МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
иван иванов преди 13 години
песен за българската полицияв трудни времена живевем.народът иска мирни дни.дейността ни ще успееза по-светли бъднини.мисия имаме голямада пазим народът свой.убийства и мафия да няма,крадци и обири безброй.народът мирно да живее,спокоен за своя труд,живот,крадецът да не посмее да грбиденем чужд имот.заклели сме се ний пред богая,да бъдем на народа страж.силата на властта нио строгада му вдъхва тя кураж.припев:навсякъде ние бдим-по улици и площади.мафията ще сразим./2не и
209
0
 
0
 
! Отговори
fffff преди 13 години
BRAVO NA POLICAITE TOZI PUT,TAKA TRQBVA DA SE DEISTVA S NARKODILARITE,DORI E MALKO,TRQBVA6E DA IM IZPO4UPQT GLAVITE,DA NE MOGAT DA HODQTEDIN PUT I VIE DA SI SVUR6ITE RABOTATA GOSPODA POLICAI,NO NE SPIRAITE DO TUK A PRODULJAVAITEUSPEH!
208
0
 
0
 
! Отговори
Дичо преди 13 години
На Българското общество се поднесоха два варианата.Предстои арест на криминално проявени,пуска се Веско Маринов,а полицията танцува-между другото танцуващите полицаи бяха убийствени,криминално проявения получава задушаване от смях и изненада.Този вариант се предлага за хора боледуващи често,но имащи притенции за бандити.Сега идва ред на стандартния вид,но има възможност да се направи микс от двата вида арести-танцуващи и насочващи оръжие с качулки.И жалби-няма.
207
0
 
1
 
! Отговори
mddd.ddd преди 13 години
NEKA DA GI BOLI ,AMA MNOGO DA GI BOLI , SMURT ZA NARKODILARI .
206
0
 
0
 
! Отговори
един полицай преди 13 години
В България има под 27 000 служители в МВР с полицейски правомощия - охранителна, криминална, гранична полиция и вътрешна сигурност. От тях поне една четвърт са началници, които никога не упражняват дадените им по закон правомощия. Вярно е, че полицията не работи ефективно. Щатовете и структурата на полицията са от преди 40 и повече години. Няма политическа воля за промяна. Не търсете вината в полицаите на улицата, отговорно за състоянието на полицията са ръководителите на държавата!
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как защо? Нали ще останат без публика ***-престъпници! А те са родени артисти.
204
1
 
1
 
! Отговори
ще боли преди 13 години
Когато *** посекат с брадви семействата на милиционерите (не искам да злоупотребявам с престижната дума "полицаи"), ще боли много, ама много.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От снимката струи интелект......Кога България ще възприеме нормите на страните от ЕС и ще изисква задължително ниво на образование поне бакалавър за полицаите?
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много им са меки китките на тези полицаи.
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и за кофражисти не стават
200
2
 
3
 
! Отговори
сс преди 13 години
негодни куки , даже родителите им са видяли зор докато ги научат ,че като се ходи до тоалетна трябва да си вадят оная работа
199
1
 
7
 
! Отговори
А.С.А.В. преди 13 години
Родната милиция бездушна зган от страхливи еничери в униформи. Отдавна им нямам доверие, два пъти през живота ми се е налагало да ги потърся за помощ и двата пъти се изгавриха. Но какво искаме от най мощната организирана престъпна група в България мвр. Те служат на кукловодите и на себе си. ПОСЛЕДНОТО ИМ ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕЛЯ ЧАШАТА. ДОКАТО БЪЛГАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ ОТ ТЪЛПА *** (***) ТЕЗИ УНИФОРМЕНИ *** ДОПРИНЕСОХА ЗА УБИЙСТВОТО НА ОЩЕ ЕДИН НАШ БРАТ!!!
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаите са българи както и депутатите, жуурналистите, шофьорите, пешеходците, лекарите, съдиите, прокурорите, спортистите, военните, мутритре, учителите, студентите, учениците, ..............................Просто всеки има някаква професия. Българите сме всичко това, и акол не върви някъде то причината е във всеки един от нас.
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По тоя начин ( с много щете боли) и ти може да си признаеш убииството на Кенеди...
196
0
 
6
 
! Отговори
Tova e HIMN za mvr преди 13 години
i piaha li piaha li piahaa samo dva dni predi tiah *** edno mom4e zaklaha, zaklaha zaklaha
195
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Няма лошо че ще го боли!!!
194
1
 
9
 
! Отговори
sram преди 13 години
policiqta - SRAM za BULGARIQ!
193
1
 
6
 
! Отговори
. преди 13 години
ahahaha policeiski prostitutki
192
1
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
требе да се научат на танца куките и да го играят преди смяната и след смяната ,щото тва им е химна на системата,.педераска работа
191
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
От песента ли те е срам ?! Божеее ... то да е само песента. Нас ни е срам от полицаите ни.