Общинарите тръгват след кучкарите

Ще се проверява дали стопаните почистват след любимците си
3 авг 2010 07:26,
176
Общинарите тръгват след кучкарите
Снимка: БГНЕС

Проверка по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци ще се извърши днес в столичните паркове, информират от пресцентъра на общината.

От собствениците на домашни любимци ще бъдат изисквани основните документи – ветеринарномедицински паспорт и микрочип, съдържащ идентификационни код на животното.

Собствениците ще бъдат проверявани също така дали разхождат домашните си любимци на определените за това места и дали почистват след дефекация.

На нарушители ще бъдат налагани санкции по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци на територията на СО.

Проверките ще бъдат извършвани в ранните сутрешни часове и след 17,00 часа, когато най-често се разхождат домашните любимци.

В проверяващия екип освен инспектори от Столичен инспекторат ще има представители на дирекция „Екология” на Столичната община, на районната администрация, на „Екоравновесие”, Районна ветеринарномедицинска служба и на СДВР.

Екипът ще извърши проверка в Борисовата градина. Екипът ще тръгне в 7,30 часа от площадката при езерото „Ариана”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: домашни любимци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
43
 
! Отговори
no name преди 13 години
Нося си торбичка за акото на кучето и го прибирам всеки път. Обаче питам къде да го изхвърля??? Не може в общите кофи за ***, а в моята градинка няма специални кошчета за кучешко ако.... Е какво да си го нося в джоба до вкъщи ли??? Реших - ще предам пълното пликче на проверяващите - така ще имат веществено доказателство, че гражданката Х събира акитата на кучето в торбичка. А майките дето хвърлят нааканите детски памперси по градинките тях кой ще глобява???
3
4
 
13
 
! Отговори
Сергей преди 13 години
Циркаджии....
2
5
 
9
 
! Отговори
Лита преди 13 години
Някой пак нямаш какво да прави и измисли поредната глупост.ха ха
1
5
 
35
 
! Отговори
Никола преди 13 години
А бездомните кучета, а котките под балконите, които пикаят и дефикират по пясъчницете на децата. За тях кой трябва да санкционира общинарите????