Холандска организация закрива торент сайтовете в България

Организацията работи съвместно с българската полиция
10 дек 2008 08:03,
183
Холандска организация закрива торент сайтовете в България
Getty Images/Gulliver Photos

Холандската организация за защита на авторските права BREIN е предприела действия срещу торент сайтовете в България, включително един от най-големите в страната - RARBG.com, с над 100 000 потребители, пише електронното издание „ТорентФрийк”.

Закрити са няколко от големите торент сайтове.

Организацията работи съвместно с българската полиция по установяването на администраторите на сайтовете, съобщи агенция "Фокус".

След като те бъдат открити, им се съобщава, че сайтовете трябва да бъдат закрити или полицията ще изземе сървърите.

Сайтовете ArenaBG, P2PBG, MastersTB и AvatarBG ще бъдат закрити или ще сменят своя хост.

Пред закриване са Torrent-BG, WordBG и Zarta.org, според информацията на изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В техните сайтове все още има всичко, при това почти или напълно безплатно!И още не са в ЕС...
162
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 15 години
всичко друго оправиха!
161
0
 
0
 
! Отговори
TheOne преди 15 години
Не ми пука особено. Аз си ползвам замунда и чуждестранни тракери. Другите не ги ползвам, а даже някои не съм ги и чувал.
160
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Скоро ще ни трябва и разрешително от ЕС за да опънем вечер и жените си...
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това също е решение
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ключовата дума беше "ш.и.б.а.н.и.т.е" Филипс-и...
157
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Аз тегла и ако ми харесва много си го купувам албума, щото си заслужава да подкрепя артист който прави стойностна музика.Не казвам че имам 100 албума оригинални но когато имам възможност си купувам.Някой хора това не го разбират и в момента се смеят и си викат тоя *** ли е.Вие кво си мислите че като теглите само игрите от нета и никой не ги купува, те ще продължават да ги правят ли?? Сигурно си мислите ооо *** тия имат пари и правят игрите ей така, да ама не.
156
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
В Швеция торентите са разрешени, стига да не се тегли шведска музика, филми и програми и т.н. Защо и тука да не е така? Да не би притежателите на права да са умрели за нашите кирливи левчета?Който има пари и е ценител си харчи за качествени продукти. Който няма - ползва торенти. Какво толкова?
155
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Потребителският бойкот не е забранен от закона :)За съжаление стадото никога не е солидарно...
154
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 15 години
НЕма да им купувам Филипс-и.. да ходят да си ги продават в Япония... ;)
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много лесно ще си сменят хостовете с такива в Китай или Индонезия например и пак нищо не могат да им направят
152
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
що се отнася до любимия изпълнител - както казах, АБСОЛЮТО ВСИЧКИ дискове, издадени досега, независимо на каква цена. Струва си всеки цент !
151
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
нямам много такива дискове в колекцията си , поради простата причина, че аз рядко дърпам цели дискове. обикновено ако случайно ми хареса някоя песен, и влизам и дърпам само нея. А никой здраво мислещ човек не би дал 15 евро за музикален диск, от който му харесват само 1 ли 2 песни, нали ?!....
150
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
149,колко аудиодиска, закупени легално имаш на любимия си изпълнител?:) Хайде стига шикалкавения:)Друг е въпроса, че времената се промениха и носителите на авторските права трябва сериозно да преосмислят, струва ли си изобщо да водят война с 90% от интернет потребителите по света... Със стари К**** нов бардак не става...
149
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
Виж, не знам защо смяташ, че преувеличавам. Бях съвсем сериозна когато казах, че ЩЕ КУПЯ тези дискове, без значение колко ще ми струва. Защото съм готова да дам достатъчно много, за да имам тази музика на ОРИГИНАЛЕН диск. А що се отнася до това, че "колко пъти съм правила така" - е, не правя така всеки път, защото не всичко ,което съм дръпнала ми е харесало. Много често дръпна някой филм, който става за едното гледане, но не бих го гледала втори път и не бих и дала пари за да си го купя на двд, понеже за мен не си струва. А това говори само за филмът- че не е добър.Защо пък ние, обикновените потребители да им пълним гушите , след като те не ни предлагат нещо достойно за парите ни?! След това трия горе споменатия филм, понеже не си струва да си хабя място на харда за ***. Нали тр да има място за файлове, които ще ми харесат, и които ще съм готова да си купя и в оригинал, след като ги изгледам/изслушам и така нататък... Дано да си разбрал какво се опитвам да ти кажа. След като ще плащам 25 евро за оригинално двд, нека поне да е за филм, който ще ми хареса, нали?! Никой не дава безцелно пари за неща,които само ще събират прах по рафтовете....
148
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
146 аде сега... Чак пък толкова:) Ти колко такива "продукта" си си купил за последните 15 години?:) Факт обаче е нещо друго, а именно, че на един тракер може да има торенти към материали, представляващи пиратско съдържание, така и напълно легално предоставени за даунлоуд неща! Например - преди години на Замунда имаше авторска музика на една млада софийска група, която никога не е издавала албум и която сама си държи авторските права... Друг пример: стотиците гигабайти с линукс дистрибуции! Друг пример - чужди книги, неиздавани в България , преведени от любители на Български...(тоест неизползваеми в държави, където са издадени официално).. И още много много примери...Неможе да се спират тракери! Трябва да се прочистват тракерите от нелегално съдържание, дотолкова доколкото на тях се намира пътя към последното... Нека не бъркаме технологията и данните, коитъо тя пренася и / или БИ МОГЛА да пренася!
147
0
 
0
 
! Отговори
Alice преди 15 години
rumawalker .. изчетох няколко твои коментара и мнението ти се препокрива с моето.. и аз съм " за " торент сайтовете !
146
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
номер 139 е много прав ! интересно ми е какво мислят холандците по този въпрос.... А и замислете се - не е безбожно скъпо да идеш на кино или да си купиш диск с музика... проблемът е, че не искаш да плащаш за нещо , което няма да ти хареса, а как да знаеш дали ще ти хареса, ако не си го опитал преди това. Сигурна съм, че мн от потребителите на торенти са на същия принцип. Аз например, онзи ден изтеглиг цялата дискография на майкъл джексън, и останах изумена от музиката ! вярно е, имам вече песните, но това, което сега искам, е да отида в някой музикален магазин и да си купя всички тези ОРИГИНАЛНИ дискове. Защото ще си струва всеки цент !!! Не ме интересува колко ще струва, ама ги искам. Искам ОРИГИНАЛА ! И затова някой по-долу беше прав ,като беше написал че торент-сайтовете са един вид реклама... ако ти хареса продуктът - отиваш и си го купуваш.Точка по въпроса.
145
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
А някой отчита ли факта, че 90% от домашните интернет потребители в България ползват интернет вкъщи единствнео и само заради филмите, музиката и онлайн игрите? Какво би станало, ако наистина се закрият тракерите и няма алтернатива от никакво естество? Хайде да видим и то не само в България а в световен мащаб... А колкото до България, очевидно ще се засегнат и доста интереси отвъд океана, изхождайки от факта кой е собственика на БТК (например).. Интереси в Австрия - изхождайки от факта кой е собственика на SpectrumNet (SpecterNet&Techno-link в България, като част от холдинга)... Какво би станало, ако домашните потребители решат да ползват само Skype и vbox7? - Дефакто 128КB се оказва, че им стигат, стига реално да ги има... какво стана тогава с 90% от провайдърите в страната? Кой ще плаща на БТК за пренос, кой ще плаща на Specter за трафик... И още много много въпроси...
144
0
 
0
 
! Отговори
Gladen/Jaden преди 15 години
Ako namerja pari na ulicata dlajen li sam da im tarsja sobstvenika?Koito si e zagubil ne6to da si go e pazil ako go smjata za cenno!Sega to e samo MOE ! Torentite sa sa6to moi - ne sam prodaval za da sam prestapnik - koito mi poiska 6te mu dam za da nau4i ne6to pove4e ot otzi koito njama!