Работодателите и синдикатите не харесват пенсионната реформа

Започват да пишат алтернативни мерки
26 юли 2010 14:12,
40
Работодателите и синдикатите не харесват пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Работодателите и синдикатите не харесват правителствените идеи за пенсионна реформа, стана ясно на среща на стопанската камара с КНСБ и „Подкрепа“.

Затова бизнес организациите и профсъюзите ще се опитат да съставят общо предложение за промени в пенсионната система.

Двете страни ще изготвят отделни пакети от мерки, а след това консенсусните ще бъдат обединени в един документ.

Целите са финансова устойчивост на системата и адекватен размер на пенсиите, обясни Пламен Димитров от КНСБ.

В преговорите между синдикатите и работодателите има напредък и позициите се сближават, обобщи резултатите председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: пенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
За всеки е ясно, че в държавата се краде и за това няма пари. Сега искат да няма и пенсионери, за да се краде още и тези на меките столове да са вечни. Не може хората да се осигуряват над 30 години и да нямат право на пенсия само защото някой от "експертите" така е решил.Защо държавните чиновници да не си внасят сами осигуровките? Защо не правите реформа към добро, а само геноцид в/у народа?Никой няма право отново да го накаже както го направиха преди 10 год. Плавно щяло .Замазване на очите
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хвани едните - удари другите! Профсюзите са почетни гости по коктейли и симпозиуми, обичат да ги дават по телевизията. Работодателите в България са хора, се налапаха със собственост от РМД-та с цел да ги препродадат. Да ама няма на кой. Сега удрят ключовете, защото те пари правят само от държавни поръчки. Сега пенсиите тръгнали да оправят!!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
do: ИСТИНАТА преди 13 години
Ti rabotil li si v administracita, che znaesh kak se raboti.Porednia razbirach.Eh, Bai Ganio....
15
0
 
4
 
! Отговори
д преди 13 години
няма синдикати в българия , товае видимо ,която и правителснво да измисли нещо тъпо те винаги са съгласни ,самата истина ,сега 40год, срамота ,
14
1
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Абе, управляващите, я се спрете! Не ни заблуждавайте с тази измислена пенсионна реформа. Самият Тотю каза, че 20 годишните няма да имат шанс да се пенсионират преди 70 г. Това е политика на геноцид над хората! Щели да криминализират неплащането на осигуровките, ами тогава правителството, начело със Симеон Дянков да поемат към панделата! Самият той призна, че осигуровки не са плащани! Ако 2-3 години пред пенсия останеш без работа и нямаш доходи в кофите за *** ли ще ровим?
13
2
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
искат от мен да се осигорявам 40 години .. а те невнесли и левче за осигоровки ще потребяват благо!днес им плащаш заплатите .. видно е в какво чудо живеем, утре и пенсиите!те са си господари такива, назначени за царе номенклатури.. хората да пляскат.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то има ли някой нормален, на който да му харесва?
11
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какви синдикати.. приказват и пробутват глупости, съвсем умишлено въвеждат в заблуда и обслужват правителството!Пенсионната възраст, какво общо има с размера на осигорителният стаж, фиксиран при това на 40 години!Нека да отговорят на този въпрос, но няма да го направят!що то няма да им е в услуга!те облужват правителството на социалният психопат Тотю Младенов!Боко не е премиер, той е пазач на бостана!
10
0
 
18
 
! Отговори
ор преди 13 години
"Но ниските заплати са резултат от ниската производителност , която българите имаме." У нас един работещ, в реалният сектор, издържа 4-5 човека: пенсионери, деца и бюджетни. Съвсем не ни е ниска производителността на труда, на човек от населението - "много вожд, малко индианец". Цената на труда, не е необходимият процент, от стойността на продукта - стока, или услуга.
9
1
 
3
 
! Отговори
Rumen преди 13 години
Че кой ще ги слуша тия!Пак ще стане каквото вожда Бойко реши!
8
0
 
15
 
! Отговори
ффффффффффффф преди 13 години
ВЕДНАГА ЩЕ ТИ КАЖА ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТА И ЗАПЛАТИТЕ,ТЕМАТА Е ДЪЛГА ЗА ЖАЛОСТ ТИ СИ ОТ НАИВНО ИЗЛЪГАНИТЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ОТКРАДНАТИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ПОД ИМЕТО ПРИВАТИЗАЦИЯ,НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧЕЛИШ МИЛИОНИ И ДА КРИЕШ ДАНЪЦИ А СЪЩЕВРЕМЕНО ДА ПЛАЩАШ 300 ЛВ ЗАПЛАТА С ЗАКОН ЧУЖДЕСТРАНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ТРЯБВА КАТО ДОЙДАТ ТУК ДА ДАВАТ ЗАПЛАТА МИН.500 ЕВРО ТАЗИ ЗАПЛАТА ЩЕ ВЪВ ПЪТИ ПО НИСКА ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА,НО СЪЩЕВРЕМЕНО ПО ВИСОКА ОТ СЕГАШНИЯ СТАНДАРТ НА БЪЛГАРИНА ДРУГОТО КОЕТО Е ,ЧЕ В ДЪРЖАВАТА ИМА ПАРИ ЩОМ СЕ КРАДЕ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ И ВСЕ ОЩЕ ИМА ЗА КРАДЕНЕ НЕ БЪДИ НАИВЕН И НЕ СИ МИСЛИ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ ,АН ФОНА ЦЕНА -СПЕКУЛА И ЗАПЛАТА-ПЕЧАЛБА НА ГЪРБА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ,ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ДАНЪЦИ...
7
2
 
9
 
! Отговори
Коларов преди 13 години
Правилно си решил. Най добре е да се махнеш от България. Всички които остааваме тук ще страдаме за тебе. Страданията ни започват още сега. Дай Боже да са за по кратко време.
6
4
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
КАК МИНАВА ЕДИН РАБ ДЕН В АДМИНИСТРАЦИЯТА: лутане по коридорите да към 10 часа -а то пък в 10 време за почивка към 12 вече се е натрупала опашка ама да не са луди да бачкат през обедната почивка всички навън все едно има пожар в сградата хората да чакат те и без това за това са дошли-изтягане до към 2-3от 3- 4 брей то много хора имало я да дойдат утре 4е и утре е ден и така бегом на навън...и това е то
5
1
 
16
 
! Отговори
да преди 13 години
наистина трябват млади умни и амбициозни хора за синдикатите-ама в българия са останали малко и на мен ми писна МАЙ ЩЕ СЕ МАХАМ ОТ ДЪРЖАВАТА НА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ-ЗАРАДИ ТЯХ СМЕ НА ТОЯ ХАЛ ДА СЕ НАПРАВИ ЗАКОН ЗАЩОТО МЛАДИТЕ СА БЕЗРАБОТНИ А ПЕНСИОНЕРИТЕ БАЧКАТ -И ТО В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ
4
3
 
10
 
! Отговори
До пост № 1 преди 13 години
В България наистина няма синдикати. Двамата синдикалисти страдат от тежка форма на алкохолизъм. Дпугият е и доносник и дребен хулиган. Но ниските заплати са резултат от ниската производителност , която българите имаме. Дори при читави лидери на синдикатите заплатите не биха могли да бъдат увеличени. За сега производителността осигурява средно по 250-350 лв. Тази цифра ще се удвои след 15-20 г.
3
1
 
16
 
! Отговори
мислеща българка преди 13 години
Не е за вярване, но дано най- после да се измъдри нещо умно и да не е само върху гърба на обикновенните хора. Всички искаме държавата да отговори с коректност към тези, които чинно си плащат данъците и осигуровките. Стига рекет на тези, които правят икономиката. Плащаме, а нямаме добро здравеопазване, не се плаща адекватно и на докторите, осигуряваме се , а държавата казва , че 34 год. не стигат и няма пенсия, винетка плащаш , а пътища най- лоши.Тогава държавата, съвсем законно краде народа.
2
1
 
26
 
! Отговори
ВЪЛЧА преди 13 години
ИМА СИНДИКАТИ ВЪВ ГЪРЦИЯ
1
2
 
28
 
! Отговори
ФФФФФФФФФФФФ преди 13 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА СИНДИКАТА ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ТАКИВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ,НИКОГА НЕ СА ОСТОЯВАЛИ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ В БГ ТРЯБВА ДА ГИ СМЕНИМ АКО ИМАШЕ СИНДИКАТИ ЩЯХМЕ ДА ВЗИМАМЕ ЗАПЛАТА 1000 ЕВРО КАКТО В ЧЕХИЯ И ПОЛША ТАМ ИМА СИНДИКАТИ ДАНЕ СПОМЕНАВАМ ЛИТВА,ЛАТВИЯ,ЕСТОНИЯ,УНГАРИЯ,И ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ БИВШИЯ СОЦ БЛОК СРАМОТА

Спонсорирани публикации