Масларова: Родителите са по-скоро потребители, отколкото човеци

"Децата ни имитират мутрите", каза още министърката
9 апр 2009 13:16,
138
Масларова: Родителите са по-скоро потребители, отколкото човеци
Снимка: БГНЕС

"Нашите деца подражават на мутрите, те имат потребителска нагласа и за тях е важно какво ще получат", заяви социалният министър при откриването на форума "Ние, жените, и нашите деца".

Емилия Масларова цитира изследване, което сочи, че 30% от родителите живеят, без да имат сключен граждански брак и това дава определен пример на децата.

Освен това "потребителската нагласа към родителството е по-висока от човешката", каза още тя.

Резултатите от проучването показват, че очакванията на родителите са държавата и училището да се погрижи за техните деца, държавата да ги подпомогне материално, докато родителите вменяват към себе си по-малко отговорности.

"Всички изоставени деца са с живи и здрави родители, но никой не търси отговорност от тях, а от правителството.

Още по-тревожно е, че агресията при децата не ни шокира", коментира още Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
кака ти преди 15 години
Масларова, кви са тия изказвания за родителите-активната част на това общество, благодарение на която и ти хляб ядеш, че и не само хляб. Твоето си е безочие и нахалство от най-чист вид. Децата имали потребиталска нагласа... хмм... ми ша имат. Те ша ви изядят ушите. Обрекохте ни на мизерия. Днешното дете много често чува израза, от който ми се повръща вече: нямаме парички сега, почакай още малко. Не ми се варва да чакат цял живот да мине пред очите им и да не направят нещо, за да го подредят. Нашето детство беше безгрижно и възпитанието ни беше друго. Няма вече наивни идеалисти. Вие ги унищожихте. Да търпиш всички негативи на това време не е лесна работа. Няма да им се чака повече. То на мен вече ми е дошло до гуша... Пуу, аман от вас. Социален министър да хули обществото, вместо да си върши работата и да полага грижи за него. Резил, Масларова, резил! Огледай се как е в другите държави и вземи пример от социалната им политика. Направи и ти нещо, за да оправдаеш министерската заплата.
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Баба Яга да си кара там Бентлито и да не дава мнения по въпроси, по които не е компетентна!
76
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
Вече знам от къде са се взели легендите за каракоджолите ! Въобще не четох текста. Наметнах си връзка чесън на врата - дано помогне !!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Q преди 15 години
Майки, които не са сключили брак, но детето им е припознато от бащата НЕ се водат самотни майки и НЕ ползват предимство за ясли и детски градини.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dasdas
73
0
 
0
 
! Отговори
BLACK преди 15 години
естествено, че главно са виновни родители!!! и държавата е виновна и средата е виновна, но и двете са съставени от все същите родители! децата следват примера и гените на своите родители и ако няма уважение към семейството и, изградена от родители, ценностна система детето отива на улуцата, а там среща себеподобни безпризорници, безконтролност и свободия с фалшиви и примамливи изкушения.... България в момента е болно и насрано бебе, което има да расте и да се лекува още много години ... и от всеки от нас зависи колко време още ще има мутри, крадливи политици или корумпирани чиновници... аре да сте живи и здрави всичките и стига сте плямпали и сте убивали ценното си време на безценния си живот, пишейки коментари - все едно пускате мехурчета пърдейки във ваната.... нищо няма да се промени докато замествате действието с писане на идиотщините тук....
72
0
 
0
 
! Отговори
Селипи преди 15 години
"Емилия Масларова цитира изследване, което сочи, че 30% от родителите живеят, без да имат сключен граждански брак и това дава определен пример на децата."А защо тогава се водят самотни майки жените без брак и имат предимство за ясли, детски градини и т.нат?
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Под среда ти разбираш квото си искаш, но за едно дете естествената среда е на първо място семейството - от родителите си и близките си то се учи най-много. Ще ти дам пример - израснах в малак град, всичките ми приятели от детинство говореха на местния диалект, Аз обаче никога не съм говорил на диаликт... защото вкъщи не се говореше на диалект! Та така, права е в този случай госпожата с анализа на обществото, никой не ти е виновен ако не си възпитаваш детето, или ако го възпитаваш лошо. Държавата прави правила между които ние живеем- това е правилната и функция, а не да ти възпитава децата и да ти изкарва пари... мърди с мърдите;-D
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kav e tozi dzver... za mis orangutan li e konkursa...
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе вие от екипа как можахте да публикувате тая снимка , тя е като от изложба за снимки на баба Яга
68
0
 
0
 
! Отговори
европееец преди 15 години
6+ за снимката, язък за януарското слънце на Карибите по Нова година...... тц, тц.....А относно потребителските нагласи, те са най-силно изразени сред депутатите, сред властта на всички нива.... и това е голям проблем.... Примерът на празната зала на Народното събрание, четящи, спящи, пърдящи и говорещи депутати, вместо сериозно отношение към работата, към поста, към гражданите, към себе си... ***!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ама не можеше ли да сложът само линк към снимката и да ни предупредят с текст какво ни очаква, ако цъкнем на линка? а сега кво - отварям си сайта да прочета кво става, и айдее, цял ден стрес - от главна страница ме гледа някакъв дърт ужас.
66
0
 
0
 
! Отговори
xa-xa преди 15 години
Браво на фотографа, уловил този кадър!
65
0
 
0
 
! Отговори
Гъди Гъдев преди 15 години
много хубави снимки им подбирате на некои хора :о)) БРАВО !!
64
0
 
0
 
! Отговори
rosata преди 15 години
razberete, che vsichko e vapros na vaspitanie ot roditelite i izvoda e za6to decata sa takiva
63
0
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 15 години
... дето все твърдите - родителите били виновни.Вие като сте били деца - на всичко родителите ли ви научиха, или средата в която живеехте? Родителите ви знаеха ли къде сте? Или си мислеха че играете кротко като слагахте бомбички на трамвайните релси и влизахте в киното през задния вход за да гледате Star Wars безплатно?Сега е същото, само че бомбичките са заменени с трева и хапченца, а киното - с чалга клуб. Реално родителите сега упражняват същия контрол както и преди 30 години. Разберете - родителя НЕ МОЖЕ да е 100% от времето с детето си и да следи какво прави. Средата е виновна.А родителите не могат да накарат кварталния дилър да не се навърта около училището, затова има полиция. Нейната цел е да пази обществото, а не да е партия с да си делят парите от херо-то.Схванахте ли най-после чутури такива, които нонстоп повтарят че родителите са виновни?
62
0
 
0
 
! Отговори
hahahahaaaaa преди 15 години
Откри топлата вода тая с нейното изказване. А простата истина е че и родителите (повечето) и държавата са неспособни да се грижат за децата пълноценно. И когато има проблеми си измиват ръцете едни с други.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
масларова, бе, нали вие комунистите създадохте мутрите, за да доизточат и малкото пари останали у населението?! какво ривеш сега?
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
изкрено ви моля - не пускайте снимки на тва животно без предупреждение! всъщност най-добре ВЪОБЩЕ не пускайте нейни снимки - всички я знаем как изглежда. то тва нещозабравя ли се? веднъж да го видиш, и после цял живит кошмари....
59
0
 
0
 
! Отговори
pes преди 15 години
волим я