Съдът наложи възбрана върху "Каза Домини"

Хавальов вече не бил собственик на хотела
5 фев 2010 16:50,
45
Съдът наложи възбрана върху "Каза Домини"
Снимка: casadomini.com

Съдът е наложил възбрана върху скандалноизвестния хотел "Каза Домини" в Рибарица, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Комисията е внесла в Софийския окръжен съд и в Ловешкия окръжен съд иск срещу собственика на хотела.

От съобщението става ясно, че собственик на "Каза Домини" вече не е соченият за близък до ДПС Арбен Хавальов, а Юрий Дудински.

Справка в Търговския регистър показва, че бизнесменът е управител и собственик на редица фирми, в които преди време е участвал и скандалният бизнесмен Арбен Хавальов, но името му вече е заличено от тях.

Дудински и Хавальов са обвиняеми заедно с още четирима души за участие в организирана престъпна група за документни измами и данъчни престъпления.

Още по темата
Според прокуратурата те са източили близо 10 млн. лева ДДС за периода 2002–2003 година, като са използвали над 100 фалшиви или вече фалирали фирми.

В края на януари пък Пернишкият окръжен съд осъди Арбен Хавальов на 3 години условно за укриване на данъци.

Искът на комисията "Кушлев" срещу Юрий Дудински е за над 3 милиона лева.

Освен хотел "Каза Домини", Комисията иска да бъдат запорирани още няколко имота, собственост на Дудински, негови акции, както и всичките му банкови сметки.

Искът за конфискуване на имуществото на Дудински ще бъде внесен след влизане в сила на присъдата за данъчни престъпления и документни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сградата е на стотина метра от нашата вила, гледам я откакто се строеше. Доста далече е от хубава. Даже панелките от соца повече ми харесват (а те не ми харесват изобщо), защото поне не са кичозни. Но това е така защото *** комплексар и нямам вкус.
42
1
 
3
 
! Отговори
над 55 преди 14 години
Ама да го национализират най-после.Но какво ще кажете за строежите по морето.Мълчите а.Що никой не пише за тези замйци бе хора.та това там си е едно чудо,да не кажа нещо друго.Ей сега на моряците(риболовците)ще им съборят бунгалата.Не не им пречат,просто загрозяват картинката.Винаги съм бил почитател на морето ,ама при тези приватизатори и собственници предпочитам да си похарча парите другаде.
41
1
 
3
 
! Отговори
LSFC преди 14 години
''Хотел''? Това беше един голям бардак в който работеха елитни ***...
40
1
 
3
 
! Отговори
arabin преди 14 години
само едно мижаво хотелче???????????? пак ли ни хвърляте прах в очите, карайте ги наред, на дали 30% ще успеят да докажат доходи за да ги имат тези палати, смотана държава
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЙ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ИСТИНАТА ЗА ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ ОТ БАН,ЗА КОИТО ГОВОРИ ДЯНКОВ
38
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
сега някой от тези които плескаха,че сме най умната нация нека каже дали сервитьорките ,пиколата и компаньонките са по умни от разпускащите EU пенсионери?чакам мнения по този въпрос!сервитьорка от хотел ИМПЕРИАЛ открила нова планета,или БГ компаньонка разбила ядрото на атома,а БГ гей открил топлата ВОДА И КОЛЕЛОТО ИЗВЕДНЪЖ!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдът наложи възбрана ама условно!
36
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
ще стане разбира се туристическа дестинация за европейски пенсионери!нали за такава я нагласиха бетонните глави?!кеф ти ***,кеф ти наркотици или алкохол!EU пенсионерите могат на воля да разпускат!само мазута през буркас Е Б А мамата на целия замисъл,но АЕЦ беляне ще компенсира туристите с атомна атракция дано да не се случва като в чернобил!всички ще сеем репички и ще заставаме мирно като ни извикат "ГАРСОН".............
35
1
 
3
 
! Отговори
ГАБИ преди 14 години
Дано държавата,като вземе да стане,Дом за възрастни хора,защото наистина има нужда от такива...
34
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
това са масовите убийци идеолози на геноцида в БГ!!!1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс") 2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН 3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането 4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки 6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането 7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН 8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН 9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк 10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите 11. Д-р Иван Костов - ВМЕИ "Ленин" 12. Емил Хърсев - ВИИ "Карл Маркс" 13. Татяна Хубенова - Икономически институт, БАН 14. Д-р Димитър Иванов - Икономически институт, БАН 15. Професор Лилия Каракашева - главен директор, Министерство на външноикономическите връзки 16. Д-р Найден Найденов - заместник-министър на икономиката и планирането 17. Д-р Невяна Кръстева - научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки 18. Георги Панков - заместник-министър на икономическата реформа 19. Професор Огнян Панов - директор, Институт по държавно и стопанско управление 20. Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки 21. Д-р Огнян Пишев - старши икономически съветник на президента 22. Д-р Иван Пушкаров - Икономически институт, БАН 23. Професор Димитър Шопов - заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване 24. Боян Славенков - Икономически институт, БАН 25. Професор Стефан Стоилов - министър на икономическата реформа 26. Професор Милчо Стоименов - ВИИ "Карл Маркс" 27. Професор Тодор Вълчев - Икономически институт, БАН 28. Христина Вучева - Научно-изследователски институт, Министерство на финансите 29. Венцислав Антонов - ВИИ "Карл Маркс"
33
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
доган е просто една от марионетките на генералите от ДС ограбили и провели геноцид над собствения си народ..................разбира се под диктовката на 29 бетонни професорски тикви!
32
1
 
3
 
! Отговори
teteven,kiro преди 14 години
v danoto e doganov
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А мене ми е интересно що никаде не се споменава името на Доган а само ДПС, тия имоти не са на ПАРТИЯТА като цяло тия хора не са познати на партията или бизнес партниори.Те са познати и бизнес партниори на Доган, някой пази Доган като златно яйце не само тия който са писани като собственици на негови имоти а и пресата и хора управляващи и в момента.Изглежда театъра продължава и ще продължава още дълги години.
30
1
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Извинавам се за БТви!!!Това е Диема 2!!! но и там не е по различно!
29
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
да поясня за неразбиращите!МУТРАТА е грабила най меко казано труда Ви!държавата конфискува ограбеното ,какво Ви топли това?нима някой ще Ви върне нещо?някой ще каже,че има възмездие за изядените кюфтета ли?ами лошо момче беше ама го правеше за Ваше добро както имаше и песен сътворена от оня *** трифонов "ще видите колко са светли душите ни"ние се жетрваме за Вас и светлото Ви бъдеще!
28
1
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Поредни фоерверки!Хора,вижте по БТви в този момент каква помия се лее!Какво очаквате да се промени?!Цинизми,каруцарски жаргон.Американска ПОМИЯ!
27
1
 
3
 
! Отговори
nekoisi преди 14 години
Добре де, в Рибарица има още един хотел дето се говори (от местните) че също е на Доган - Green Palace май се казваше. Виждал съм го на живо, той е малко извън селото, но си личи, че доста милиони са изсипани и там. Човек от Рибарица ми е казвал, че този хотел персонала му е по-многоброен от леглата и има доста лукс - явно не е направен да се печели, та интересно е защо за него никои нищо не споменава, или вече някои го е узаконил съвсем....
26
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
явно си комплексар и нямаш вкус..сградата е хубава!Ти явно си падаш по панелките построени от соца,,
25
1
 
3
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Съгласна съм с теб... А кото си помисля колко още подобни хотелчета има построени с откраднати пари от държавата - което автоматично ги прави държавна собственост - ако им се отнема, държавата ще реши проблема с домовете за сираци и старческите домове...
24
1
 
3
 
! Отговори
технолога преди 14 години
червената *** от ДС назначила некви *** същества наречени МУТРИ да тероризират и грабят народа с цел редуцирането му до заветните 5 милиона!това имущество никога не е било тяхно и след като мисията завърши стадото е доволно ,че е ограбено,а виновниците уж са наказани със строго порицание за дето са яли и пили за ваша сметка!от това следва,че самата шайка наречена държава Ви е ограбила!коментарите оставям на просветените дето ядоха кюфтетата..........