнат от същия "разследващ" и оневинен след случайното залавяне на истинския убиец. Една от малкото известни съдебни грешки. Истината за смърта на Ахмед Емин едва ли ще стане известна. Системата създава "професионалиста" Ботьо Ботев все още не е променена. Но той като лешояд веднага използва случая да дава мнения. Не съм го гледала, но предполагам тез прозрения са в предаването на доносника Коритаров. Не им обръщайте внимание бе хора... Вашият интерес подхранва такива дълбоко манипулативни, нечистоплътни изяви...
31
0
 
0
 
! Отговори
korleone преди 15 години
Абе, хора разберете веднъж за винаги,никой никога и за нищо не трябва да ликвидира има си избори за тая работа !
30
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
Защо си затормозяват излишно мозъците, то е ясно че е политическо убийство, поради ред причини, които няма смисъл да се изброяват, така или иначе версията за пред обществото ще си остане самоубийство и още 20 дена да се говори за това и после някак си всичко ще потъне в дън земя ;) Лек ден и успех на всички ;)
29
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Гледах предаването, Ботев си е прав. Поставя много съществени и логични въпроси... Говори уверено, точно, без да отклонява въпроси и без да увъртули! Личи си професионалиста, кой каквото и да казва... Въпроса е, че никой няма да го чуе...
28
0
 
0
 
! Отговори
baba bojka преди 15 години
ББ защо нищо не коментира за смъртта на писателя Г. Стоев ?
27
0
 
0
 
! Отговори
ahmed djogan преди 15 години
stranno "samo ubiistvo"!ne6to drugo nema li da izmislite, bre, umnici... ama ne e lud toz deto qde banicata, a toz det' mu q dava...taka, 4e bani4ki o6te ima, qjte, rezaci, ludi sme nie, 4e davame...i prosti!!!qvno na6ite BG politici sa tolkoz zle i ne moat si dokarat kvoruma v parlamenta, 4e dogan im trqbva za koaliciiki i sa gotovi da mu prostqt dori i kogato po4ne da trepi...a evropa gleda!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Логоса преди 15 години
Намирането на тефтерчето 3 дни по късно /след погребението / е наистина според мен улика , която може да доведе следствието поне до причината, ако не и до евентуалния поръчител на това меко казано ,,странно" публично самоубийство.Обикновено самоубийците се усамотяват / можеше да го направи в тоалетната например/.Точно това което отричате трябва да бъде решено. Дори не е психологическия портрет на Ахмед Емин, а психологичната картина на ситуацията трябва да Ви стане ясна в мозъка Ви за да си дойдат на мястото от само себе си отделните елементи на пъзела над който си трошите главата.