Миков: Полицаи не са били мирни граждани

По думите му протестите са политически, щом му искат оставката
14 яну 2009 14:35,
243
Миков: Полицаи не са били мирни граждани
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков благодари на полицаите за справянето със ситуацията пред парламента.

Той заяви, че след като организаторите не са се справили с положението, служителите на реда са успели.

„Има пострадали полицаи и дори ранени полицаи“, подчерта Миков.

Според него е безотговорно твърдението, че полицаите са били мирни граждани.

„Крайно време е организиращите протестите да носят отговорност и това да се реши законово“, категоричен беше министърът.

Миков обеща, че ще информира обществеността и благодари отново на полицаите, че са спрели вандалщината с мирни средства. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
не обиждай перничаните, бе *** - МИКОВЕ е долен влах
181
0
 
1
 
! Отговори
Недоволен преди 15 години
Здравейте скъпи съграждани. Наистина днес това пред парламента не беше това което трябваше да се случи. Правителството ни долно намери по много хитър начин да се справи с протестите на всички. Насъсквайки полицаите срещу народа против волята им - даване на заповеди от -Серегей - Миков - шефове на полицията - се справиха и с протеста на полицаите. Целта им да настроят народа срещу полицията успя. Полицията вече няма да е подкрепяна от народа бранейки *** от Парламента. Трябваше полицаите да пуснат протестиращите в парламента,че да се *** онези там и да разберат , че народа на България няма вечно да търпи. Единствено това е оправията - бити политици за да стане България една добра държава и младите да са горди с това което им оставяме.
180
0
 
1
 
! Отговори
Кенефчия преди 15 години
Няма вече на картата България! Има само Турски ***! Най-после управляващите постигнаха целта си! Привети брятя кенефчии!
179
0
 
1
 
! Отговори
glasopodavatel преди 15 години
Dolu komunqgite ot vlast!!!!!!!!!!!! Dolu pravitelstvoto !!!!!!!!!!!!!!!!!111
178
0
 
1
 
! Отговори
армията преди 15 години
Армията подкрепя студентската революция. Правоохранителните институции (съд, прокуратура, МВР) са ядрото на организираната престъпност.Те системно укриват престъпления. Основната вина на МВР е, че от пет престъпления скриват четири още при извършването им. Просто отказват да ги регистрират. Сравняването на резултатите от НИП и на полицейската статистика показва, че престъпленията, регистрирани от полицията, са много по-малко от реално извършените. Така например, ако през 2005 г. гражданите заявяват, че са били жертва на 542 161 престъпления, полицията е регистрирала едва 101 806. Като резултат от тези фактори полицията не само губи реална представа за размера и тенденциите в престъпността в страната, но и не получава информация за извършени престъпления, които биха ù помогнали да разкрие или предотврати други престъпления.Най-често срещаните техники за нерегистриране на престъпления са:Създаване на максимално затруднение при приемане на заявлението за извършено престъпление на жертвата или на съобщаващия за престъплението. Подходите могат да бъдат различни: а) убеждаване,че престъплението е незначително; б) жертвата се принуждава да чака дълго компетентното лице с надеждата сама да се откаже от заявяване на престъплението; в) изискване на голямо количество документи; г) препращане в друго РПУ.Приемане на заявлението за престъпление, без то да бъде регистрирано. Честа практика е приемането на заявителски материали, които се трупат и се пускат за регистрация едва когато престъпленията бъдат разкрити или когато месечната или годишната статистика трябва да изглежда по-реалистично. Известни са случаи на уволнени директори на РПУ, регистрирали само престъпления, които могат да бъдат разкрити.Пренасочване от престъпление към по-леко нарушение. Например джебчийската кражба или грабежът не се регистрират, а се определят като загубени документи. Според експертни оценки подобни случаи достигат до 10-20 % от приетите заявления. Различни процедури, чрез които прокурорът може да постанови, че отказва да образува досъдебно производство (чл. 213 от НПК).МВР гълта един млрд. лева годишно, то трябва да се разпусне, а мутрите в униформа да бъдат изхвърлени и съдени.
177
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсни са не седесарите, а червените *** като тебе, смотан.Във Варна като кмет е червения *** Кирил Йорданов, полицията хвана ли мутрите дето по сред бял ден пребиха онова момче пред камерите и пред очите на стотици?Или и за там е виновен Софиянски?П.П.Пояснение за неспециалистите: Амбрияж се нарича долният ляв в автомобила. Затова и тоя червен Василев е един вид ***. Хем е долен, хем е ляв, хем е .Айде главата между краката, червенотиквеник задръстен!
176
0
 
1
 
! Отговори
Недоволен преди 15 години
Лъжеш, Ников! Най-безсрамно лъжеш, защото такъв ти е генът! Защо поне не остави едно от ченгетата в кабинета си да гледат Канал 3, та да видиш как полицаите ти са станали като разгонени песове, които търчат и гонят хората чак из алеите на Борисовата градина? Пфу, гнус ме е от тебе и твоето кирливо правителство!
175
0
 
1
 
! Отговори
Ivanov преди 15 години
EIIIIIIIII IZROOOOOOOOOD MAHAI SE *** MRUSEN KOI NE SA BILI WE SHMATKA TI TO4NO SI IZPRATIL KA4ULKI TAM PALQ4O SLIZAI OT VLASTTA PODAVAI OSTAVKA NE NI OBQSNQVAI KOI KOGO E BIL WE UROD MRUSEN NESHTASTEN ZASHTO BULGARITE NE SME TOLKOVA SPLOTENI DA IZLEZEM 1 MILION 4OVEKA PONE PRED TOIA SMOTAN PARLAMENT I DA GI IZTREPIM TIQ MUTRI TAM BE .*** MRUSNI
174
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Е, добре, де: не е ли *** тоя? Как мислите?
173
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЯ ПЕРНИШКИ *** СИГУРНО Е БИЛ ТАМ И Е ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ ДАЛИ СА БИТИ МИРНИ ГРАЖДАНИ ИЛИ НЕ, НИКАКВА ПОДКРЕПА НА ПОЛИЦАЙТЕ ПРИ СЛЕДВАЩИЯ ИМ ПРОТЕСТ, ДАНО СКОРО ПАК ДА ПУШАТ И ЩЕ БЪДАТ ОТБИЧЕНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО.
172
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
SMYRT NA KOMUNIZMA ,6TE PROTESTIRAME VSEKI DEN
171
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като не може да озапти собствените си служители какво прави на това място. Да си ходи цялата управляваща *** ***.
170
0
 
1
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Е, наистина не разбирам... какво ви стана бе хора. Един бандюга уби един студент в студенстки град и ревнахте - защо няма полицай до всеки напиващ се студент. Ревнахте защо имало много дискотеки, барове и пр. в градчето. Но защо не ревете пред Седесарите мръсни, които направиха реституцията, защо не пискате пред Софиянски - кмет на София доста години и съсипал всичко в гардчето. Защо не викате срещу Костов раздал на свои хора по местни седесарски клубове и на мафиоти с които поддържаше връзки като Косьо Самоковеца барове, бензиностанции, пазарчета и пр. ЗАЩООООООООООООО Защо не пискате пред организатора на днешните мероприятия - Бойко Борисов, че ви натика в пета глуха да се чудите с кого сте, срещу кого сте и пр. Защо студентите ще бъдат заедно с фермерите дембели пристигащи с джипове. Защо ще бъдат с онова *** на тъпанарина Бойко Борисов - Цаконски ли беше или как. Защо трябва студентите да бъдат заедно с футболни фенове маниаци, крещящи "убийте другия" ей така и даже го направиха преди време. Защооооооооооо
169
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
MIKOV TI SI MINISTYR NA NARKO BOSOVETE A NE NA POLICIQTA POMIQR TAKAV,ZAPOMNI 6TE PADNE6 OT VISOKO I 6TE TE BOLI,NQMA DA SE SPREM PRED MAFIQTA BSP,6TE BYDE6 PRESLEDVAN
168
0
 
1
 
! Отговори
LBO преди 15 години
KAKTO СИГУРНО МНОГО ПО-НАДОЛУ АЗ СЪЩО БЯХ НА ПРОТЕСТА ПОЛИЦАЙТЕ НЕ САМО, ЧЕ БИХА МИРНИ ГРАЖДАНИ ТЕ МЛАИХА МОМИЧЕНЦА, ТИНЕЙДЖЪРИ, СТАРЦИ И Т.Н. ОБЩО ВЗЕТО ТОЗИ ПРОТЕСТ И ТОВА ОТНОШЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПОЛИТИЦИТЕ КЪМ НЕГО ПОКАЗАХА ЕДНО НИЕ ЖИВЕЕМ В КОМУСТИЧЕСКА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА ОТ КОЯТО ИЗМЪКВАНЕТО Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО...НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО, МЕДИЙТЕ ДЕЗИНФОРМИРАТ, ПОЛИЦИЯТА БИЕ, А ПОЛИТИЦИТЕ И ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НИ КРАДАТ И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ С НАС.
167
0
 
1
 
! Отговори
2ngz преди 15 години
Крайно време е и ПОЛИТИЦИТЕ да носят отговорност и това да се реши законово.....
166
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно къде бяха еничарите на Миков, когато бяха *** бунтове и озверели тълпи открито провокираха към масови безредици и гражданска война, скандирайки расистки възгласи и отправяйки закани към българския етнос? Къде бяха тогава подмокрените от страх милиционерчета? Вода ли пиха, понички ли ядоха или пушеха?
165
0
 
1
 
! Отговори
Студентски град преди 15 години
Да смачкаме опита на мафията да наложи блокада в София. Граждански комитети да наложат блокада на всички улици, заведения и магазини. Унищожаване колите на мутрите и недопускане на мутри в магазините, да умират от глад...
164
0
 
1
 
! Отговори
win преди 15 години
Абе хора нали полицията не бие ! А едно време било диктатура и са репресирали хората ! Силна полиция Ами то си е същото върнаха ни когато убиха Парцалев !
163
0
 
1
 
! Отговори
ТЕРОР ЗА ТЕРОР преди 15 години
Престъпниците на Миков ни бият. Ние ще си го върнем на техните деца. Линч на полицейските *** във всяко училище на страната и във всеки университет. Искаме всеки родител да пребие поне едно полицейско от квартала и жилищния си блок. Това е отплатата за саморазправата на униформените мутри. Терор за терор.