Нямам желание да се прибирам в България

Костадинка Кунева е претърпяла 8 операции, чакат я още 10
25 ное 2009 07:00,
164
Нямам желание да се прибирам в България
Костадинка Кунева преди да бъде залята с киселина. Снимка: tanea.gr

"Нямам желание да се прибирам в България, защото навсякъде по улиците има много некролози на деца".

Това казва в интервю за в. „Новинар”  залятата с киселина българка Костадинка Кунева.

Българката, която от години живее в Гърция, пострада тежко преди година, след като неизвестен мъж плисна киселина в лицето й, докато тя се прибирала с метрото от работа.

"Първото нещо, което си помислих, след като усетих киселината върху себе си, беше защо този човек го направи и кой ще гледа сега детето ми", спомня си Кунева за трагичната нощ.

Твърди, че иска да говори и да се срещне лице в лице с човека, който е извършил това деяние.

Засега обаче и похитителят, и поръчителят на заливането с киселина остават неизвестни.

Кунева разказва, че не изпитва гняв въпреки целия ужас, който е преживяла.

Претърпяла е вече 8 операции, а и предстоят още най-малко 10, преди да може да покаже лицето си пред света.

Жената предполага, че атаката срещу нея е била заради синдикалната й дейност.

Още по темата

Нейни колежки се оплакали, че и те са били заплашвани да бъдат залети с киселина.

Синът й Емануел, който сега е в VI клас, е преживял „мъдро” инцидента с майка си.

"Когато идва тук, ми казва, че иска да иде на някой остров, че иска да види България", разказва жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
sas do 111 преди 14 години
Прескочил си я,защото работиш в София,а не в някой малък град.И въпроса не е само в парите.преди време на една българка й направиха операция от коксартроза БЕЗ ПАРИ,защото е законно пребиваваща.За тази операция в България на ЗДРАВНО ОСИГУРЕН искат между 800 и 1300 лева.
111
1
 
0
 
! Отговори
Тъп съм преди 14 години
Вярно съм *** и въпреки отдавна съм прескочил границата от 1300 евра с които явно се гордееш. И си работя по спецалността.Имам обаче колеги, които като знаят какви инженери са, се чудят на какъв доктор да идат. Голяма част от тези измислени висшисти няма как да си намерят работа по специалността където и да е по света.
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Петров, интересувам се от много неща, включително от условията по кредити и лизинги - все пак това ми е работата. Не виждам основа за спор по въпроса: къде е по-добре. За мен има смисъл да се живее в коя да е средноевропейска държава, само ако доходите ти са поне на средното ниво. За голяма част от емигрантите въпросът за закупуване на жилище изобщо не е на дневен ред. Ако ме убедиш, че без да докажеш легален доход и кредитна история ще вземеш заем , аз ще черпя... и то не с бира
109
1
 
0
 
! Отговори
sas do 108 преди 14 години
*** си и това си е.като сравняваш цени,сравнявай и заплати.И не ми обяснявай,че всички висшисти в българия си работят по специалността.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега, като се замисля, се съгласявам с основната ти теза: За машинно инженерче от Видин, работата като настройчик (за която се изисква средно специално) във Валенсия е една достойна реализация - не е като да редиш ламинат. За бирата няма да споря - там и без това Естрелата не е особено добра, а и предпочитам вино. Но, като ставаше въпрос за цени единствено ягодите на пазара бяха по-евтини от тези в БГ. Аде сега, *** си виж машината, че докато се пенявиш може да се е разстроила.
107
1
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Добре би било да се поинтересуваш за условията за закупуване на жилище. С изненада би разбрал, че първоначалната вноска е символична, а кредитите по-достъпни отколкото в България. Същото важи и за леки автомобили. Ако ми покажеш в България лизингова вноска за Ситроен 3 - Пикасо, 59 евро - обещавам черпя!
106
1
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Къщата ми е в средностатистически квартал, и е малка,само с 4 стай.Но щом по цената на бирата съдиш за качеството на живот в България-ясен си ми.
105
1
 
0
 
! Отговори
Тъпака преди 14 години
Бален'тия е хубав град, но спомените са ми прекалено пресни, за да повярвам как цените са същите като в България. Наистина в БГ харча повече от 50 евро на седмица за храна, но за смета на това, не плющя само боб и картофи. При 1500000 евра цена за двустаен апартамент в града, не ми се връзва вноска от 650 на месец. Освен ако не си се обзавел със някоя съборетина от квартала до плажа, където *** са мизерни като нашите. Аз не съм от Видин и не виждам връзка между бирата и чалгата.
104
1
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не съм "последна инстанция", обаче наистина ВСИЧКИ българи трябва да разберем, че сме поставени в условия на ужасяваща мизерия, разделение и експлоатация.За това приветствам всички които се решат на промяна. Не става да отидеш на екскурзия за 3-4 дни за да проумееш каква е разликата между цивилизования свят и кална, тъмна, намръщена България.
103
1
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Приятелю, отново казвам - не искам да убеждавам никого в нищо. Просто докато работих в една нормална държава, с нормални работодатели, след като си покриех разходите за спане, храна - три пъти дневно, ток, вода, транспорт до завода и обратно, ми оставаха 1200-1300 евро на месец. Разбираш ли - СВОБОДНИ пари! Ако ги смяташ за бензин това е почти 1 тон. Или две перални. Два лаптопа. Една трошка в движение. При цена 4-5 евро на кутия цигари ... смятай сам. При цена от 0.49 цента за бира от магазин
102
1
 
0
 
! Отговори
sas do 97 преди 14 години
Ей ***,на теб за това ти е добре,защото за теб най-важното е да се напиеш и да пуснеш чалга.стига с тая бира.Тук бирата може и да е по-скъпа,но и зпалатите са по-големи.А кажи ми кога в България ще си напазаруваш храна за цяла семица за 50 евро.Айде пий си бирата,пусни чалгичка и разправяй колко си добре.А ти Митрак си избий от главата глупости,че като сме емигрирали сме предали България.Предател е този който работи против България,а ние се трудим за себе си.прави разлика.
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Права си ПРИЧИНО! Майката му е майката! Не се връща само този който успее да се устрои и му е добре. Родината е една, но държавата е там, където ми е добре! Държавата *** се превърна в такава отдавна, родината България умря! Нека всички ПАТРИОТИ да отидат да си купят хляб(без инструкция за употреба) от магазин, намиращ се в Лудогорието или в Родопите, или в Разложко,после да пишат за българския език и за българско образование!!!!Не съм нихилист, но реалността е такава!
100
1
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Браво, момче! Това е мъжкото. Не да хленчат някои сополивковци за патриотизъм и родолюбие! Защото глупците /и тези с виСШУ/ не могат да сметнат, че от 1-2 мил. БГ емигранти, ако 1мил. пращат на семействата си, или на близки, по 100 евро на месец, какво е това за икономиката и стандарта у нас. А, недвижимите имоти закупени с пари от "гадните емигранти", от гадната чужбина? Тях кой ги папа?Чии заплати се плащат с тях, а ?
99
1
 
0
 
! Отговори
причината преди 14 години
просто се чудя как не сте го обърнали още на "софия срещу провинцията"защо не коментирате каква е причината жената да не се връща в България?
98
1
 
0
 
! Отговори
Мирака преди 14 години
А в по-различни времена би ли предал България за да живееш добре. Бих заложил че ще го направиш ;)
97
1
 
0
 
! Отговори
Кви 1300 евра преди 14 години
Сас, ти си типичния пример на гастербайтер, дето си вярва, че е преуспял. 1300 евра съвсем не са неппстижими в БГ, с тази разлика, че няма да даваш половината за наем например. И стига с тази пропаганда, как навсякъде било евтино, а в България скъпо. Нека някой да сподели, къде може да се пие в заведение бира за по едно евро както тук и какви доходи трябва да имаш за да излизаш поне 2 пъти в седмицата. МакДоналдс и Македония не ги броим.
96
1
 
0
 
! Отговори
sas do Мирака преди 14 години
пертов,напълно си прав.А на теб Мирак ще ти кажа,че съм щастлив,че съм успял в чужбина,където започнах от нулата.Това опровергава твърденията на *** за които е в сила поговорката"В *** ***,но патриот бъди"
95
1
 
0
 
! Отговори
петров до sas преди 14 години
Абе, човек, кажи че живееш зле! Ама мнооооого зле!Ти не разбираш ли какъв е гъдела на сънародниците ни? Ти ако си зле, ще има много щастливи "сънародници" тук.Така ще се радват завалиите, като че ли те стават по-богати, по-красиви, по-умни!
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е то тез пари за стриптииз могат да се изкарат и тука
93
1
 
0
 
! Отговори
Мирака преди 14 години
Ако се погрижиш да оставиш нещо на тези след теб ще е по-друго за тях.