Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари

Лазар Груев изпрати писмо до медиите
23 дек 2009 20:20,
387
Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев заявява в становище, получено в БТА, че е огорчен от факта, че съдиите и служителите от съда, които са положили огромни усилия през годината, са лишени от справедливо възмездяване на техния труд.

Становището на Груев е по повод факта, че няма да бъдат отпуснати средства за допълнително материално стимулиране в сферата на съдебната власт.

Ясни са трудностите в държавата, но причините за проблема са другаде. Съдебната власт от никого не е взела тези пари и никого не е ощетила, пише в позицията си Груев.

Те са спестени в резултат на доброто управление на нейния бюджет. Тези икономии са постигнати чрез по-голямо натоварване на работещите, заради незаетите щатни бройки. Коледните добавки във ВКС бяха определени не на калпак, а след внимателна преценка за приноса на всеки съдия и съдебен служител и при това не в пълен размер, пише в становището си Груев.

Беше предвидено някои въобще да не получат бонус, за други имаше значително намаление. Подобни действия не съответстват на принципа на разделението на властите и са неприемливи в една демократична и правова държава, пише още Груев в позицията си до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
0
 
! Отговори
Стефчо преди 14 години
На който не му харесва работата , си подава молбата и напуска. Това е.
346
0
 
0
 
! Отговори
Стефчо преди 14 години
В моята фирма на който не му харесва или допада нещо си подава молбата и напуска. Така ,че г-н ..Груев ли сте Х..ев ли сте , ми е все едно за Вас. Законодателя е дал възможност за избор .Ако не Ви харесва ...върнете се и прочетете първия ми ред. На всички останали наистина трудови българи, пожелавам Честита Коледа и Весела и успешна Нова 2010 година.
345
0
 
0
 
! Отговори
до331 преди 14 години
радвам се че си ядосан 5000лв не са малко но ще си ги избиеш през 2010 от рушвети гадни празници ти желая от РОСЕН
344
0
 
0
 
! Отговори
Юрист преди 14 години
Какъвто господаря му Гоце,такъв и слугата му Груев. Ако има малко добллест ще си подаде оставката веднага.Но къде доблест и съвест у комунист! Пэълен ***.И от този народът очаква правосъдие и почтеност!
343
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И хората от НАП са огорчени! Интересно ще е да видим как ще се върже бюджета за 1-во тримесечие на 2010!!!
342
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
Като си огорчен, НАПУСНИ, отиди в частния сектор, да видиш как се изкарват пари, стани адвокат, ходи се оплачи на ГОЦЕ, нали той те назначи. НАГЛЕЦ.
341
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
Винаги досега съм подкрепял всеки един протест на работещи - животновъди, земеделци, лекари, учители, шофьори, полицаи и т.н. и т.н. Убеден съм, че това е солидарността, която прави едно общество по-силно и по-справедливо, а завистта, подхилванията и псувните са типична балканска проява. НО...........за пръв път мога да кажа, че съдебната система е една тотално провалила се каста и в основата си трябва да бъде благодарна, че не е подложена на репресии - както политически, така и граждански!
340
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 14 години
Зайче-байче, наистина ли допускаш, че държавата прибира от работещия в частния сектор повече данъци и осигуровки, отколкото от този на държавна работа???!!!???? При някои хора съотношението на събираемостта е 100% (държавна работа) срещу 0% (частен сектор). Честно казано мислех, че това е ясно на всеки живял в България през последните 20 години.
339
0
 
0
 
! Отговори
зайче преди 14 години
Моля те дедо Коледа направи тази година повечето държавни служители да преминат в частния сектор и те да започнат да плащат данъци на тази държава за да видят и те как става това.Благодаря.
338
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
ranarsa, само да не забравяме да отбележим, че Дяволът в случая е инфантилното *** \разбирай Дянков\, не защото е оставил през премии съдената система, а защото си позволи не само да прекрачи Закона за бюджета, а защото във време на криза, изправи една прослойка срещу друга, чиято работа не може да бъде квалифицирана като "ефективна" и доказателството за това са новини от типа "Дете уби дете"!
337
0
 
0
 
! Отговори
do 331 преди 14 години
KAJI OT KADE SA PARITE?
336
0
 
0
 
! Отговори
Снежанка преди 14 години
Често пъти чуваме от представители на съдебната система, когато коментират простъпка на някое лице"Не е морално, но е законно", и съответно следват оправдателни присъди.Ще им отговоря с тяхните думи за исканите от тях премии - може да е законно, но не е морално!
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГруХев срам от Бога и от Хората НЯМАШ ЛИ ! Като ти гледам наглото Овче изражение-Не нали?!
334
0
 
0
 
! Отговори
ekspert преди 14 години
Аз също съм огорчен,моите колеги също са "положили огромни усилия през годината и бяха лишени от справедливо възмездяване на техния труд".Резултатите бяха "постигнати чрез по-голямо натоварване на работещите, заради незаетите щатни бройки". Цялото ведомство в което работя бе лишено от ДМС, от техническа, от коледни ,от бонуси, както искате го разбирайте, но не сме ревали. Както е за едни така трябва да е и за всички. Шо за наглос в тази криза !
333
0
 
0
 
! Отговори
ufo^^ преди 14 години
КЪМ 322....Пич, не те знам работещ магистрат ли си, мързелуващ магистрат ли си, но според мен близо 85 % от твоите колеги са работещи ЗА СЕБЕ СИ МАГИСТРАТИ...тъй че няма кво толкова да ревете като обрани попове....
332
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Значи ли, че като са се само накичили с емблемата "независими" могат да се друсат самодоволно на главата на народа? Оялите се магистрати на фона на всеобщата мизерия и криза очевидно са загубили всякаква мярка и за тома трябва да бъдат законово вкарани в пътя!
331
0
 
0
 
! Отговори
отвратен от глупостт преди 14 години
Тези пари, които се полагат на съдебната власт не са взети от вашия джоб, нито от този на пенсионерите! Отвратен съм от глупостта, наглостта и невежеството на болшинството хорица! Радвайте се на гуруто си от "Си Банкя" ООД и неговия послушник Дянков. Пожелавам ви ТЕ ДА ВИ ОПРАВЯТ!!! ХА-ХА-ХА
330
0
 
0
 
! Отговори
Ranarsa преди 14 години
Съдебната система не е независима.Тя е репродуктивен орган,каквито има при влечугите.В условията на демокрация никой не може да се самоизбира и самоназначава.
329
0
 
0
 
! Отговори
работещ магистрат преди 14 години
По всичко личи Луцифер, че си комплексар, и за собственото ти неблагополучие искаш да обвиниш друг. Именно по този начин държавата, в лицето на Борисов и Дянков, стимулират съществуването на такива като Красьо. Защо тогава като закъсаш тичкаш в съда, а? Дали точно ти си платил данъците, защото аз съм ги платила и храня точно такива безделници като теб!
328
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
баси наглеците. немам думи