Жена в танк?!? Айде стига вече!

Мъжете можели да изкарат по две седмици без сапун, дамите – не
11 ное 2009 20:38,
213
Жена в танк?!? Айде стига вече!
Снимка: Булфото

Началникът на Щаба по подготовката на Сухопътните войски призова за намаляване на броя на жените в армията.

На пресконференция по повод на предстоящия празник на войските ген.-лейтенант Иван Добрев каза, че не всички армейски длъжности са напълно подходящи за жени.

По думите му процентите на жените в пехотата са от 10 до 22.

"Желанието ни е числеността на жените в дадените поделения да не е повече от 10-15. Може би трябва да се промени законовата уредба", каза той и продължи:

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се генералът.

Той призна, че жени кандидатстват за чисто мъжки длъжности в армейските редове, като даде пример с кандидатка за механик-водач на танк.

Командващият на Сухопътните войски се оплака, че в бюджета за следващата година се очертава дефицит от 60 млн. лв.

Като един от основните нерешени проблеми ген. Добрев посочи модернизацията на войските.

Той каза, че подмяната на автомобилната техника е единственото направление, по което се работи по-сериозно.

Досега са получени около 270 единици техника от "Даймлер", но по думите на Добрев са необходими много машини и подмяната ще продължи с години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
номер 110 какви войници са жените, а. ако стане война ще видим ли войници в окопите, а? всъщност тези договори са начин да си на бюджетна заплатка, щото при частника е трудно.
111
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
НЕ НА КАЗАРМАТА И НА АРМИЯТА,това за в бъдеще ще го направим обещавам
110
0
 
0
 
! Отговори
Олак преди 14 години
Няма значение жена или мъж ,важното е като стане напечено да не си посере униформата ! А за това кой не ходил в казарма кой крив и кой прав само мога да кажа - Срам и позор за България че остана без армия ! Аз на НАТО не вервам!!!
109
0
 
0
 
! Отговори
BN преди 14 години
23:39 Breaking News - Bulgarian politic Ivan Kostov is next Space tourist !
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами тя в момента е толкова и за мъже и жени.Подписват се професионални договори.И няма нищо лошо в това да има жени в армията.А тоя генерал,май е време да отива в пенсия.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То ако стане война дали жените, които искат да са в армията на заплата ще отидат на фронта. ще отидат, ама друг път. жените са в армията сега, защото това са лесни пари, доста по лесно, в сравнение с това да работиш в частна фирма. ама ако стане война пак мъжете ще отидат на фронта. Е тогава какви войници са жените-войникът е в армията за да се бие ако стане война!
106
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
niko...човека е РАЗВЕДКА,ше те открие ей :D
105
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
до:CBP АБЕ *** ХОДИ ЛЯГАЙ НЕКЪДЕ БЕ,ЧУ ЛИ БЕ ,ХОДИ ДА СПИШ БЕ ***,МНОГО СИ *** И *** БЕ
104
0
 
0
 
! Отговори
СВР преди 14 години
В грешка си.Не съм военен.Но явно никой от пишещите тук не е бил в казармата,след като и така не разбрахте какво означава СВР...Но то си е типично по бъгарски...Да се пише и говори за неща от които не разбирате.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подкрепям казармата, но да е и за жени и за мъже-по 3 години. Нали жените искат равенство-нека да има равество! Наборна военна служба за всеки, а не мъжът да бъде дискриминиран. Равенство в задълженията, и равенство в правата. Мъже и жени в казармата заедно, и в общи спални помещения. Твърдо за наборната казарма за мъже и жени.
102
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
Жените става в армията(в БГ) само за "СС" - секретна секция = документчета и прочее ,и сьщо за ... кулинарни рецепти Top(f) Secret. :D
101
0
 
0
 
! Отговори
BigShot преди 14 години
Не знам какво разбираш от военщина и какво критикуваш да се правиш на интересна , това че някой не са ходили в казарма не значи чи всички мъже са такива.Имаше навремето доста боини подделения и службата някаде беше непоносимо тежка, стопваха ни от учения , стрелби , тревоги който е бил в бойно под. знае какво е.А при сегашните военни е направо пансион.Така че по леко с критиките.
100
0
 
0
 
! Отговори
100 преди 14 години
Лъжеш. Лично аз съм бил 9 месеца в казармата, и то след висше образование. а ако ще има казарма-чудесно- да е както в израел- и за жените и за мъжете. израелските жени могат 2 години да са наборни войници, ама българските жени ще пропищят орталъка ако има казарма за тях. А що се отнася до работата с компютър-отъде следва, че това е женска работа, а. целия прогрес на човечеството е благодарение интелекта на мъжа-нека да оставим мисленето и творчеството за мъжете!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До СВРКомандос, ходи в Америка - там ще те заринат с пари и ще си добре. Ама ще ти и скъсат *** от тренировки и учения. Тук бедната държава не може да ти дава пари за ядене и пиене, а ти да развяваш нов камуфлаж само по международни учения един-два пъти в годината и през другото време да си чешеш макарите по караулите...
98
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
до CBP МНОГО СИ МИ ТЪПИЧЪК БЕ *** НЕЩАСТЕН,КЪВ БЪЛГАРИН СИ ТИ БЕ *** ДОЛНО ***,*** СЪМ ТА В НЕЩАСТНИКА БЕ *** ТАКЪВ НЕ МИ ЛАЗИ ПО НЕРВИТЕ БЕ ***
97
0
 
0
 
! Отговори
СВР преди 14 години
Не,бе ***,не съм военен...А съм БЪЛГАРИН.А не *** като теб...плазмодий нещастастен..Такива *** като теб са предали и Цар Самуил и Васил Левски и още много достойни българи.И хилядите БЪЛГАРИ които са воюволи и не са позволили БЪЛГАРСКО военно знаме да попадне в плен.*** нещастен!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
ттт преди 14 години
Повечето от тези момичета са лесбийки, а в най-добрия случай - мъжкарани.
95
0
 
0
 
! Отговори
niko преди 14 години
до:CBP първо:не ме интересува какво означава,второ твоето мислене е супер селско и тъпо,предлагам ти да ходиш да пасеш някъде кравите *** ***.Ти военен ли си бе????????????????????????????????
94
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
А по-споко де ;) Аз си служих точно 2 години...
93
0
 
0
 
! Отговори
СВР преди 14 години
По голям пустиняк от теб едва ли има,бе нещастнико...А що се отнася до Америка ,първо разбери какво означава СВР и тогава ще разбереш дали ми харесва или не...Скапан пробит *** си ти с това мислене...Ей заради такива като теб от 1300 г ,700 сме били поробени...Щото големите ви усти и с *** не може да ги напълни човек...