Тримесечното отчитане на тока отпада окончателно от 1 юли

От средата на годината отново ще трябва да получаваме месечни сметки
9 юни 2009 13:04,
20
Тримесечното отчитане на тока отпада окончателно от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Тримесечното отчитане на електромерите на абонатите от София и Северозападна България, въведено от ЧЕЗ, отпада окончателно от 1 юли, заяви днес пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проф. Константин Шушулов.

Така от средата на годината отново ще трябва да получаваме месечни сметки за потребената електроенергия.

По всяка вероятност още от 1 юли ще има промяна на т.нар. общи условия за работа на електроразпределнителните предприятия (ЕРП) и вече при сгрешена сметка от страна на дружеството то ще плаща глоба.

Шушулов допълни, че още не е решено дали тази глоба ще зависи от големината на грешката.

Досега гражданите със сгрешени сметки, дори и исканите от тях суми да са по-високи в пъти от действително ползвания ток, трябваше първо да си платят, а след това да се оплакват, тъй като ЕРП-то им изключва електрозахранването.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
МАРГАРИТА преди 14 години
ДА ТАКА Е ВЕЧЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ИМА АДВОКАТ!! ЗА КАКВО ЛИ НЕ, НЕПРЕКЪСНАТО ИМА КАЗУСИ ЗА РЕШАВАНЕ ! И ВСИЧКО Е НЕ В ПОЛЗА А КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ВЪВ ВРЕДА НА ХОРАТА, НА НАС ПЛАТЦИТЕ. СЕГА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ДАНО ИМА МАЛКО ПОВЕЧЕ МОЗЪК И НЕЩАТА ДА СЕ СЛУЧВАТ В ПОЛЗА НА ХОРАТА! НИЕ СМЕ ТИЯ КОИТО ГИ ИЗБИРАМЕ А ТЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ НАС! Е ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА/? НЕ ЧЕ ВЯРВАМ НО ПОНЕ СЕ НАДЯВАМ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ С ТИЯ МОНОПОЛНИ ДРУЖЕСТВА КАТО ЕНЕРГОТО!! УНИКАЛ;НИ МОШЕННИЦИ ПРЕД КОИТО СМЕ БЕЗСИЛНИ!!
18
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 14 години
ееее, наайй после ДЕКЕВР да почнат да работят за хората, сега ако озаптят и топлофикациите ..супер ще е, ама май няма да го бъде..там са мнооого интереси;) :)
17
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 14 години
А защо никой не реве за 12 месечното отчитане на топлофикация.
16
0
 
0
 
! Отговори
Razgele преди 14 години
Айде честито, най сетне се случи от 1 година чакам на тея *** от ЧЕЗ да им забранят с тази порочна практика сега и топлофикация трябва да спре да *** и ще се пооправим малко в таз прокълната държава.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе 8, хайде стига са ни разкарвали напред назад с молби и всякакви простотии и висене на опашки, ти ако безделничиш другите пък са ангажирани. Шушумигата си гони селските шантонерки/Виктория Джерманова/ и си ги назначава на работа без да отговарят на изискванията,а тези от ЧЕЗ си разиграват коня на воля.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тъй като виждам, че първия ми коментар липсва (най-вероятно изтрит от хомосексуален редактор, забавляващ се с анална броеница), ето накратко пак началото:Няма фактура от ЧЕЗ, брей кога ша дойде. Гледам в ePay към края на Април се появява сметка ~900 лв. Но фактура няма НИКАКВА. Само да отбележа, че веднъж вече съм подал жалба за непристигащи фактури и вече "всичко било оправено". Звъня аз началото на май на клиентския отдел да питам кога ще си получа фактурата. Някаква ЧЕЗ-овца ми казва, че....
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
продължение:Значи ако не бях направил нищо и си чаках фактурата като "белгиец", щях да имам ден и половина да осигуря 900 лв. и да си платя сметката, за да не ми спрат тока и да не ми начислят 40лв. Но знам ли аз в какъв момент ще ме "хванат", може пък да съм с 100лв.!! Е ТЕ ЗАТОВА СА МАЛКИ *** ТЕЗИ ОТ ЧЕЗ!! НИЩО ЕВРОПЕЙСКО НЯМА В ПРАКТИКАТА ИМ!! ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!! САМО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ТЕ ПРЕЦАКАТ, КЛИЕНТСКИЯ ИМ ОТДЕЛ Е НЕКОМПЕТЕНТЕН И НАГЪЛ, А КОРЕКТНОСТТА ИМ Е НУЛЕВА, ДАЖЕ ОТРИЦАТЕЛНА!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
продължение: Имало и други начини да се информирам, не само от фактури! Това беше момента, в който полудях напълно и я направих като селска ***!! Имало и други начини!! Да ти еееббббааааа майката кирлива!! Аз длъжен ли съм да го правя - НЕ!! ВИЕ сте длъжни да ме информирате... Както и да е, платих си сметката аз, наведнъж. И какво да видя аз на 22.-23. май (не си спомням точно) - ФАКТУРА!! Дата: 30.4.2009, краен срок на плащане: 25. май! АХАХАХАХА
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
продължение:Щяла "да дойде", спокоен да съм бил ми вика простата кифла от клиентския отдел. Викам добре, до кога трябва да платя? "25. май" ми отговаря. Викам добре, разбрах и без фактура, че имам 900 лв. да плащам. Може ли на две вноски примерно? Провери нещо за 5 секундия тая и ми вика "НЕ". Значи ако не си платя всичко до 25., ми спирате тока, така ли? "Да". И съответно такса спиране, такса пускане - минимум 40лв. "Е хубаво де, аз нямам още фактура а имам краен срок, как така?" - питам я аз.
10
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Много кратки коментари позволява този форум :(Та, всичко това може да бъде направено, вместо да висите по опашки и да предплащате ненужно. Само че трябва малко акъл, нейде между *** и щраус.Отказът от тримесечното плащане е "назад към ориента", а не приближаване към Европа, уви.А, за сведение - плащам сметки за електричество на три домакинства. И за ТЕЦ. И всичките - без да си мръдна пръста. Имам разплащателна сметка.
9
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Скоро май пак ще вдигат цената!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Както и предполагах, тъпунгерски коментари. Да обясня като за ***:1) Всеки може да отиде и да заяви на ЧЕЗ колко да бъдат авансовите му плащания. Това, че меките глави като вас не са го направили, си е за ваша сметка. Възможно е дори да зявите нулеви авансови плащания и така не вие да кредитирате ЧЕЗ, а те да кредитират вас. Аз лично така съм направил.2) Можете да проверите чрез интернет точно какво са ви фактурирали. 3) Можете да плащате от къщи без да си вдигнете *** от компютър
7
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 14 години
Така е всички губищи държавни предприятия станаха печеливши частни монополисти! И как станаха тези фокуси?? Всеки който е съочастник в изборната система и е искал промяна да си одговори! Няма нищо лошо в 3 месечното одчитане но да се прави както трябва.Минават през 3 месеца засичат и след това си плащаш!!А не всеки месец на база и след това да ти изравняват.
6
0
 
0
 
! Отговори
токчо преди 14 години
Това означава ли, че за югозападна България нещата си остават непроменени???
5
0
 
0
 
! Отговори
Против съм ... преди 14 години
Аз съм категорично против тримесечното отчитане ! Ежемесечното е най-добрия вариант за гражданите на най-бедния член на Европейския съюз ...Като ми отчитат всеки месец какво съм изразходил си го плащам и не ме е страх, че може да ми се натрупа някаква огромна сметка за тримесечието !С това тримесечно отчитане стана кьорава работата ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Do 3 преди 14 години
Ти маи много не си се занимавал с разправии с ЧЕЗ точно заради тримесечното отчитане, понеже зимата си потребявал повече ток, ЧЕЗ-ците автоматично ти начислчват и такава консумация и през лятото нищо че не пускаш печки деня е по дълъг (по малко светнати лампи) и сметката ти идва в пъти по голяма. Така за три месеца ми пристигна сметка от 700 лева , и като просто си погледнах електромера стана ясно какви са *****ли и че сметката ми не е 700 ами 300лева. убеден съм че не ти плащаш сметките във вас.
3
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Жалко, че го отменят. разумно беше. В някои държави, например, Белгия, отчитат веднъж годишно. Но у нас, кой знае защо, *** журналисти раздухаха нелепицата, че така било по-скъпо. Което е пълен абсурд. Интересно, колко ли са меките глави, които вярват, че тримесечното отчитане е някаква конспирация на "триглавата ламя" ? :)
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От 1-ви юли, ама уточнете коя година деее ...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С ЧЕЗ Електро България АД на глава не се излиза! Все нещо грешат и все за наша сметка са им грешките. Всеки месец подавам жалби и какво от това-те пак си смятат както си искат, и правят каквото си искат!И понеже адвокатските услуги не са по джоба ми, ще взема да завърша право, че да им разкажа играта...