Масларова: Родителите са по-скоро потребители, отколкото човеци

"Децата ни имитират мутрите", каза още министърката
9 апр 2009 13:16,
138
Масларова: Родителите са по-скоро потребители, отколкото човеци
Снимка: БГНЕС

"Нашите деца подражават на мутрите, те имат потребителска нагласа и за тях е важно какво ще получат", заяви социалният министър при откриването на форума "Ние, жените, и нашите деца".

Емилия Масларова цитира изследване, което сочи, че 30% от родителите живеят, без да имат сключен граждански брак и това дава определен пример на децата.

Освен това "потребителската нагласа към родителството е по-висока от човешката", каза още тя.

Резултатите от проучването показват, че очакванията на родителите са държавата и училището да се погрижи за техните деца, държавата да ги подпомогне материално, докато родителите вменяват към себе си по-малко отговорности.

"Всички изоставени деца са с живи и здрави родители, но никой не търси отговорност от тях, а от правителството.

Още по-тревожно е, че агресията при децата не ни шокира", коментира още Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Социален министър да обвинява родителите... Какъв фарс! да беше излязло от устат на кой друг да е, ама от на социалния миснитър...
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво за снимката,идеална е ,просто прелест!!!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕДИН ДЪРЖАВЕН МИНИСТЪР НЯМА ПРАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА КАТО МИЗАНТРОП! В цивилизованите страни това е подсъдно и води до сваляне от поста.А отговорен за защитата на хората от сържавни обиди е омбудсманът. Да се самосезира екипът му."Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.""Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.""Чл. 32. (1) ... Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име."Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.(2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.(3) Децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака.(4) Децата, останали без грижата на близките си, се намират под особената закрила на държавата и обществото.(5) Условията и редът за ограничаване или отнемане на родителските права се определят със закон."
55
0
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 15 години
АБЕ ТАЯ БАБА ЯГА ИМА ЛИ МЪЖ? КОЙ Е ТОЯ КЪДЕТО ЩЕ Е С ТАКИВА ЖЕЛЕЗНИ НЕРВИ ДА СИ ЛЕГНЕ ДО ТОВА СТРАшИЛИЩЕ?А тя да вземе да каже как е възпитала своите деца, а?И има ли въобще деца ,Баба Яга?Защо във властта има хора дето не могат да си управляват личния живот, а тръгнали да си избиват комплексите като искат нас да управляват?!!!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
...то и личи колко е лукава и ненаситна и без капка съвест ....
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че да не съм я избирал аз? Ние всички сме виновни за това което сме направили или не сме направили. Не знам докога българската *** ще търси вината в другите. Крайно време да е се огледа в себе си първо.Има две категории хора. Тези които търсят решение на проблема и такива, които търсят кого да обвинят.
52
0
 
0
 
! Отговори
Miroslav преди 15 години
Децата приличат на мутри а тази коза на какво прилича? Давала по 200 лв за прическа и прилича на пенсионирана ?!? Трябва за издадат наказател закон за родителите на изоставените деца ... вярно някой нямат вазможност да ги издържат ... а като нямат няма да ги правят тези деца.... те не са длъжни да скитат по домовете за социални дейности .... и все пак сичко е пълна пародия ..... трябвало това трябвало онова ... ами да вършат някаква дейност все пак тези ПОСТАВЕНИ ОТ ЗАКОНА ЛИЦА които са УЖ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ..........
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МАХНЕТЕ ТОЗИ *** , ЧЕ ЩЕ СЪНУВАМ КОШМАРИ. ТИ ВЕЩИЦАТА
50
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 15 години
Prava e, no da pitam koj e vinoven za nastojasteto polojenie, maj taja debela svinja i nejnite partijni drugari ....
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и да я плюете жената (вие по-скоро повтаряте едно и също , защото някой го е измислил вместо вас) си е напълно права. Родителите очакват институциите да се грижат за децата им. А това е най-лошото, което може да им се случи.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ох, на чичо хамстерчето зъбато!
47
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Прав си! Да гласува кой за когото иска.По-важното е да слязат от екран тези гнусни физиономии, че вече взе да ми писва...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
убийте я с камъни тази ***...
45
0
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
Беше се огоила миналата есен до безобразие. Въпреки това си остава най-противния БГ-политик последните 20 г.! Защо ли? Защото няма импатия в думите и, всички нейни действия и политически програми са някаква бутафория, личния и стайлинг е дразнещ, гласа да не говорим. Някакво изследване показва че хора с такъв хрипав глас са лукави и непочтени. А погледа - очите?? Какво мислите? Не е ли една същинска лисица, по-точно дрът лисунгер. Оффф ако има начин по рядко да ни я показвате.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
леле бабо Яго,убавице!
43
0
 
0
 
! Отговори
мерак ми е преди 15 години
А бе гласувайте за когото щете,важното е тия да изчезнат!
42
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Ооооо, с бентли ли се вози тази красавица! Ами вземете пример от нея: хем умна, хем хубавица, хем работна...Голям смях! Само дето годините не прощават на никого и всички си отиваме от този свят с един костюм.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
prawa e jenata, a towa koeto goni mladite hora ot Bg ne e lipsata na wyzmojnostiaz sym obrazowan chowek i si wzimah naprimer zaplata 4000 leva chisto kato programist, no me izgoni towa, che se napylni sys seliani, wseki se dyrji super prostashki, tynem w mrysotia, sysedite mi si hwyrliat bokluka prez balko i tn i tn... mantalitet na bylgarina e towa ot koeto biaga wseki swesten chowek!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ВАС ви хранят:) И ВИЕ не отказвате:) Къде е разликата? Ама съвсем се е сбабичосала Филията
39
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
не е това целтатук в Л-я целта е следната:държавата събира пари чрез данъци мита, акцизи и прочиепосле кой може краде от МС и НСпосле се преразпределят парите Вимезду партиите - особено сега с новия законкъде законно или незаконнои след това може и да остане нещо за народаоп след това изтървах започва 'хранителната верига'на обществени чиновници и бюрократии може и нещо да остане за народапример:още никой нито е казал нито е разследвал'изчезналия' пенсионен фонд