Биволовъдите: У нас може да има протести, по-страшни от гръцките

Производители искат изкупна цена от 66 ст. за литър краве мляко
1 авг 2010 15:20,
75
Биволовъдите: У нас може да има протести, по-страшни от гръцките
Кадър от пресконференцията. Снимка: БГНЕС

Млекопроизводители настояват за стабилизиране на цената на кравето мляко на 66 стотинки за литър и 1,50 лв. за литър биволско мляко. 

На пресконференция в неделя Мария Степанчева (представител на Асоциацията на биволовъдите) каза, че ако проблемите в сектора не бъдат решени, от септември ще има протести, които ще са по-страшни от тези в Гърция.

Сега кравето мляко се изкупва средно за 48 стотинки за литър, каза Христо Иванов от Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Севлиево.

Млекопроизводителите са изпратили декларация със своите искания до премиера Бойко Борисов и до земеделския министър Мирослав Найденов. Те искат и лична среща с премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: мляко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
Р.ОВЧ. преди 13 години
а така искайте ,искайте само ,че вече няма цар ,то май и бог е далекооооооооооооооооооооооооо и високоооооооооооооооооооооооооооо,почнете от 3.00 лв за литър пазарлъка да може да се договорите някак си,ама едва ли
5
8
 
12
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
извинявайте ние сме пазарна икономика ,как държавата ще принуди някой да копува млякото ви по някаква цена.истината е че сте калпави и нямате никаква инициатива.с 5-10-20 крави или биволи бизнес не става.ако не можете сами се сдружавате кандидатсвате за пари и правите малки цехове за пакетиране на мляко за сирене и кашкавал.както е в европа.регистрирате си марка и правите еко продукти.това е пътя.държавата няма заводи за сирене че да ви взима млякото.
4
5
 
1
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Ще има ама друг път.
3
17
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ПРАВИТЕСТВОТО СТАБИЛИЗИРА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ- Т.Е. НЯМА ДА ГИ ВДИГА .НАЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗКАРА ТЕЗИ ПАРИ ,ЧЕ ДА ВИ ГИ ДАДЕ НА ВАС. КРИЗАТА Е СВЕТОВНА. ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА ПО ЕДИНИЧНО. ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАМАЛЯНЕ НА РАЗХОДИТЕ. ПЪК И НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГЛЕДАТЕ КРАВИ.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ДА ОБЯСНИ СЕГА КАК СТАВАТ ТЕЗИ ИЗМАМИ СПОРЕД НЕГО РЕАЛНАТА ЦЕНА НА КАЧЕСТВЕНО СИРЕНЕ БИ БИЛА ПОНЕ 8ЛВ! А ФИРМИТЕ ДЕТО ИЗКПУВАТ МЛЯКОТО СЕ ПОДИГРАВАТ С ХОРАТА С ПО 40 СТОТИНКИ!
1
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 13 години
Тази държава е пропита от ***