Биволовъдите: У нас може да има протести, по-страшни от гръцките

Производители искат изкупна цена от 66 ст. за литър краве мляко
1 авг 2010 15:20,
75
Биволовъдите: У нас може да има протести, по-страшни от гръцките
Кадър от пресконференцията. Снимка: БГНЕС

Млекопроизводители настояват за стабилизиране на цената на кравето мляко на 66 стотинки за литър и 1,50 лв. за литър биволско мляко. 

На пресконференция в неделя Мария Степанчева (представител на Асоциацията на биволовъдите) каза, че ако проблемите в сектора не бъдат решени, от септември ще има протести, които ще са по-страшни от тези в Гърция.

Сега кравето мляко се изкупва средно за 48 стотинки за литър, каза Христо Иванов от Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Севлиево.

Млекопроизводителите са изпратили декларация със своите искания до премиера Бойко Борисов и до земеделския министър Мирослав Найденов. Те искат и лична среща с премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: мляко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе, гледам правителството се разреперало от смехуриите на тоз чичко.Протести хахахах ахахахахахаха
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще стане каквото стана с тютюнопроизводителите. Обещаха им до края на месеца да им платят 115 милиона, преди дни министъра каза че ще са на траншове и първия е тръгнал от 10 мил. което е 9% изпълнение на обещанието, но подлизуркото представитяля на тютюнапроизводителите веднага благодари на министъра. За какво сега да го питат 91% от тях дето не са получили обещаното.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия чуват ли се. Никакви протести не може да има в България. Ние сме робски пъзливи и стиснати душици. Можем само да мечтаем за смелостта на гърците. Спомням си кадри от два наши протеста на земеделци. Преди месец в Любимец където протестиращите хвърлиха цели 2 дини, и преди година когато млекопроизводители изляха от едно шишенче 1-2 литра мляко. Българина го е страх да не се мине и никога неможе да протестира като гърците
43
0
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
По посочения от Габи път доста хора се облагодетелстуваха и сега ще ги видите като крупни бизнесмени- такива като Г.Ганчев,Н.Банев,Ем.Димитров,Д.Гущеров, Гуцанов и хиляди др.бивши комсомолски активисти и спортисти.Кое правителст-во ще тръгне с/у своите спонсори,активисти,областни координатори.Дано това на Генерала реши да скъса опашката на гущера,но съдейки по някои изявени негови активисти,това е кауза пердута.Може поне да се помогне да производите-лите на продукти да продават на мин.печалба.
42
1
 
1
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Продължение:Нито една партия няма да тръгне с/у своите "агитатори". Нещо повече-партията им се отблагодарява,давайки им възможност да правят без-наказано своите далавери.Партиите правят и др.трикове,отново за сметка на държавата: напр.ДПС защитава в парламента своите поддръжници- тютюнопроиз-водители,животновъди,вкл.биволовъди и при евентуалните им акции,които инспирира,нейни активисти са в техните редици.Същото е с БСП. Така че основ-ната задача на правителстото е да "притисне" прекупвачите.
41
0
 
9
 
! Отговори
RED преди 13 години
ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗРОДИ ЗЕМЕДЕЛИЕТО РЯЗКО ТОВА ЩЕ ТУШИРА БЕЗРАБОТИЦАТА В ПРОВИНЦИЯТА И ЩЕ ХАПВАМЕ НАТУРАЛНИ БГ ПРОДУКТИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СУПЕР ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО И РАЗВИТО
40
0
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Цената на даден продукт се определя от пазара-колкото ти даде той,толкова. Прави -телството може и трябва да защитава интересите на производителите.От 20-те години на миналия век производителите са се организирали в т.нар. Пот-ребителски кооперации,посредством които са продавали техните стоки.Не зная тогава да е имало дебеловрати,докато сега те определят цените,на които изкуп-уват.Работата е другаде- те са "агитаторите" на почти всички партии, особено в селата и малките градчета.
39
3
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
И аз искам 10 бона заплата и ако не ми я дадат искам среща лично с Боко :))). А ако и той не даде ще стане по-страшно от Виетнам, Корея и Афганистан взети заедно :))))
38
5
 
2
 
! Отговори
нтт преди 13 години
По-страшно от Гърция ли ще стане? А може би, по-страшно от Виетнам? Или от Втората световна война? Е-ей, всеки плаши, бе! Особено тия, дето не могат да си оправят бизнеса. Трябва да ги спасява някой - държавата, а може би мама и тате...
37
3
 
1
 
! Отговори
мито преди 13 години
пак ще ни бият
36
4
 
2
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
манипуматор глупости. това ми е мнението.не ме интересува Бг животновъдството.имам си фирмичка и аз съм зле но не стачкувам.на 50г съм малко ми остава така че както аз се спасявам да се спасяват и те.работих в животновъдството видях че няма хляб и почнах друго.1ст. не ми е дала държавата и не искам нищо.тези са 1 покол.част. животновъди след 10 всеки ще слага по малко и може да се замогнат не става от раз.да отидат на запад да видят как е и тогава да реват.
35
2
 
0
 
! Отговори
ливърпул преди 13 години
трепането им е малко,от 4 литра става кило сирене 6 лева е сиренето в сливен,но има един лаф от дет дошло там отишло
34
1
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Ще стане по страшно,ако се вдигнат с тях и кокошкарите с перушината
33
1
 
0
 
! Отговори
радо преди 13 години
не ти се отдава да мислиш не мисли
32
10
 
5
 
! Отговори
Боби преди 13 години
кой плашат *** там на нивата и тихоооооооооооо
31
5
 
2
 
! Отговори
безпристрастен уж съ преди 13 години
прочетох някой коментарий. реших и аз да драсна ред.живея на село. на 300 мет. от мен има краварник около 100крави.всеки ден отиват на паша до скоро беше ад,прекарват ги през селота покрай дома ми,ужас *** като за световно.ако колата ти е навън забрави за огледалаи и цялата е надраскана.работят му 1-2 сем. *** по 12-13 ч. за 5 лв.*** от обора ги хвърля кадето му падне. палучи собсидея преди 2г. 60000лв. купи си 2 джип нов.2 пъти купих от него мляко по 4-5 л. за по 1л/лит. отвратително.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
манипулаточе как обърна лопатата
29
0
 
6
 
! Отговори
смехурко преди 13 години
При изкупна цена средно по 0.34 ст. а продават с крайна цена около 1.50. Живо мародерство на произвидител и краен потребител:))))))))))))))))))))))Ето това е ГЕНОЦИД В Държавата към собсвения си народ.Печалба над 300% сиренето сурогат:))))))))))))))))) маслото.кашкавала и другите продукти.Това е няма държава.Министерсвта много :)))))))))))))))))))))Агенций още повече но народа е краен потърпевш
28
2
 
2
 
! Отговори
СМЕЕЕХ преди 13 години
Бу8аахахахаха в българия протести, гражданско общество и мечо пух ХАХАХАХахахагхасфсфдуъсгц лацгасгцасхцг
27
2
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ТОЛКОВА Е ПРОСТО. ОКРУПНЯВАНЕ. СРАВНИТЕЛНО ГОЛЕМИ МАСИВИ ЗЕМЯ И СРАВНИТЕЛНО ГОЛЕМИ СЪВРЕМЕННИ ФЕРМИ. НЕ МОЖЕ С 15-20 КРАВИ ДА ИЗДЪРЖАШ , СЕМЕЙСТВО, ДА УЧИШ ДЕЦАТА СИ И Т.Н.