Докато ВСС се наумува, Красьо се напазарува

Плевенчанинът се сдоби с апартамент от 185 кв. м в София
14 окт 2009 12:37,
57
Докато ВСС се наумува, Красьо се напазарува
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края на седмицата ще е готова проверката на Висшия съдебен съвет (ВСС) за нерегламентирани контакти на негови членове с Красимир Георгиев, станал известен като Красьо от Плевен.

Преди седмица обвинител №1 Борис Велчев обяви имената на контактувалите с Красьо хора от ВСС – Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов.

27-годишният Красимир Георгиев стана скандалноизвестен през юли тази година.

Тогава членът на ВСС Иван Колев го описа като "черничък човек с ланци", за когото има информация, че пазарува гласове в съвета.

Той обикалял с черно BMW с номер 8888 и разнасял офертите – 200 000 евро, за да уреди хора на постове в съдебната система.

Впоследствие стана стана ясно, че „черничкият“ освен с магистрати е бил близък и с много политици.

Собственикът на дискотека в Плевен с гадже от фолксредите – пайнерката Магда, е напът да доразклати и без това оскъдното доверие към съдебната ни система в Брюксел.

Още по темата

Сега магистратите, контактували с Красьо, имат два изхода – да подадат оставки или да останат на постовете си, коментират колегите им във ВСС.

След гръмкия скандал вестник „Труд“ извади наяве как плевенчанинът се е сдобил с нов луксозен апартамент с площ 185 кв. м на престижния бул. “България” в София.

27-годишният съдебен кадровик всъщност бил купил почти целия панорамен 10-и етаж на супермодерна сграда от стъкло.

Три спални, три тераси, две бани плюс две клетки в подземния паркинг – това са част от домашните му екстри.

По данъчна оценка той струва 137 714 лв., но Красьо теглил банков кредит от 200 000 евро.

Любопитното тук е, че като „кадровик на ВСС“ той изисква точно същата сума – 200 000 евро, за да уреди желаещ за висок съдебен пост с 13 гласа “за” във Висшия съдебен съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Красьо Черния преди 14 години
***!!!! Да ви дам по 10 кинта да ви купвам!
16
0
 
0
 
! Отговори
СТАХ МЕ Е преди 14 години
Преди 2 дни моя бивша колежка ми каза, че така се е уредил и мъжа на друга наша колежка -срещу 200 000 евро.Помислих си, че го казва от злоба или е кьорфишек.Но сега като чета това се замислям.....май е права! Да се разследват всички в тази система без изключение - от първия до последния. И да се изметат по най- бързият начин!
15
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 14 години
Стига с това, кой контактувал, с кого контактувал, кога контактувал, много важно. На масата някой от тези "контактували" или тези пишещи за тях да ми е сложил 5 лева. Това са поръчки. Хората не ги интересуват тези "контактьори". Хората нямат пари за лекарства, не им изплащат заплатите, нямат пари да си платят яслите и детските градини на децата, да си платят тока, водата и т.н. Това са поръчкови неща, да се отвлече вниманието на хората от по-важните неща.
14
0
 
0
 
! Отговори
боб преди 14 години
Бантустания - жалка държавица, приета по погрешка в ЕО, където водещи политиката са хора с верижки от чалга-кръчми. Нивото пада и пада - в бантустана останаха само старци, ***, неграмотни млади ***, продажници ..... младите интеличентни хора бягат и се спасяват.
13
0
 
0
 
! Отговори
до Ваня - 10 преди 14 години
Хайде,когато коментираме,поне да е на правилен граматически български език..!! Благодаря.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дадох ти минус заради неграмотността, иначе си права.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей, админите! Аре оправете си системата, по 3 пъти грешен код ми дава. А цифрите ги виждам добре, не съм сляпа. И това не е от днес. Само при мен ли се появява този проблем?
10
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Срамно е всички в тази държава. Това е толкова убидно за хората, че няма и думи накъде повече. ВСС да се сменява, макар че други крадци ще дойдат това е българията ни
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едни умуват, други купуват, трети ГЛАДУВАТ...
8
0
 
0
 
! Отговори
Gonzo Svetkavizata преди 14 години
Линч за корумнпираните съдий.
7
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Какво се чудите.С цената на непосилен денонощен труд и лишения човека се сдоби с апартамент в София.Така ще е по-близо до своите хора.Няма само софиянци да имат апартаменти в София,я.
6
0
 
0
 
! Отговори
от народа преди 14 години
Към Герб с най-искрени чуства, но им препоръчвам да изметат всички *** от власта и най-вече, които са представители на бившата троица! Повечето от тях са оплетени в далавери и кадрувания. Тези все още продължават да си поставят протежетата и един ден ще се окаже, че Герб управлява с хора от БСП, НДСВ и ДПС, които подмолно ще подкопават и ще злепоставят новата власт! Затова, ако искаме да се променим един път за винаги е нужна тотална чистка! Не ми се говори какво е в провинцията.
5
0
 
0
 
! Отговори
Красьо преди 14 години
Взех си апартамент. За един калпак - един апартамент.Кво толкоз е станало.
4
0
 
1
 
! Отговори
MO преди 14 години
Че то на всеки човек от улицата му е ясно че тези хора не са чисти.Защо трябва да чакате някой да каже нещо че да почнат да ги разследват.На тези служители кой им е дал допуск за класифицирана информация след като се познават с такива престъпни бизнесмени.А тези престъпни бизнесмени след като се знаят, тях защо никой не ги разследва?? Или и господин Борисов забрави тези известни прякори на тези лица!Така е защото цялата страна е мафия от обикновения гражданин до най големия политик!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Тази новина по нищо не ме учудва! За всеки нормално мислещ е ясно, че такива хора като този *** съществуват във всички звена на мафиотската структура България! Жалкото е, че в Англия се подават оставки за жълти стотинки, а тук съдиите са най-големите мафиоти и нагли ***...те нямат съвест и морал...по този случай няма да има оставка, уволнение или осъден!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
заглавието КЪРТИИИИИ!
1
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 14 години
Още една мутра в София. Това изобщо не е новина.