Бедността се феминизира, отчетоха от КНСБ

Повечето безработни у нас са жени, а и заплатите им са по-ниски
5 мар 2010 12:15,
40
Бедността се феминизира, отчетоха от КНСБ
Снимка: БГНЕС

"Може да се говори за феминизация на бедността у нас", обяви лидерът на КНСБ Желязко Христов.

По думите му там, където глава на домакинството е жена, семейството е по-бедно с 25-30% спрямо другите домакинства.

"Жените са по-голямата част от безработните, заплатите им са по-ниски, те са и жертва на трафик на хора", посочи Христов.

Той допълни, че жените у нас са по-образовани, но шансът има да намерят работа по специалността е по-малък.

"Високото равнище на безработицата в определени региони и острият недостиг на работни места ще принуди много жени да приемат работа при всякакви условия и на всяка цена, което е предпоставка за разширяване на обхвата на сивата икономика", каза още синдикалният лидер.

Желязко Христов каза още, че средната работна заплата на жените през 2009  година е с 15,7 на сто по-ниска от тази на мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
13
 
! Отговори
* преди 14 години
Едиствената причина, поради която много жени работят нещо, което приляга повече на мъже се нарича НУЖДА. Погледнете реално и оценете ситуацията. След 35-40 -годишна възраст жените и с образование трудно си намират работа. Защо коментирате пиклите, които си имат спонсори и не им се налага да работят?
14
0
 
4
 
! Отговори
Чудак преди 14 години
Е при такова,задълбочено,аналитично и овъртяно от статистиката изявление,не ми е чудно че синдикатите я докараха дотам да не знаят какво защитават.Ако случайно решат да защитават от колаборациите им се раждат недоносчета.
13
5
 
10
 
! Отговори
4040 преди 14 години
каква вина бе приятел :) и кой ти я натрапва, ако са тия от КНСБ...спокойно - те четат статистики на амбалажна хартия с подписа на Вълко Червенков ;)Проблема е друг - защо жените се мислят за мъже, и обратното...всеки 3ти нашенски *** си скубе веждите и има "собстен" бизнес, а жените ни забравиха какво е нежност и красота - и се втурнаха да стават бизнес дами и да водят "динамичен" живот...и те имали амбиции-сякаш да отгледаш собствените си деца е малко предизвикателство или е безцелно!
12
10
 
11
 
! Отговори
_I_ преди 14 години
Да, младите жени са предпочитани за работа, дори и да нямат стаж, дори да не са с необходимото образование, дори да не разбират много неща от занаята си, дори да правят и едвам половината от това, което прави един мъж. Една усмивка, едно разголено деколте и късата пола и ги назначават!
11
8
 
12
 
! Отговори
Mozaka преди 14 години
Имам колежки, които по цял ден се почесват и раздумват с приятелки, а са с големите претенции!Моля не ни натрапвайте вина!
10
10
 
11
 
! Отговори
Mozaka преди 14 години
Хайде ревлите, които не са си намерили спонсор да ми кажат какво работят и могат ли със сигурност да заявят, че взимат по-малко от колегите си на същата позиция???Ами да сравним трактористите, шлосерите, миньорите и строителите с шивачките и миячките на чинии, например... Къде е по-опасна и трудоемка работата??? А за офис работа - да имате да вземате, драги дами, полуавате си точно колкото мъжете, а губите в приказки и кафенца половината от деня!
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми така е. Жените, имали нещастието да се родят като българки и нямащи възможността да избягат в чужбина, им се налага да търпят мизогините-комплексари българи. Пък и икономическата ситуация в страната е такава, че работодателите избягват да дадат важни постове на жени, които имат планове да раждат деца.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Появата на "известния финансист" е на път да се превърне в една от най големите катастрофи в България след 1990 година. Той е детето чудо на пожарникаря Борисов дошло от САЩ да ни покаже как се прави най добрата анти кризисна програма в света и е сред "най често цитираните учени-икономисти". Но анализът на измислената от него и от такива като него Световната банка програма DOING BUSINESS, приложена в Грузия, Албания и Азербайджан показа пълен порвал и е закрита.
7
8
 
5
 
! Отговори
4040 преди 14 години
ето жена с достаъчно разсъдък! вие с коментарите по-долу, оставете комплексите и болните си кариеристки амбиции.....кой какви патки хранел!
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е и в най-развитите европейски страни, така е и у нас. Естествено е, заради нашата роля и като майки.
5
8
 
7
 
! Отговори
4040 преди 14 години
Глупости!
4
12
 
19
 
! Отговори
Да,ама не ! преди 14 години
Глупости на търкалета ! Жените (особено по-младите) у нас са предпочетени и по-добре платени, отколкото мъжете. Да не говорим, че огромна част от тях ги поддържат по няколко "спонсора" ...Като излезеш по улиците на всеки български град виждаш много повече добре облечени жени, отколкото мъже ! След като се делим как ли не, сега не ми се иска да ни разделят и на "мъже" и "жени", но това е обективната истина ! Мъжете са за оплакване, а не жените в БГ !!!
3
9
 
18
 
! Отговори
Абе преди 14 години
Ей мушмоло, ти знаеш ли колко патки храня в нашата фирма, щото шефовете ги анеха, а сега се чудим кво да ги правим. Няма мъже и жени - има можещи и неможещи. Стига с тези деления, дискриминации и други такива спекулации.
2
7
 
4
 
! Отговори
mm преди 14 години
cenata na emancipaciqta
1
3
 
22
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
ами сетете се бе, синдикалисти! Наближава 8-ми март! Това не е ден за протоколни букети и женски купони, ами ден за отстояване на правата на жените - социални, трудови...