До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен

Черната прогноза е на Българската стопанска камара
18 яну 2010 13:36, Красимир Ангелов
301
До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен
Снимка: БГНЕС

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.

“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто. В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви  председателят на камарата Божидар Данев.

Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.

Според прогнозите на БСК, България ще достигне дъното на икономическата криза през второто тримесечие на тази година, но не е ясно кога ще се оттласне от него.

За да се реши проблемът с безработицата, от камарата предлагат активизиране на работата по национални инфраструктурни и други обекти, в които да бъдат ангажирани безработните.

Те могат да бъдат заети в газификацията на страната, в санирането на жилищни и обществени сгради, в довършването на язовири и пречиствателни станции.

Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
harry преди 14 години
Така им изнася да говорят, за да държатзаплатите ниски и хората бедни! НЕЩАСТНИЦИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ...! Ама то пък кой ли иска комунистически мекерета и отрочетата им...!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
така ви се пада ***. нали истерично и с пяна по устата скандирахте "Бойко, бойко" нали искахте ГЕРБ, еми на ви сега. сега яжте големите ***. оооо нееее. нека позная. сега бойко тиквата отново ще се покаже по тв-то и ще каже "Сергей е виновен". аве защо ли имма чувството, че ГЕРБ (ако не бъдат свалени предварително) 4 години все едно и също ще повтарят "Сергей е виновен за това" "Сергей е виновен за онова". "Сергей е виновен за всичко"
35
0
 
1
 
! Отговори
bonev преди 14 години
prognoziraha edvali ne GIBELTA NA BG PRES 2010 ili BANKRYTA
34
0
 
1
 
! Отговори
polezem savet преди 14 години
Koito ima selo, da go pazi kato zenicite na ochite si !Savsem na skoro parche obrabotvaema zemia shte bade po-cenna ot zlato ! Zemiata e nasheto spasenie, no tova shte go razbereme samo kogato ni ogladneiat i zadnicite!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ооо това не е вярно. та нали на власт сега е любимият ви бойко. нали той победи лошите комунисти. нали сега властта е в него.той може и знае най-много. тази новина е лъжа и сега бойко ще се появи на екрана по новините и ще каже че Станишев е поръчал написването на тази новина, с цел дискредитиране на ГЕРБ, защото откакто ГЕРБ е на власт всее хубави неща се случват и всеки е богат.п.п. нали искахте ГЕРБ, еми сега така ви се пада. аз съм си стоматолог и работя на частно и никой не може ме уволн
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!
31
0
 
1
 
! Отговори
pla4i преди 14 години
6ibanata bg nema da se upravi hubavo 4e ne ni iskat vizi
30
0
 
1
 
! Отговори
екшън герой преди 14 години
Оо да!!! Екшъна е неизбежен!
29
0
 
1
 
! Отговори
Bachkator преди 14 години
to hubavo, g-n Danev, s nacionalnite infrastrukturni proekti ama kato nyakoi ne mogat da zavaryavat i da burkat ciment i da asfaltirat, tyah kakvo da gi pravim?
28
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
Защо лъжете хората това не е прогноза това си е жива реалност. Ами неплатените с месеци заплати и осигуровки . КОГА НАЙ ПОСЛЕ И ТЕЗИ РАБОТОДАТЕЛИ ЩЕ ГИ ХВАНЕ НЯКАКЪВ ЗАКОН . КОГА ЩЕ ИМА ЕДИН ВКАРАН В ЗАТВОРА ЗА ТОВА НЕЩО. Или това е дребна работа дребна ама ще ви се стовари на главите господа управляващи ако дремете още.
27
0
 
1
 
! Отговори
ББ-палячо преди 14 години
Айде бе Гербаджий...защо млъкнахте?Та нали вие до преди 5-6 месеца твърдяхте,че онзи *** ББ щял да ни оправи...Какво стана???Май *** се справяха по-добре с положението...Или сега ще почнете да се оправдавате с измислената криза....
26
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 14 години
Ква работа ,какъв хляб , те тия са толкова задръстени , че и една *** не могат да си направят ,като хората.
25
0
 
1
 
! Отговори
освен ттва преди 14 години
Кат не гласувате за СДС, така ви се пада. Гладувайте и ревете.САМО КОСТОВ
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Vaz osnova na kakvo shte se uvalichat jilishtata i koi po-tochno shte se napane da gi kupi... ? Samo sas stroitelstvo i targovia nemoje. ! Bez visoka tehnologia i proizvodstvo nishto ne stava. Zashto Kitai izpluvaha ? Te ne sa originalni , no sa proizvoditelni. Taka che ako iskate da oceleete ostaviaite pisalkite i se hvashtaite za motikite.. ! I otvlichaniata i otkupite shte sa do vreme! Zakon niama, no na vsiako deistvie ima prtivodeistvie po zakonite na DJUNGLATA ! Badete zdravi!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
" В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто Че това си е повече от една четвърт от населението на България. Как ще стане тогава обща безработица 20%, в другите части на страната трябва да е около нулата. Нещо пак не са си дооправили сметките.
22
0
 
1
 
! Отговори
не е истина...... преди 14 години
Ще има ЕкШън, хората няма да издържат!
21
0
 
1
 
! Отговори
фактолог преди 14 години
проблема не е в парите. картинката е следната: има умни хора в бизнеса и управлението - има работа. няма умни хора - няма работа. нашите са борци и милиционери. нещата са ясни.
20
0
 
1
 
! Отговори
безработна преди 14 години
А после реват - имало кражби, измами, деца обират старци... Дайте работа, дайте хляб на хората, да видите как тая страна ще ЦЪФНЕ!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дее професор Вучков , да ни поведе на бунт тоя веэдесъщии Левски
18
0
 
1
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
*** ни изядоха парите! по 10 деца и 10 внучета и си получават редовно детските!