200 бона глас на висш магистрат. Купувам!

Търговецът е мургав плевенчанин с ланци на име Красьо
19 юни 2009 07:15,
29
200 бона глас на висш магистрат. Купувам!
Снимка: БГНЕС

Срещу сумата от 200 000 евро мургав плевенчанин с ланци обещавал да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на Висшия съдебен съвет  (ВСС ) при избор на шеф на определена магистратура.

Това научил шефът на бюджетната комисия Иван Колев от един от кандидатиралите се през последните дни за началнически пост магистрат.

По време на заседанието на (ВСС) Колев обясни, че мъжът се казвал Красьо.

Информацията си потвърдил, след като получил обаждане от централа на парламентарно представена политическа партия.

Колев отказа да каже коя е политическата централа и допълни, че името на човека било от тези в списъка на плевенчанина.

Кандидатите за административните постове в съда, които ВСС гледа през юни, са сигнализирали на Колев за продаването на гласове на висшите магистрати.

На въпрос дали вече е сключена сделка за вота на магистратите, Колев отговори, че е възможно тя да е реализирана.   

Изказването на Колев взриви Висшия съдебен съвет.

Магистратите му възложиха да подготви сигнал с данните по случая, който да бъде проверен, както и да бъде сезиран главният прокурор.

Председателят на ВАС Константин Пенчев също изрази мнение, че трябва да се вземат нужните мерки.

Според представляващия ВСС Анелия Мингова трябва ясно да се заяви, че членовете на съвета не могат да бъдат обект на натиск и за това не бива да се допускат внушения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
ИЗНАСЯНЕТО НА НЕПРОВЕРЕНИ ДАННИ ДАВА ПОВОД САМО ЗА СЕНЗАЦИИ И ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИ НЕЩА.АКО МЕДИИТЕ СА ПРЕСТАНАЛИ ДА БЪДАТ НЕЗАВИСИМИ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ НЕЧИЯ ПОРЪЧКА. НЕКА ДА СИ КАЖАТ!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе,да.Приписвай си ти лошите си черти от характера на другите.Типично.Бъди мъж и се изправи срещу недостатъците си.И не преувеличавай ,а брой добре.
26
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 14 години
България ли?Че то остана само името.Ако преброим всички помаци, турци, *** и какви ли не, българите сме една шепа.Оттам се промениха и нравите-това вече не ебългарска държава, а някакво турско-*** образувание, със съответния бит и душевност.
25
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Интересното е , че не Турция, а България пренесе през вековете традициите на Оманската империя.В нея административните длъжности съвсем официално са се купували, и рушветът е бил законна част от заплатата.даже по едно време султанът с ферман забранил рушвета да е повече от 10%.Европейци ли?Християни ли?Я да се погледнем бе братя, достойни наследници и продължители на османските нрави!
24
0
 
1
 
! Отговори
ДА ГЛАСУВАМЕ!!! преди 14 години
МОЛЯ, ЗА СЪОТВЕТНАТА ФИНАНСОВА ОПЕРАЦИЯ , ДА БЪДЕ ИЗДАДЕН ФИНАНСОВ БОН И ДА БЪДАТ ВНЕСЕНИ СЪОТВЕТНИТЕ ДАНЪЦИ! ПОДКУПВАЙТЕ СИ СЕ - ТО ОПРАВИЯ НЯМА, НИТО СЪД ВИ ХВАЩА , НИТО ПРИСЪДА , АМИ ПОНЕ ГО УЗАКОНЕТЕ ВЕЧЕ, ПОНЕ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА ЩЕ ИМА.
23
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Само едно ми е съмнително-ниска е сумата, та може и да ги пързаля ***.200 хил евро е цената за митничарско място.
22
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Само едно ме учудва-защо всички се правят на очудени?това което става в съдебната система, и най-вече начините заназначаване и израстване са ПУБЛИЧНА ТАЙНА,и го знае и сетния льохман в БГ.какво се превите на ударени с мокър *** - знае се даже и тарифата - за малък град, за голям град, за нотариус, за съдия, за прокурор.
21
0
 
1
 
! Отговори
NO COMMENT преди 14 години
българия = *** на Европа
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не,не.Не се срамувайте да се наречете българи.Не се срамувайте да се наречете и малцинството на България.Няма нищо срамно.Само малко,мъничко,ей толковка само.Нищо не е станало.Продължавайте да си живеете така.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не,и в пазарната икономика има правила.Не всичко се пазарува,но тук е България.Welcome,ако ви стиска.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zigeunische Arbeit!
17
0
 
0
 
! Отговори
до нестороф преди 14 години
Извинявай, шефе, не знаех, че това е твоят форум. Поне не се излагай с такива простотии - интелектуалното ти ниво явно е доста ниско, но ако се въздържаш от такива коментари никой няма да разбере. Аз да съм казал, че държавата са управляващите? Очевидно си доста комплексиран и не виждаш никакви изгледи за промяна (щом пишеш такива неща). Хайде ще те оставя да си коментираш само ти във форума и да продължиш да гласуваш за тази *** - политиците.
16
0
 
0
 
! Отговори
Панчо преди 14 години
Щото сме аз и ти, за това сме на този хал.
15
0
 
0
 
! Отговори
Нестороф преди 14 години
Махай се бе ***. *** си ти. Държавата не са управляващите, ами аз и ти и всички останали в България. Върви на май*ка си у пу*тката ако щеш и пак ще си останеш един мрънкащ ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 11:За кого да гласуваме??? Не се ли изредиха всички вече??? Просто трябва всички да се махаме от тази мизерна и нещастна държава, управлявана от най-големите си ***.
13
0
 
1
 
! Отговори
КАДИЯ преди 14 години
Какъвто е вишият съдебен съвет, корумпиран, такива са СЪДИИТЕ, АДВОКАТИТЕ където продават деца, И ПРОКУРОРИТЕ НА комуниста ВЕЛЧЕВ. ВСИЧКО НАД 35Г Е ЗА ЗАТВОРА.
12
0
 
1
 
! Отговори
монархокомунист преди 14 години
Изтървана работа!Цялата държава е така!..:(
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма как,пазарна икономика,всичко се пазарува........
10
0
 
0
 
! Отговори
Templier преди 14 години
Е да... негласните истини които никой не казва... Кой не го знае това? Другарю Станишев, Вив не умеете да управлявате Републиката. Вие сте престъпници. На Вас не Ви пука за хората. Въобще не хаете за съдебната и полицията, защото тя работа за Вас, не за хората. Вашата партия е престъпна и некадърна групировка. Хора, гласувайте на 5 ти. Нека сами си определяме съдбата, а не пенсионери, *** и турци. Да изгоним хората които обезкървиха и окрадоха нашата Република за 70 години! ГЛАСУВАЙТЕ!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Купъвачът е някой *** без водомер и електромер