Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари

Лазар Груев изпрати писмо до медиите
23 дек 2009 20:20,
387
Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев заявява в становище, получено в БТА, че е огорчен от факта, че съдиите и служителите от съда, които са положили огромни усилия през годината, са лишени от справедливо възмездяване на техния труд.

Становището на Груев е по повод факта, че няма да бъдат отпуснати средства за допълнително материално стимулиране в сферата на съдебната власт.

Ясни са трудностите в държавата, но причините за проблема са другаде. Съдебната власт от никого не е взела тези пари и никого не е ощетила, пише в позицията си Груев.

Те са спестени в резултат на доброто управление на нейния бюджет. Тези икономии са постигнати чрез по-голямо натоварване на работещите, заради незаетите щатни бройки. Коледните добавки във ВКС бяха определени не на калпак, а след внимателна преценка за приноса на всеки съдия и съдебен служител и при това не в пълен размер, пише в становището си Груев.

Беше предвидено някои въобще да не получат бонус, за други имаше значително намаление. Подобни действия не съответстват на принципа на разделението на властите и са неприемливи в една демократична и правова държава, пише още Груев в позицията си до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
То се говори и за предсрочни избори, нали? Истината е, че откакто е встъпило това правителство, единственото, което прави е ревизия на предишните управляващи. Доколкото знам, никой не си е избирал ревизьори!
286
0
 
0
 
! Отговори
до Михаела преди 14 години
И още нещо - ако тръгнете да съдите Дянков в Страсбург, това, което със сигурност ще стане, е да вдигнете още повече рейтинга на Бойко, защото повече от 90 % от данъкоплатците са РАЗОЧАРОВАНИ от съдебната ни система, за която дори и от Европа казват, че била корумпирана !
285
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Маму стара на конспирация ми мирише тука никой не ще да каже какво е работил тоз огорения човек от снимката.
284
0
 
0
 
! Отговори
do Mihaela преди 14 години
Не забравяй, че се говори за свикване на Велико Народно Събрание, което ще рече, че може да има промени в конституцията, което пък означава, че съдебната система може и да не бъде на собствен бюджет !
283
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Да,права си,че не я нападаме,но то е просто поради факта,че сега иде реч за съда!Иначе и в образованието ни(а то всъщност и къде ли не още,освен сигурно в политиката,погледната през очите на нашите ***,наречени политици)е помия,за която наистина трябва Чистач със здрави нерви!!!
282
0
 
0
 
! Отговори
Ne poznavam tezi преди 14 години
lichnosti
281
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Много се радвам. Кво се жалват, подкупите, които вземат, са много над 5000 лв. Не им ли стигат, та ламтят за още?! И то в момент, когато майки се чудят с какво да купят на децата си дори мизерен подарък, а пенсионерите ще си получат щедрите 25 лв. коледни през януари?!
280
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
МАРТИ, "Щом е демократично един да взема бонуси,а друг да духа супата,значи и обратното е също демокрация!!!Или се лъжа??? ", аз не защитавам подобна теза! Напротив! На мнение съм, че трябваше или всички да получат коледни добавки, или никои да не получи! Не да дадат на учиелите, а всички други, също като тях- редовни данъкоплатци, да изкарат една примитивна коледа!Интересното, обаче, е че не нападата така неефективната образователна система, както нападате съдебната!
279
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Аз също не съм защитник на този или онзи,но за разлика от теб виждам и казвам нещата им с истинските им имена,такива каквито са!Не ми трябват очила,за да видя,че живеем в бардак,в който важи закона на по-силния или по-добре казано,на този,който може да си плати,за да бъде над закона!И за това голяма вина има и така наречения от теб НЕЗАВИСИМ(?!)БЪЛГАРСКИ СЪД!!!
278
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
ЖАЛКО Е, КОГАТО СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В СЛЕПЦИ С ОЧИ!
277
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
МАРТИ, ще те разочаровам- аз няма да получа нищо, защото не съм нито магистрат, нито служител на съдебната система! Не тълкувам "разни точки, алинеи и параграфи", за да докажа колко съм такава или онакава, а защото, за да можеш да противостоиш на мнението на някой друг, трябва да си достатъчно добре аргументиран.Точно като в съдебната система- за да можеш да издадеш правилната присъда! Страшно е и жалко, когато човек не иска да види нещата такива, каквито са.
276
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Щом е демократично един да взема бонуси,а друг да духа супата,значи и обратното е също демокрация!!!Или се лъжа???
275
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
A kakvo shte kazete za misalta,da niama otdelni zatvori za maze i zeni
274
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Ами хайде да го осъдите,тъкмо ще си вземете парите за Коледа!!!Ама се иска дупце,а Вие го нямате!!!То не е само да четете и тълкувате разни точки,алинеи,и параграфи,ами се иска и дупце,за да ги изпълнявате!!!
273
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
Разберете, че в крайна сметка Дянков не прави реверанс на общественото мнение дали трябва или не съдебната система да получи коледни добавки, а упражняма един диктаторски подход към всички, които лиши от правото да получат бонуси. Този подход не би трябвало да се толерира, защото всеки, които изпитва елементарно себеуважение, би си дал сметка, че ДЕМОКРАТИЧНА България не може да бъде управлявана по този начин!
272
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Ти от тях ли си???
271
0
 
0
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
от: до yann***mail.bg, в Страсбург могат да осъдят това инфантилно *** Дянков, по точка 3 от Закона за бюджета на Република България- за престъпление по служба, тъй като Централният държавен бюджет се дели на две звена-Републикански бюджет и бюджет на съдебната система, а съдебната система е независима. Осъждате работата на тази система, а не осъждате факта, че един министър си позволява да нарушава Законите, които толкова много искате да се спазват.
270
0
 
0
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 14 години
ПРИЯТЕЛЮ,ЕДНО ЩЕ ТИ КАЖА И МЕ ЧУЙ ДОБРЕ: ЗЛОБА В СЕБЕ СИ НЯМАМ,ИМАМ РАЗОЧАРОВАНИЕ,ЖИВОТА МЕ НАПРАВИ ТАКЪВ, КАКТО И ПОЧТИ ВСЕКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩ В ТАЗИ СТРАНА,ОПТИМИЗМА Е ЗА ГЛУПАЦИТЕ И НЕДОРАСЛИТЕ ДА ВИЖДАТ РЕАЛНОСТА,НЕ ЖИВЕЙ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ И НЕ КАЗВАЙ НА ЧЕРНОТО БЯЛО И НА БЯЛОТО ЧЕРНО,БЪДИ ИСТИНСКИ,АЗ СЪМ РЕАЛИСТ,ПРОЧЕТИ НЯКОИ ИСТИНИ http://bultext.tripod.com/Z_marfy.txt
269
0
 
0
 
! Отговори
до yann@mail.bg преди 14 години
***, преди да осъдиш всичките онези над 90 % от данъкоплатците, които смятат, че съдебната ни система е корумпирана, първо ще трябва да докажеш, че у нас няма корумпирани съдии ! Можеш ли да докажеш, че у нас няма корумпирани съдии ? Скоро се говореше и за поръчители на убийства от / бивши / съдии ...
268
0
 
0
 
! Отговори
дедо преди 14 години
На мен окръжен съдия ми е искал пари, хем бях прав.Делото зацикли докато адвоката не ми каза колко пари иска съдията и не ги платих.