Жена в танк?!? Айде стига вече!

Мъжете можели да изкарат по две седмици без сапун, дамите – не
11 ное 2009 20:38,
213
Жена в танк?!? Айде стига вече!
Снимка: Булфото

Началникът на Щаба по подготовката на Сухопътните войски призова за намаляване на броя на жените в армията.

На пресконференция по повод на предстоящия празник на войските ген.-лейтенант Иван Добрев каза, че не всички армейски длъжности са напълно подходящи за жени.

По думите му процентите на жените в пехотата са от 10 до 22.

"Желанието ни е числеността на жените в дадените поделения да не е повече от 10-15. Може би трябва да се промени законовата уредба", каза той и продължи:

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се генералът.

Той призна, че жени кандидатстват за чисто мъжки длъжности в армейските редове, като даде пример с кандидатка за механик-водач на танк.

Командващият на Сухопътните войски се оплака, че в бюджета за следващата година се очертава дефицит от 60 млн. лв.

Като един от основните нерешени проблеми ген. Добрев посочи модернизацията на войските.

Той каза, че подмяната на автомобилната техника е единственото направление, по което се работи по-сериозно.

Досега са получени около 270 единици техника от "Даймлер", но по думите на Добрев са необходими много машини и подмяната ще продължи с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нико ти ли си чадо, *** като влезе да те ражда, беше силно притеснеснена, та казваше да е черно, жълто или на раета ще го преживея, само да не лае, явно не си повреден много от ДНК-то на Шаро!
131
0
 
0
 
! Отговори
Дърт ефрейтор преди 14 години
до 129, анонимната.Драга, проблема е лесно решим-задължителна казарма за мъжете поне 1 година.Който не е служил-не му се издава задграничен паспорт.Момчетата да се обучават и за армейски специалности, и за защита от бедствия и аварии, и за пожарникари.Момичетата да си стоят в къщи и да гледат деца, или да учат или да работят. никакъв антифеминизъм не е това.Но много синчета на депутати, политици и бизнесмени ще го ядат четвъртит и с лява резба в казармата, и за това я отмениха.
130
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
ДО 129Никой не е против това да има армия!.. Не мога само да си представя,как една мацка ше запретне рькави,за да смени спуканата гума на един "Зил 157" ?...Или пьк да "разтегне" Радиорелейна Станция"?... Ейнатва се чудя ;)
129
0
 
0
 
! Отговори
Сибирски вълк преди 14 години
Тоя *** повдига въпроси от преди 20 години. Това, че нему не му е ясно как се правят войници от жените, нито пък, че съвременната армия не е с щикове и копия.. Българките са доказано амазонките от Златното руно. Но АКО АМЕРИКАНКИТЕ МОГАТ ДА КАРАТ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ И ДА ПУКАТ ТОЧНО С РАКЕТИ и ОРЪДИЯ, ЗАщО БЪЛГАРКИТЕ ДА НЕ МОГАТ. Това че в армията не се къпят със седмици си е направо селска простотия. Тоя СССР възпитаник Водко Добрев е замръзнал в Сибир и праща послания от там.
128
0
 
0
 
! Отговори
Дърт ефрейтор преди 14 години
Когато имаше казарма и се ходеше поне веднъж в месеца на занятие за по 5-6 дена, всички и зиме при -27 градуса(нафтата замръзваше) и лятото при +38 градуса спяхме на палатки, върху два пръста слама отдолу. На ден се полагаше една манерка вода за пиене и миене.Стигали сме и до 30 дена на палатки из горите на републиката, без баня естествено.Не искам да си представя какво е да влизаш в радиостанция с некъпана колежка от 30 дни, и в по-особенно положение.Освем като мед.сестри ,за друго не стават.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
До: da ama neПардон. И изказването ти за тестовете за физическа пригодност без значение пола също беше смислено. Моите уважения. Една държава обаче не може да е суверенна без да има кой да я пази, без да има армия. Ако българския воин е в пола, и това е срамно, не разбирам защо нейното име се плюе тук, когато тя е там за страната си, а не се оплюват тези, които липсват в строя на тези места. Що се отнася до забележките за месечния цикъл.. войната е кръвопролитно занятие. Поне знаем цвета и.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Командващият на Сухопътните войски се оплака, че в бюджета за следващата година се очертава дефицит от 60 млн. лв.Ами като купувате розови БМВ-та и други гевезелъци как ще ви стигат парите бе ***.
125
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
Някои смениха темата,и сега се очаква проверка от даньчните :D...Май се обсьждаше темата за "жените в армията"...
124
0
 
0
 
! Отговори
eltico преди 14 години
Алоооооо за тия дето не искат армия режете се и бягайте в Турция че се точат апетити за нашата Странджа Сакар и Лудогорието, Макетата си искат Пирин и ми е интересно с какво ще ги защитите??? А за жените ми е много интересно да ги опънат в един марш на скок или на стрелби в пустинята в Ирак в някое НТЛБ!!!!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
niko i сЕ(в)рЕ да ми ядЪт точилката !
122
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
СЛУШАЙ *** ТИ АКО ДОСТИГНЕШ И 5% НА МОЙТЕ ДОХОДИ ТРЯБВА ДА СИ ЩАСТЛИВЕЦ,НЕ МОЖЕШ ДА МИ СТЪПНЕШ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ ЩОТ АЗ УПРАВЛЯВАМ 40 ЧОВЕКА КАТ ТЕБЕ ЯСНО ЛИ ТИ Е ПЕНДЕЛЧО
121
0
 
0
 
! Отговори
СВР преди 14 години
а ти пък си много остър,нешастнико.А ти запомни едно.Армия в България винаги ще има...Ами какво да направя като *** ги каза тия неща за теб,а?Че и двете ръце са ти в ***...и че ако не ти е тя,ще си умрял от глад...
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
във франция жените преминават на военно обучение, ако искат да работят в бюджетната сфера. твърдо за военното обучение-дори и саамо 2 седмици да е, но ако е и за мъже и за жени. след завършване на гимназия- 2 седмици военно обучение, като и мъже и жени се настаняват в общи спални казармени помещения-за да има равенство. Да- на задължителното военно обучение, но да е и за мъже и за жени-едновременно. и мъже и жени да ходят в запас в смесени роти! нали жените искат равенство.да! на равенството!
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля ,че трябваше да подходи по сериозно.Все пак тя не е виновна ,че се е хлъзнала на ***.Не знам, не мога да си обясня тази реакция.Но от една страна е възможно.
118
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
ааааааа не така,стой... караул си бе,каде ше ходиш ся..седи и трай :D
117
0
 
0
 
! Отговори
ЕФРЕЙТОР ХАСАН преди 14 години
аллах е велик , турски аскер+*** войнички = непобедима комбинация
116
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
кажи теб койте *** недей гледай мен,аз ти обещавам и помни много добре и нека всички тука това да го помнят-АРМИЯ В БЪЛГАРИЧ СЛЕД 3 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА,ти родители недей намесвай щот не ги познаваш личи си колко си *** и ограничен
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 114Ми то същото в момента се отнася и за мъжете войници...А също така и за полицаите...Така че,къв е проблема?А да не говорм за тоя некадърен генерал,който говори,когато е по-добре да си мълчи.
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Братя и сестри, досра ми се.
113
0
 
0
 
! Отговори
СВР преди 14 години
ми не знам кой е ***,*** много се оплакваше от теб .че си голям некадърник..и не ставаш за нищо... и че чакаш на нея да те храни,хаха..много ме развесели тая вечер...Я си признай кой те *** в казармата,та толкова мразиш военните...