Убиец ли е Лазар? Присъдите му и случаят "Белнейски"

Пазарджик разделен на две за вината на Гангстера, както тук го наричат, факт е обаче, че той има 4 присъди
27 фев 2009 07:38,
81
Убиец ли е Лазар? Присъдите му и случаят "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Пазарджик се раздели на два лагера, които започнаха словесна битка дали Лазар Колев – Гангстера, е виновен за смъртта на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Още като непълнолетен роденият през януари 1980 г. във Велинград Лазар извършил противообществена проява и бил изпратен в тогавашното ТВУ в Ракитово.

Първата му присъда е 4 години затвор. Малко след като излязъл, той отново налетял на криминалистите заради обир, извършен край град Царево.

Местният съд му дал още година и половина. Но и това не го спряло.

Третата му присъда е от Софийския районен съд и е за грабеж. Столичните магистрати му дали още 4 години затвор.

По времето, когато сестрите са убити – края на януари 2006 година, Лазар е бил на свобода.

Хора, които го познават, твърдят, че Колев не злоупотребява с алкохол. Но имал славата на тигър в леглото – избирал доста по-млади момичета, не прощавал и на майките им.

Денят на смъртта на Белнейски – 27 януари 2006 г., е последният работен за Лазар. Дотогава той работи в цеха на вуйчо си Паун Лазаров, който върти бизнес с хляб.

На 12 март същата година той отново е задържан за грабеж. Това е и последната му присъда от 4,6 години, която Лазар излежава в пазарджишкия затвор и сега.

Преди месец обаче той е преместен в Софийския затвор. Лазар е заподозрян още през есента на миналата година, но разследващите са искали да сравнят ДНК, взета от момичетата, с неговата, за да са подплатени с доказателства, и съвсем скоро са взели решение за обвинителния акт, който днес магистратите ще му връчат. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
ШРЕК преди 15 години
Разкриването на убиеца на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик би трябвало да е хубава новина. Особено на фона на вот на недоверие, убийствени критики от Брюксел и САЩ за корупция по високите етажи и надигащото се социално недоволство. Но предизвиква известен скептицизъм. Защото за три години бяха допуснати толкова много и елементарни грешки при разследването, избухнаха толкова грозни скандали и разпри - лични и професионални, че отдавна никой не вярва, че ще бъде заловен и осъден истинският извършител на злодеянието. С изненадващото откриване на убиеца - затворникът Лазар Колев, който днес най-вероятно ще получи обвинение за жестоко двойно убийство, случаят все повече заприличва на "разкриването" на убийството на Андрей Луканов. Там също бяха посочени извършители, които бяха издирени и екстрадирани от чужбина, дълго съдени и накрая - оправдани.Сравнението може да не е докрай коректно, но се налага при положение, че уважавани магистрати неофициално признават, че мъчителното разследване на убийството на Белнейски е обречено, и с недомлъвки говорят за съзнателно миниране от високо място. И ако унищожаването на следите на местопрестъплението в онази снежна нощ на 31 януари 2006 г. от изсипалите се на мястото стотина полицаи от Пазарджик, Пловдив и София може да се обясни с обикновено паника, то решението да се вземе биологичен материал едва след измиването на телата на децата не може да е случайност или обикновена некадърност. Защото точно това действие взриви цялото дело. Материалът, естествено, се оказа недостатъчен да се изгради пълен ДНК профил на евентуалния убиец. Анализът му показа, че заподозрените могат да бъдат сведени до една цяла фамилия, но не и до конкретен човек. Дори изпращането му за експертиза в лаборатории в САЩ и Великобритания не помогна, за да бъде профилът на евентуалния убиец подобрен.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
lo6a rabota,leka im prast,v balgariya ako ima6 pari moje da otarve6 kojata daje i da si ubil,tova e mnogo lo6o
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Господине, Вие от Марс ли слязохте, не живеете ли в България, не виждате ли помията, която ни заобикаля - та този обвиняем е толкова много УДОБЕН, че просто белите конци се виждат и от по-далеч от Червената планета - важното е убиецът (волен или неволен) Петърнейчев да бъде запазен
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Идеален психообраз за убиец, само че никак не е убедително! Ако беше той, щяха ли толкова съзнателно да се утъпкат и прикрият следте и да има такова стълпотворение на местопрестъплението? Да има толкова очевадни пропуски в намирането на улики, да има толкова елиминирани хора, занимаващи се със случая? Този е много удобен и ще обере пешкира, но съм убедена, че истинският убиец ще стане известен рано или късно, макар и не от следствените органи.
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина е много удобен за изкупителна жертва! Едва ли някой нормален човек би повярвал на това обаче....
21
0
 
2
 
! Отговори
v преди 15 години
Виновен или не - не ние решаваме в тази държава!Колкото повече *** има в затворите, толкова по-добре! Лошото е, че на свобода са най-големите гадове, само защото имат пари. Всичко е корупция в тази държава. Няма справедливост...
20
0
 
3
 
! Отговори
ШРЕК преди 15 години
овекът, който бе напът да разплете зверското убийство на сестрите Белнейски, бе намерен обесен. 76-годишният съдебен медик проф. Стойчо Раданов е открит вчера сутрин да виси с въже около врата на детска люлка до бл. 51 в столичния кв. "Иван Вазов". Само минути по-късно от МВР побързаха да обявят, че най-вероятната версия била самоубийство. Смъртта му съвпада с обявеното вчера поредно удължаване на срока за разследване на двойното убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик. Проф. Раданов беше ръководител на петорната експертиза при аутопсията на телата на сестрите, направена след ексхумация на телата през месец май тази година. На последната аутопсия присъства и екип на Интерпол. Предполагаше се, че международните специалисти са дошли у нас, за да гарантират за това, че истината няма да бъде прикрита за пореден път. Заключенията на Раданов бяха категорични - момичетата са загинали при катастрофа заради идентичните наранявания по телата им. Тази версия лансира единствено "Атака" още през юли 2007 г., позовавайки се на доклад на Скотланд Ярд. Той беше изпратен до българското МВР, но не видя бял свят, а тогавашният МВР-шеф Румен Петков отрече, че съществува."Страх ме е да говоря, извинете ме!" Това каза проф. Раданов пред репортер на "Атака" само преди месец, попитан защо се бави обявяването на експертизата. Той заяви, че за първи път получава забрана от най-високо място да говори по случая.
19
0
 
3
 
! Отговори
ШРЕК преди 15 години
Но той не е министър, а е на доста по-висок пост в държавата", твърди нашият източник. Според публикацията на "Уикенд" истината за смъртта на Белнейски е зловеща и никога няма да излезе наяве, въпреки всички клетви на правораздавателните органи. Виновникът за двойното убийство е популярна и властна фигура, чиито връзки му позволяват да се измъкне сух от скандала, категорични са хора от разследващия екип. Във фаталния ден, вероятно на 28 януари 2006 г., кортежът се завръщал от лов. Сестрите са попаднали под колелата на една от колите. "Карали са бързо, направо са летели по пътя, без да се съобразяват с никакви ограничения.Вероятно момичетата са били пометени от пилотния автомобил. След удара те са били полумъртви. После охранителите на властника са ги доубили и са симулирали изнасилване, за да избегнат публичния скандал и да опазят името на началника си", заявил източникът на "Уикенд". Той е убеден, че истината ще се крие до последно. Или поне докато замесеният държавник има силни позиции във властта.Белнейски бяха забелязани запоследно на 27 януари 2006 г. вечерта в пазарджишкото заведение "Болид". На 30 януари безжизнените им тела бяха открити от малумен овчар в месността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. До момента, вече почти три години от зверството, МВР не успя да открие изверга, затрил двете сестри. Или поне такава е официалната информация. Професорът, който потвърди версията за убийството на сестрите в резултат на катастрофа - Стойчо Раданов, бе намерен обесен на катерушка пред блока си в деня, в който прокуратурата удължи за пореден път срока на разследването.
18
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Гледам как всички са сигурни ,че тоя Лазар не ги е убил. Добре ама тоя филм поне го гледаме за трети път. Първо бе с убийството на детето на таксиметровия шофьор в София , където накрая се оказа ,че майка му го е убила а половин София не вярваше , въпреки ,че камерите на съседните банки доказаха ,че майката е убила детето си а после с черен чувал го е разнасяла по улиците. Същото бе и с таксиметровия шофьор в Ямбол. А сега и Белнейски. А и кой син на богаташ ,както се говори в Пазарджик ще тръгне да изнасилва тези деца при положение ,че щеше да даде 100-200лв. и да си вземе две красавици с които да се забавлява. А не да скита из горите да изнасилва децата и да ги убивал после с камъни и т.н. Смятам ,че трябва да се вярва в този случай на полицията.
17
0
 
2
 
! Отговори
ПЕТЪРНЕЙЧЕВ-УБИЕЦ преди 15 години
Три години разследваха а бившият шеф на Пазарджик ЖОРО МИНЕТА приятел на ПИЯН *** го наградихме със шефска служба във СОФИЯ и сега като поутихна всичко решихме и намерихме човекът!!!ТОЙ Е !!!Парите в *** СПИРАТ ВСЯКАКВИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ така ми казваше и РУМЕН ПЕТКО
16
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
дори са му малко !Но искам да поставя един друг въпрос..Способен ли е един мъж бил той и тигър да изнасили сам две момичета!Явно се налага тезата че не е бил сам!имало е и помощник, ако се докаже че е той!Кой е другият или другите неизвестен/ и/?
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Много въпроси,малко отговори!
14
0
 
1
 
! Отговори
баба Гицка преди 15 години
Споко друзя, ще намериме и съучастници, не се сетихме че сам човек друдно ще се справи с 2 момичета /лека им пръст/. ИЗБОРИ!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съвпада ли днк-то или не ?? нищо не разбрах...
12
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Защо е трябвало да ги убива? Ако е бил склонен към насилие при секс. си контакти би трябвало да е имало и други такива случаи преди този...? Защо ги е убил?! И то сам?!
11
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
И да е убиец, едва ли е бил сам. Как може да убиеш едновременно две големи момичета? Дори за мъж щеше да е трудно. Може би просто си намират изкупителна жертва - един случай като не може да се разреши и са решили да стоварят вината върху някой, за да има виновен и да отчитат работа. На такова ми прилича, дано да не е вярно...
10
0
 
1
 
! Отговори
jjjjjj преди 15 години
nali vsi4ki se pravqt na le4iteli i gadateli,za6to ne poznaqt koi e ubil decata?
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво казва Вера Кочовска по случая? Знае ли някой???
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
обикновена изкупителна жертва бих казал - ТВЪРДЕ УДОБНА ...
7
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
tri godini bradvi4kata se to4i.......s interes 6te iz4akame deloto........