Убиец ли е Лазар? Присъдите му и случаят "Белнейски"

Пазарджик разделен на две за вината на Гангстера, както тук го наричат, факт е обаче, че той има 4 присъди
27 фев 2009 07:38,
81
Убиец ли е Лазар? Присъдите му и случаят "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Пазарджик се раздели на два лагера, които започнаха словесна битка дали Лазар Колев – Гангстера, е виновен за смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Още като непълнолетен роденият през януари 1980 г. във Велинград Лазар извършил противообществена проява и бил изпратен в тогавашното ТВУ в Ракитово.

Първата му присъда е 4 години затвор. Малко след като излязъл, той отново налетял на криминалистите заради обир, извършен край град Царево.

Местният съд му дал още година и половина. Но и това не го спряло.

Третата му присъда е от Софийския районен съд и е за грабеж. Столичните магистрати му дали още 4 години затвор.

По времето, когато сестрите са убити – края на януари 2006 година, Лазар е бил на свобода.

Хора, които го познават, твърдят, че Колев не злоупотребява с алкохол. Но имал славата на тигър в леглото – избирал доста по-млади момичета, не прощавал и на майките им.

Денят на смъртта на Белнейски – 27 януари 2006 г., е последният работен за Лазар. Дотогава той работи в цеха на вуйчо си Паун Лазаров, който върти бизнес с хляб.

На 12 март същата година той отново е задържан за грабеж. Това е и последната му присъда от 4,6 години, която Лазар излежава в пазарджишкия затвор и сега.

Преди месец обаче той е преместен в Софийския затвор. Лазар е заподозрян още през есента на миналата година, но разследващите са искали да сравнят ДНК, взета от момичетата, с неговата, за да са подплатени с доказателства, и съвсем скоро са взели решение за обвинителния акт, който днес магистратите ще му връчат. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
горките деца.всеки от народа можеше да е на тяхно място.
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
на тези преяли с власт изр.ди, не им пука от нищо, камо ли от това, какво си мислят обикновените, както те ни наричат хора ...
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
За всички е станало ясно, и то много отдавна, че истинският убиец никога няма да бъде осъден, защото просто не е случаен човек.Другото е нагла лъжа - дори не им пука, че не им вярват мислещите хора.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги ми, Смехурко - щеше да е смешно, ако не беше жалко и тъжно ... БГ правосъдие - е те такова животно, просто нема ...
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
точно така, всичко което се говори неофициално в Пазарджик и не само е вярно, всеки който се бе опитал да разкрие истинския убиец си отиде без време, и то не един и двама - и без да си особено умен, като се замислиш ще се сетиш, че става въпрос за прикриване синчето на твърде високопоставен и отговорен другар ... България, какво да се прави
41
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Голямата лъжа около измислените убийци почва да лъсва малко по малко - майката на момичетата е казала че това което е казал МВР психолога Б.Ганчевски че една от дъщерите и имала вродено гинекологично заболяване не отговаря на истината -"Фани Белнейска: Дъщеря ми никога не е имала гинекологично заболяване"
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а,вярно ли е,че колегата овчар който е намерил момичетата също е умрял при ,неясни обстоятелства',също като професора осмелил се да прави експертиза неудобна за раследването
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ОТ УДОБЕН ПО-УДОБЕН БИХ КАЗАЛ, МОЖЕ БИ СА ГО ИЗБРАЛИ С КОНКУРС, ТОЗИ "УБИЕЦ" - СМЕШНО Е, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НЕКАДЪРНИЦИ - И БАБИТЕ НА СЕЛО, ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАТ
38
0
 
0
 
! Отговори
YJASITE преди 15 години
PESTERSKIQT UBIEC STE BUDE PRIKRIT NA SESTRI BILNEISKI
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Ей, какъв Фейко си ни ти,
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
мисля че паралелът със Сергей Антонов е твърде неуместен ...
35
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 15 години
Това е поредното представление на цирк "България".Защо ли вече на никой не му е до смях при толкова много клоуни? И не се ли повтаря и тук случая Сергей Антонов ???........ Просто защото на някой му е необходима изкупителна жертва............................
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
явно е, че делото просто трябва да бъде приключено и затова се намери подходящ виновник с криминално минало...
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
и все пак не разбрах защо ми изтрихте поста, в който нямаше нито една неприлична или нецензурна дума, просто изразих мнение относно отрочето на г-н Петърнейчев, или през филтъра минават само мненията, отговарящи на НОВОПОДЕТАТА държавна и партийна политика за ХВЪРЛЯНЕ НА ПРАХ в очите на ЕС
32
0
 
1
 
! Отговори
Radi преди 15 години
И ако утре заподозрения случайно вземе че умре от задушаване с качулка при транспортирането му да не вземете да се чудите.
31
0
 
2
 
! Отговори
Radi преди 15 години
Е този път направо се оляха.В началото на случая до преди няколко месеца на всеослушание твърдяха, че не е намерен материал по гени.талиите на момичетата и няма какво да изследват. Днес обаче изведнъж се намери такъв материал, че и веднага го сравниха?!? Та къде се кри до сега пробата? В някой шкаф навярно??? Ние не сме толкова прости, господа. А и журналистите и те вместо да зададат всички неудобни въпроси, те повтарят като папагали каквото им се каже от вътрешно министрество.А и сега изведнъж забравиха, че направената от Скотланд Ярд експертиза показваше, че момичетата са блъснати с кола и изнасилването е инсценирано. А защо съдебния лекар, който също твърдеше това беше намерен обесен?Да, господа вие може би ще вкарате един рецидивист в затвора, но ние всички ще знаем, че не е бил той.
30
0
 
4
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Един въпрос не ми е ясен - Ако този стар познайник на полицията е убиеца, защо убиха проф. Раданов?
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
apsolyutno potdarjam versiyata za petkov,toy sas sigurnost znae kak se zali4avat sledi
28
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
От каде разследващите са взели ДНК зада го сравнят с това на предполагаемия убиец, кръв няма да е сигурно е семенна течност , но ако е бил с презерватив ко правим. Да не би 3 години да са го пазили в някои епроветка докат намерят изкупителната жертва.Просто това което говори полицията и другите неща несъвпадат отдалече си личи че той е изкупителна жертва.Защо несе споменава в кои район на БГ вуйчото на заподозрения върти бизнес с хляб , ако изобщо върти такъв бизнес .Да не се окаче че бизнеса е на 200-300 километра от мястото на престъплението.И защо точно сега се намери извършителя а 3 години несе правише нищо нито имаше заподозряни и изведнъж хоп се появява някъв мишок и казват този е .Лошото е че сега този ще го вкарат в затвора , но истинския убиец ще си остане на свобода и ще продължава да убива безнаказано с власта си която има в държавата.
27
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
ДА БЕ..ПРИ ТАЗИ МАЛКА ДЪРЖАВА..ПРИ ТАЗИ ПОЛИЦЕЙСКА МАШИНА..ЗА ТРИ ГОДИНИ НЯМА ДА ЗАЛОВЯТ ЕДИН ДРЕБЕН СЕЛСКИ БАНДИТ..ПРИ ТОВА РЕГИСТРИРАН..ТОЙ ДА НЕ Е ФАКИР ТА ДА НЕ ОСТАВИ НИТО ЕДИН ОТПЕЧАТЪК..ТОВА И ЦРЪ ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ..АРЕ НА СЕЛО..ПРЕДПОЛАГАМ ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ГО СЪДЯТ И ПОСЛЕ ЩЕ ГО САМОУБИЯТ ..И В ДЖОБА ЩЕ МУ НАМЕРЯТ ПИСМО С САМОПРИЗНАНИЯ..ПО ДОБРЕ ХОРАТА ДА СЕ ЗАПИТАТ КАДЕ СЕ Е ПОДВИЗАВАЛ Р. ПЕТКОВ ОКОЛО ДАТАТА НА УБИЙСТВОТО И И ДА ПОРАЗПИТАТ ГАВАЗИТЕ МУ..СЕ НЯКОЙ ЩЕ СИ ПРИЗНАЕ..